Aktualne nejvyhodnejsi dodavatel elektriny

Vytápění, klimatizace, obnovitelné zdroje, nové materiály

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod vpe 30. 7. 2019 08:45

Vážně?

“poměrně nečekaně jsem zdědil nemovitost a v energiích jsem zatím nový.”

Nemá smysl se zabývat neurčitými fabulacemi ;-)
vpe
Poslední varování
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Mufinmufi 30. 7. 2019 15:12

Dělal jsem si poslední 3 měsíce průzkum a vše dával do tabulek. Nakonec jsem převáděl 3 odběrné místa k Skautské Energii (TGC) jak s elektřinou, tak plynem. Když se člověk podívá na tu úsporu zejména u plynu oproti nejen velkým dodavatelům, tak to je dobrých pár tisíc (někdy při vyšším odběru u rodičů i vyšších 7-8 tis. Kč).

Jde ještě přes operátorku vytáhnout z Yello Energy kartičku Creedo, nebo už je to úplně pasé? Na webu mají konec akce v 3/2019.
Funkční odkaz pro 500 Kč za vytvoření účtu u Maxbanky, 100 EUR na Degiro, 5 GBP na Curve, až 1.000 USD v akciích na Interactive Brokers a -10% na provizi na krypto Binance (klikni na přezdívku => Mufinmufi <= u tohoto příspěvku).
Mufinmufi
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod vpe 30. 7. 2019 17:46

Na maly odber se tam elektrina dost prodrazi, pausal skoro jako u CEZu.

Jinde jde stale na rok za 999/0 coz vyjde v nekterych pripadech o par korun levneji.
vpe
Poslední varování
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod redhaven 30. 7. 2019 17:59

Nejlevnější kW je ta, která je optimalizována neboli ušetřena nevyměřena :idea:
redhaven
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod vpe 30. 7. 2019 20:40

Druhy level:
A levnejsi kWh je ta, ktera protece mensim jisticem ;-) Muze byt kevnejsi o 60 haleru :-)
vpe
Poslední varování
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Rondor 31. 7. 2019 08:05

@Markil

Děkuji za reakce. My jsme bohužel vázáni v Plus tarifu z roku 2018, který funguje jinak. Konec závazku si hlídám, ale bohužel je zatím v nedohlednu.
Té fikané kličky v ceníku Klasiku jsem si vůbec nevšiml, děkuji za upozornění.
Fixované ceny mají v produktu Najisto, ale ten mi přijde ze současného pohledu drahý. Navíc se připravím o možnost odstoupit od smlouvy kvůli zdražení. Nejvýhodněji mi pak co se plynu týče připadá Jubileum, snad bez nějakých háčků. Jimi doporučovaná Garance je taky odvozena od ceny dominantního dodavatele, takže asi nic moc.

Co se týče elektřiny, tam nevidím tak velké rozdíly. Od nejlevnější po nejdražší je to rozdíl asi 600 za rok. Výběr je asi z těchto tří Najisto Jubileum a Garance. Otázkou je, zda by se v případě elektřiny nevyplatilo fixovat, když údajně dál velmi poroste.. ?

Děkuji za každou radu k věci..

@vpe
Hluboce se omlouvám, že jsem svou rodinnou situaci v prvním příspěvku nepopsal dostatečně podrobně. Následně jsem ji však rozvedl. Pokud mi pomoci nechceš, je to tvé právo. Já jsem zde (snad na správném místě) slušně požádal o radu a myslím si, že tvé zesměšňování a urážení mé osoby je v dané situaci nevhodné a spamování fóra OT bývá většinou zakázané.
Rondor
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod redhaven 31. 7. 2019 09:51

vpe píše:Druhy level:
A levnejsi kWh je ta, ktera protece mensim jisticem ;-) Muze byt kevnejsi o 60 haleru :-)


Ano, jen ta moda z donucení, snižování jm. hodnot jističe je nebezpečná, že vám začne padat pod běžnou zátěží. Dříve před řadou let šlo ještě používat jističe s C , respektive rovnou klasické motorové, tam šlo aplikovat i proudové změny. Dnes nelze nebo v případě "rozborky a zborky" se vystavujete nebezpečí obvinění z černého odběru nadsmluvních ampér. 8-)
redhaven
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod vpe 31. 7. 2019 10:42

Je otazkou, co je beznou zatezi, protoze velke 3F motory, ktere typicky potrebuji C, uz dnes potrebuje malokdo, kdyz drevo je dle vypoctu uz drazsi, jak plyn (vyplati se leda, kdyz mam drevo jako odpad zadarmo). Idealni je pri jistici (priklad) 6A brat kontinualne 7A apod. Pak zaplatis nejmin. Jenze to jde nekde v serverovne anebo v provozech.

Aby nezacal padat pod pretizenim doma, k tomu je prednostni rele, protoze mnoho cinnosti lze odlozit do doby, kdy je jistic nevyuzity, ale zatim to za tu usporu pouhych 0,60 haleru na kWh po limitu pro domacnost za tu praci nestoji, da to dost prace to naplanovat a optimalizovat. Uvidime, co vymysli letosni ERU vestnik s NTS.

-- 31. 7. 2019 11:51 --

@rondor: stale nechapu, co resis?

Nemas vztah k odbernemu mistu a chces babicce usetrit 600 korun za rok? Ty jsi nezamestnany? Pro babicku s prumernym duchodem 12500 x 12 = 150 000 / rok bude usetrenych 600 Kc / rok asi ohromna pomoc a to jsi jeste nic neudelal, pockej, az zacne nezkusenemu BEE hazet klacky :-)

Nepsal jsi o kolika MWh je rec. elektrina raketove uz fakt neroste, letos stagnuje, fixaci bych delal leda za cenu pod 1000 Kc/MWh. Zatim takovou cenu ja jeste mam z 2017/18. https://www.cmkbk.cz/energeticka-burza/aktualni-grafy/

Vśnete si, ze 600 Kc/MWh za OZE nikomu nestoji za to resit :-)
vpe
Poslední varování
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Rondor 31. 7. 2019 16:25

Po zopakování: slušně jsem se dotázal, který současný produkt BE co se plynu a elektřiny týče je bez háčků a chytáků nejvýhodnější pro stávajícího zákazníka, tudíž pro zákazníka, na kterého se nevztahují akční tarify pro Nové zákazníky.
Nevím co to má společného s babiččiným důchodem nebo mým zaměstnáním. Nevím jak vy, ale já se snažím babičce pomoct, když mě o něco poprosí. A když si nevím rady, obrátím se na zkušenější, což v mém věku není až takový problém.. Nevím co znamená 600/MWh OZE a pokud to něčemu pomůže, jedná se o cca 5MWh elektřiny a 15MWh plynu.
Rondor
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Markil 31. 7. 2019 22:12

Já ty tarify BE studovat nechci. Ale být na tvém místě, prostě si pronásobím cenu dodávky za kWh nebo MWh roční spotřebou, plus případný měsíční poplatek krát 12 a porovnám si jaký je roční rozdíl v ceně mezi těmi tarify. K tomu bych vzal do úvahy podmínky (zda rozdíl v ceně stojí za to, zda tam hrozí zdražení atd.)

Osobně bych to ale rychle směřoval k tomu od BE co nejdřív utéct, ale to je můj názor. Já bych totiž u nich nechtěl být, ani kdyby byli nejlevnější...

Pro porovnání všech možností doporučuji porovnávač TZB info. https://kalkulator.tzb-info.cz/ Je to nejlepší porovnávač, který je pravidelně aktualizován. Jen je potřeba vše správně zadat.

Po zkušenosti s BE (byl jsem v podobné situaci jako ty - šlo taky o příbuzné) bych si v každém případě nechal preventivně od BE poslat ty informace ke smlouvě (co jsem psal minule). A to jak nyní (aby ses vyhnul nějakému překvapení, tak znovu dostatečně předem, pokud bys vypovídal smlouvu. Strýc s ními měl problém, že výpovědi neustále zamitali ( novému dodavateli, kam chtěl přejít). Teprve po mé žádosti (jeho jménem) mu sdělili, že má smlouvu na dobu určitou 3 roky s ještě asi něco přes rok do výročí. Doma měj jen smlouvu na dobu neurčitou a dušoval se, jinou neuzavíral... Tak jsme od BE vyžádali kopii a zjistili, že jde o dodatek s falešným podpisem...(Navíc jen měnil platnost smlouvy bez jakéhokoliv přínosu...) Tím jsme ale čas ztrácet nechtěli (BE to neuznávala) tak jsme jen hned tj. rok dopředu dali výpověď k datu, který BE sdělila jako nejbližší možný. BE si dala zase asi měsíc na čas a opět to (bezdůvodně) odmítla. Teprve po dalším dopisování a doložení, že výpověď byla podána řádně a k datu, které oni sami sdělili, byla výpověď akceptována... Celé se to táhlo asi půl roku (prostě jen odmítali důvodné i bezdůvodně a vždy reagovali dlouho s velkým zpožděním, prostě to protahovali... Takže kdyby se to řešilo třeba dva měsíce před výročím smlouvy, tak by se to nestihlio a smlouva automaticky obnovila... ) Takže pokud to budeš řešit, vyžádej si od nich ty informace předem a výpověď dej s velkým předstihem...
Markil
Nadšenec

Odeslat příspěvekod powery 1. 8. 2019 06:22

Mufinmufi píše:...
Jde ještě přes operátorku vytáhnout z Yello Energy kartičku Creedo, nebo už je to úplně pasé? Na webu mají konec akce v 3/2019.

Creedo je pasé.
powery
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod vpe 4. 8. 2019 22:33

@Markill, podle jejich etickeho kodexu https://www.bohemiaenergy.cz/eticky-kodex/ se staci informovat na datum konce smlouvy, museji ho (podle kodexu) sdelit. Protoze podle zakona nemuseli a ruznymi dodatky uzavrenymi i po telefonu datm konce je fakticky na vode.

S novym dodavatelem musis pocatek domlouvat az po datu ukonceni smlouvy, az bude OM uvolnene. Pokud to podelas, muzes si vydelat poplatek az 6050 Kc - zalezi na verzi tve smlouvy, ruzne smlouvy maji bud nevymahatelny anebo nizsi verzi castky, 6050 je u novejsich smluv (pokud ta castka neni primo ve smlouve - hodne stare smlouvy, dle judikatu ji uz nemohou uspesne vymahat), ale kdyz to udelas spatne, platis i 6050 Kc a nemas odvolani, viz priklad:

https://www.vasestiznosti.cz/stiznost/7 ... i-poplatek

Falesny dodatek lze napadnout a prohlasit za neplatny, stejne jako spoustu dalsich veci, staci to napsat emailem a to si ani skupina BEE nedovoli sporovat.
vpe
Poslední varování
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod neosobně 8. 8. 2019 14:16

Nejkompetentnější předsedkyně ERÚ, proto také byla odejita: https://www.parlamentnilisty.cz/arena/r ... hne-591786
neosobně
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Taki 10. 9. 2019 07:58

Jaký máte rekord vystavení faktury po odečtu? Já čekám na fakturu na jednom odběrném místě (energie na druhou) už půl roku (před dvěma měsíci urgováno mailem, před měsícem telefonicky). Zákon či vyhláška říká vágně, že jednou za 12 měsíců se vystaví vyúčtování. Tak se asi mám hodit do klidu, což? Přemýšlel jsem ještě, že bych jim napsal, ať mi sníží zálohy na 0.
Nemáte tu někdo taky tu energii na druhou?
Taki
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod filas81 10. 9. 2019 11:09

my energii2 měla před pár lety na firmě, tam to šlo celkem standart i když to byla taková amatérská firma... asi čekáš přeplatek co?
filas81
Nadšenec

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků