Revolut

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod andre7 11. 8. 2019 11:43

Můžu se zeptat jestli někdo má zkušenosti s odesláním platby z Revolutu zpět na účet v ČR... 1) Pokud posílám CZK tak Revolut odešle peníze z nějakého svého účtu u české banky a platba vlastně bude standardní tuzemská? (případně ještě prosím o info ze které banky to posílá a jak dlouho to trvá). 2) Pokud budu posílat EUR na svůj EUR účet proběhne platba jako SEPA? (zase prosím kdyby měl někdo bližší info z jaké banky to chodí a jak dlouho to trvá).... Děkuji
andre7
Návštěvník

Odeslat příspěvekod slavo963 11. 8. 2019 11:59

CZK platba prijde z Ceske sporitelny, trva asi D+3, u premium uctu D+1.
Eura odeslana na EUR ucet je SEPA , taky bezplatne, trva D+1, u premium D+0, odesilajici banka je REVOLUT LTD, BIC kode je REVOGB21
slavo963
Přeborník

Odeslat příspěvekod minarjo 11. 8. 2019 13:44

Slavo to píše dobře. Já jen doplním, že Revolut CZK účet v české bance nemá, k těmto převodům používá pro snížení nákladů (aby nemuselo jít o drahou Swift platbu) prostředníka, společnost Vitesse PSP Limited (ta má CZK účet u České spořitelny). To je tedy důvod, proč Revolut platby trvají D+3 až D+4, právě kvůli dávkovému předávání tomu prostředíkovi, Revolut si tím snižuje náklady. EUR SEPA platby jdou přímo z tvého Revolut účtu (z tvého IBAN pro EUR účet) jak píše Slavo a příjemce to obdrží stejný (při zadání ráno/brzy dopoledne) nebo následující pracovní den.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod Doraznik992 11. 8. 2019 20:22

Zdravim. Zkusil jsem jako novy klient zaplatit virtualni kartou online na alze 1 Kč jako dobiti kreditu a 300 Kč za prvni platbu se neobjevilo. Mate nekdo radu?
Doraznik992
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod slavo963 12. 8. 2019 08:39

v podminkach je napsane neco ve smyslu "po objednani karty a zaplacani.." , prepokladam, ze bonus vyplati az po platbe s fyzickou kartou v obchode. Nebo mozna staci i onlinem vyzkousej..
slavo963
Přeborník

Odeslat příspěvekod andre7 12. 8. 2019 10:40

Děkuji za info, ještě bych měl dotaz jestli má někdo i zkušenosti s posláním USD do banky v ČR, jestli to jde také přes "Vitesse PSP Limited" z nějaké české banky (tajně doufám FIO?) a nebo jestli to jde jako klasická zahraniční platba , zde by mě zajímalo jaká je případně korespondenční banka. Děkuji
andre7
Návštěvník

Odeslat příspěvekod mates III 13. 8. 2019 08:35

Zdravím,
prosím o radu, pokud mám na Revolutu několik různým měn, je pak při platbě kartou přes internet např. v EUR je odečítáno defaultně z EUR nebo v měně platby? Např. amazon se ptá, v jaké měněn je veden účet... A pak když není dostatek prostředků z jiné měny?
Při platbě kartou u obchodníka to tak bývá, případně se terminál zeptá, kterou měnu užít, ale při platbě online kartou si nejsem jistý, díky.
Nokia 6500 slide
MacBook 2,4 GHz
mates III
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Mufinmufi 13. 8. 2019 09:11

mates III: Pokud nemáš dostatečný zůstatek v měně platby použije to jinou měnu ve které máš dostatečný zůstatek (nejprve "base currency"). Bohužel podle reakcí podpory další selekci už nemáš jak ovlivnit. Např. platíš v USD, ale nemáš zůstatek (ani na účtu s "base currency"), tak si to vezme z měny, kde ten zůstatek máš. Já měl u drobné platby v USD na účtu mmj. EUR a HRK a strhlo mi to z HRK i když bych čekal (a chtěl) ať to strhne z EUR. Je lepší si v takovém případě provést manuální konverzi (mimo víkendovou přirážku). Jinak pozor na to, kdy se ptají v jaké měně je vedena karta - někde ti nabízí ne tak výhodnou konverzi už u nich.

Tady je přímo reakce podpory:
The first balance that will be used for your transactions/ payments is your balance under the same currency as the merchant. If you do not have a wallet in the same currency or if the wallet balance in that currency is not enough to cover the cost of the transaction your base currency will cover the cost. For your account, that will be the balance under your CZK wallet. If the balance in your CZK wallet is not sufficient, our system will automatically check which of your wallet has sufficient balance to cover the cost of your transaction.
Funkční odkaz pro 500 Kč za vytvoření účtu u Maxbanky, 100 EUR na Degiro, 5 GBP na Curve, až 1.000 USD v akciích na Interactive Brokers a -10% na provizi na krypto Binance (klikni na přezdívku => Mufinmufi <= u tohoto příspěvku).
Mufinmufi
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod LXIDCX 13. 8. 2019 09:26

Jde vám nabíjet Revolut kartou z Equabank? Mě od 31.7. všechny pokusy banka zamítá.
LXIDCX
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Dr.D 13. 8. 2019 10:52

Kterou kreditkou nabít, abych dostal bonus?
Dr.D
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Mufinmufi 13. 8. 2019 11:06

LXIDCX: Dobíjel jsem v pohodě z EquaBank EUR karty tento měsíc. Zkus dát nižší částku.
Funkční odkaz pro 500 Kč za vytvoření účtu u Maxbanky, 100 EUR na Degiro, 5 GBP na Curve, až 1.000 USD v akciích na Interactive Brokers a -10% na provizi na krypto Binance (klikni na přezdívku => Mufinmufi <= u tohoto příspěvku).
Mufinmufi
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod contrarian 13. 8. 2019 11:38

Moucha píše:Tak jsem nakoupil v Revolutu akcie za 100tis a proti Fio je tam na kurzu a poplatkách rozdíl okolo 2tis a to jsem se nedostal k prodeji ještě.. (vím jak dostat levně USD do brokeru, ale porovnávám nákup stejně jednoduše jako v Revolutu).
Rychlost koupě je úžasná, poplatek žádný a drbárna na kurzu taky ne. Má u mě Revolut velké plus, snad doplní další a další akcie.
btw. jen jsem do teď teda nikde nečetl, že je limit na nákup a prodej 3x denně u jedné stejné akcie. Ale to mi stejně neva, jen to říkám že jsem to nikde nečetl, až v app


Můžeš nějak upřesnit tu "drbárnu na kurzu" u Fio? Pokud vím, tak na US trzích operují přes Pershing LLC a příkazy jdou rovnou na burzu. Pokud tedy nenakupuješ příkazem "market", tam by si teoreticky mohli něco přirazit.
contrarian
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Moucha 13. 8. 2019 17:06

Porovnaval jsem to tk, ze v CR mame koruny, kdyz bude chtit clovek poslat 100tis do us akcii tak ho odrbou na kurzu (chapu ze se tam daji dolary poslat od jinud, ale neni to tak uzivatelsky prijemny, i pak na vyber musi byt v brokeru nastaven fio usd ucet, aby sel dolar vybrat.
Btw. Revolut se nikde nechlubil dennim obchodem a jsou tam :-) je to skoda, dneska jsem z toho dostal dalsich 5% a nemohu uz dal kupovat a prodavat, dnes jsem limit vycerpal
Moucha
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod tom-kout 19. 8. 2019 18:57

Zdravím,
Snažím se pochopit veškeré poplatky, které jsou spojené s převodem z Revolut CZK účtu na bankovní účet v CZK. Dle předchozích komentářů to vypadá že je tato služba zdarma, ačkoliv si na převod člověk počká?

minarjo píše:Slavo to píše dobře. Já jen doplním, že Revolut CZK účet v české bance nemá, k těmto převodům používá pro snížení nákladů (aby nemuselo jít o drahou Swift platbu) prostředníka, společnost Vitesse PSP Limited (ta má CZK účet u České spořitelny). To je tedy důvod, proč Revolut platby trvají D+3 až D+4, právě kvůli dávkovému předávání tomu prostředíkovi, Revolut si tím snižuje náklady. EUR SEPA platby jdou přímo z tvého Revolut účtu (z tvého IBAN pro EUR účet) jak píše Slavo a příjemce to obdrží stejný (při zadání ráno/brzy dopoledne) nebo následující pracovní den.


Snažil jsem se dnes informaci získat přímo od podpory z Revolut, ale marně. Bylo mi pouze sděleno, že Revolut jako takový za SWIFT transfer neúčtuje, ale byl jsem upozorněn, že za převod mohu platit poplatky zprostředkujícím bankám a bance příjemce.

Má někdo konkrétní zkušenost? Například pokud bych převedl 10,000 CZK z Revolut účtu, kolik reálně dorazí na bankovní účet vedený v CZK? Děkuji
tom-kout
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod drkarel 19. 8. 2019 19:43

Zkušenost mají asi skoro všichni a dorazí celá částka, protože to fakticky přijde z české banky jako převod v rámci ČR.
drkarel
Inventář

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků