Jak se připravit na nadchájící krizi?

Podílové fondy, akcie, komoditní trhy, spekulace, aukce. Kam a jak nejlépe investovat volné finanční prosředky

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod mulisano 16. 8. 2019 18:13

V době zpomalení ekonomiky se centrální banky budou snažit "nakopnout růst" tím, že budou chtít přimět soukromé banky k tomu, aby bylo na trhu více peněz. Půjdou na snižováním úrokové sazby, následkem pak bude vyšší inflace.
mulisano
Návštěvník

Odeslat příspěvekod iglooo 16. 8. 2019 19:00

Pohádky o snižování sazeb zní sice zajímavě, ale jsou to totální nesmysly a záměrné mlžení. Je jasné, že sazby se budou zvyšovat. A to již velmi brzy.
iglooo
Diskutér

Odeslat příspěvekod tom brava 16. 8. 2019 20:10

tipuju, že na koruně ČNB sazby nominálně nezmění, ale ECB v září sníží u eura, a tím u kačky (navázané úzce přes obchod na euro) přes úrok. diferenciál bude dosaženo skrytě elegantně efektu zvýšení, aniž by bylo se sazbou hýbáno ...proinflační tlaky nepolevily a č.ekonomika zatím šlape
tom brava
Diskutér

Odeslat příspěvekod mulisano 17. 8. 2019 10:19

iglooo píše:Pohádky o snižování sazeb zní sice zajímavě, ale jsou to totální nesmysly a záměrné mlžení. Je jasné, že sazby se budou zvyšovat. A to již velmi brzy.


Proč myslíte, že se sazby budou zvyšovat?
mulisano
Návštěvník

Odeslat příspěvekod radecekh 21. 8. 2019 11:44

Taky si myslím, že v krizi půjdou sazby dolů. Od pradávna platilo, že v krizi šly sazby nahoru. V minulé krizi si ale centrální banky vyzkoušely, co to udělá, kdy na to půjdou opačně. A ono se to celkem povedlo. Nenakoplo to inflaci, pomohlo to spoustě dlužníků vyhnout se krachu, státům to šetří peníze na správu dluhů. Prakticky samé výhody. Ublížilo to jen těm poctivým nezadluženým, ať už jednotlivcům, podnikům nebo státům. A to jsou přijatelné vedlejší škody (bohužel).
radecekh
Diskutér

Odeslat příspěvekod Tomas3 22. 8. 2019 17:44

To snižování sazeb v krizi již běželo poměrně dlouho. Novinkou minulé krize je kvantitativní uvolňování a záporné sazby.
Tomas3
Mírně pokročilý

Předchozí stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků