ING konto

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod dr._lukas 19. 8. 2019 19:32

Když nebudu ten nesmysl vyplňovat a zasílat co se stane? :-D
dr._lukas
Přeborník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod dinkylinky 19. 8. 2019 22:57

Rop: A to ti přišlo poštou domů? Jinak zaměstnavatele jsem vyplňoval už r. 2016.
dinkylinky
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Rop 21. 8. 2019 08:19

dr._lukas: pokud to do 15. 10. 2019 nevyplníš, tak se nezruší platnost výpovědi k 31. 10. 2019
dinkylinky: ano
Když nevíš co s tím, tak to zaúčtuj na základní stádo.
Rop
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod evelista 21. 8. 2019 11:15

tak je to normalni v editaci v ib, zas ze sebe nedelejte, vyplnte a konec.

uplne klasika tady rves ze mas doplnit udaje a prskas.

V ten dej jdes sjednat MZF do sporky a pani na prepazce se te v klidu zepta, kde pracujete : stavba, strojirenstvi, it, stat a tam to hnedka na seve vyklopite jeste pred lidma a tady si brecite na zada, lol . !!!
evelista
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod vlaju 21. 8. 2019 13:05

No já se s tím setkal opravadu poprvé, a to mám účtů hodně. Aby měl někdo v IB číselník všech zaměstnavatelů a vy museli vybrat konkrétního ze seznamu, to opravdu není kusá informace, zda pracujete ve strojírenství. ING chtělo přesnou identifikaci zaměstnavatele. Snažil jsem se tomu dlouho vyhnout, ale pak mě to jednou nepustilo dál, dokud jsem to nevyplnil. Pokud to chtějí jako jediná banka, pak je otázka, zda je to opravdu jejich zákonná povinnost - a proto si tady brečíme, protože někdo vybírá údaje nad rámec zákona a podmiňuje tím poskytování služeb.
vlaju
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod flightmax 21. 8. 2019 13:46

Volali zeptali se na zaměstnavatele a zdali je to jediný zdroj příjmu. Řekl jsem jim vše co chtěli vědět no stejnak už je účet prázdný a naplní se pakliže to k něčemu bude, což jsem jim také sdělil. Nicméně se obávám, že to nebylo k ničemu.
flightmax
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Rop 21. 8. 2019 18:58

evelista: já AML předpisy přednáším a tohle je na mě opravdu silná káva. V AML je třeba pracovat s rizikovými faktory klientů a ne všechny hodit do jednoho koše. Je zajímavé, že třeba otázka, zda jsem či nejsem politicky exponovaná osoba vůbec v dotazníku není. Zkus hádat proč? Protože s politicky exponovanými osobami se špatně pracuje (dle AML se musí o nich zjistit spousta dalších informací), tak se na to pro jistotu nezeptají. A politická činnost nebo politicky exponovaná osoba jsou dva různé pojmy. Protože pod pojem politicky exponovaná osoba se vlezou nejen politici. Zaštítit ten formulář AML (a FATCA) je hezké, ale čekal bych trochu jiné otázky, než je ty v zájmu banky.

vlaju: je to zákonná možnost.
Když nevíš co s tím, tak to zaúčtuj na základní stádo.
Rop
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod e-osobne 21. 8. 2019 19:07

Asi nehazeji vsechny do jednoho kose, vyhodnotili si u nekterych podezrele transakce, tak jim poslali formular, me neposlali nic, take tam mam uz cca rok nulovy zustatek bez pohybu.
e-osobne
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Rop 21. 8. 2019 19:39

Spíš jak tak pozoruji, tak se to týká lidí, kteří nezakládali účet v posledních letech. Já ho mám už 12 let (ještě před platností AML zákona) a evidentně tam o mě mají málo údajů. Mimochodem já tam mám už taky rok nulu.
Když nevíš co s tím, tak to zaúčtuj na základní stádo.
Rop
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod fc70 21. 8. 2019 19:47

Ta samá otázka na zaměstnavatele je ve formuláři na webu. Pokud teda nemají pro různé uživatele různé AML formuláře, ale vzhledem ke všeobecné neschopnosti IB (a neschopnosti skoro cokoli za celý půlrok napravit!) extrémně pochybuji, že zrovna tohle mají mají tak automatizované.
fc70
Přeborník

Odeslat příspěvekod evelista 21. 8. 2019 21:55

ja zakladal ucet v unoru tak ja ze startu byl dotaazan na to kde pracuju a odpověď byla jen, ve stylu : bankovnictvi, pojistovnictvi, telekomunikace, statni sprava, ministerstvo nic presneho jsem nedaval a nic do tedka není not ok, proste tam napiste obor, nikdo po vas nechce sro, ic, as, ci jinou presnou pravni formu a nazev spolecnosti/fabriky.
evelista
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod vlaju 21. 8. 2019 22:25

Evelista: chce.
vlaju
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod e-osobne 22. 8. 2019 06:04

Rop píše:Spíš jak tak pozoruji, tak se to týká lidí, kteří nezakládali účet v posledních letech. Já ho mám už 12 let (ještě před platností AML zákona) a evidentně tam o mě mají málo údajů. Mimochodem já tam mám už taky rok nulu.

Ja ho mam jeste dele a nic po me nechteji.
e-osobne
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod minarjo 22. 8. 2019 09:07

Já stejně jako osobně. Nezáleží i na objemu peněz co tam kdo má, a na tom zda (a kdy naposled) vyplnil investiční dotazník?
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod evlo 22. 8. 2019 18:51

opravdu staci v IB vlizt do sekce dokumenty, tam zas dokumenty, tam je nejaky tlacitko pridat, pridat tam tu vypoved a hotovo - zrusi ucty atd.?
evlo
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků