Hello bank! (pokračujte v tématu Česká spořitelna)

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Lafayette16 26. 8. 2019 12:46

A1rh- píše:ale musí se na konci měsíce srovnat o tu vratku navíc?


Cože? Jak navíc?
Lafayette16
Diskutér

Odeslat příspěvekod jir.vesely 26. 8. 2019 13:00

Nehledejte v tom složitosti. Prostě před koncem měsíce musí být na tom kreditním účtu aspoň tolik, co máte úvěrový rámec.
jir.vesely
Nadšenec

Odeslat příspěvekod curvecardik2 26. 8. 2019 13:05

Takže jde 50tis přes Curve a pak GBiT na druhou Hello KK a 2 bonusy za 1 platbu?
curvecardik2
Návštěvník

Odeslat příspěvekod __Pavel 26. 8. 2019 13:19

Zapomeň na 50k, limit pro GBiT je 1000£.
__Pavel
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod A1rh- 26. 8. 2019 13:23

v nějakém vlákně se řešilo, že se někdo dostal do záporného zůstatku, nebo nepovoleného debetu (či jak se to tam jmenovalo), přestože měl účet vyrovnaný, ale vstupovala do toho vratka. Nejsem si jist, jestli to byla KK Hello, proto jsem se ptal. Pokud do konečného účtování vratka žádným negativním způsobem nevstupuje, tak potom je vše v pořádku.
Ale s tím limitem pro GBiT je to, aspoň pro mě, aktuálně nevyužitelné.
V profilu nebo SZ promo Revolut 700Kč, SkipPay 500Kč, AliExpress US $19, Raiff. 300Kč ...
A1rh-
Diskutér

Odeslat příspěvekod drkarel 26. 8. 2019 14:39

Určitě to byla kreditka Hello bank a mám pocit, že Tomáš Marný psal, že mu byl účtován úrok v situaci, kdy v měsíci, co přišla vratka, pouze vyrovnal účet, protože vratka se nepočítá jako splátka. Ale nejsem si vůbec jist, jak to je, takže bych to raději jistil vyšší splátkou. Tuhle metodu nevyužívám, jen myslím, že jsem měl někdy "klasickou" vratku (nedodání zboží) v rámci měsíce, kdy proběhl i nákup, účet jsem jen vyrovnal na 0,- a žádný problém nebyl.
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod minarjo 26. 8. 2019 18:55

Nevím jak se to Tomášovi mohlo podařit :). Já běžně Hello kk vyrovnám nebo jen lehce přebiju (takže výpis mám vždy se stavem plus několik set až cca 3 tisíce Kč), vratky mívám často vyšší než to mírné přebití a úrok nikdy neúčtovali. Osobně si myslím, že algoritmus výpočtu úroků se při nezáporné bilanci na výpisu vůbec neaktivuje. Tedy vratky mohou vadit spíš jen, když na výpise bude nějaká záporná částka, ale někdo si bude myslet, že příchozí vratka bude její splátkou v bezúročném období. To ne, pak se musí stav účtu vyrovnat příchozí platbou a na vratky nekoukat.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod wit.cz 27. 8. 2019 08:51

Dnes jsem udělal docela velkou transakci Curve + HB. Zaúčtována bude zítra, ale v IB se to projeví až ve čtvrtek. Stihnu v tomto týdnu ještě udělat GBIT na druhou HB, aby se připsala vratka za srpen?
<- Pod obrázkem najdete odkaz na platformu Portu, kde po registraci získáme oba 3 měsíce bez poplatků. Díky, kdo jste využil.
wit.cz
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod suram 27. 8. 2019 08:58

Já myslím, že bonus i z té dnešní platby už může být počítán za září, několik posledních dnů v měsíci to počítají už za ten další.
suram
Diskutér

Odeslat příspěvekod minarjo 27. 8. 2019 11:36

Dnešní platba by měla být zaúčtována ve středu nebo nejdéle čtvrtek, tedy s bonusem za srpen na 99,9%. Transakce zaúčtované až poslední den měsíce (tedy až v pátek 30.8.) budou pro bonus už na září. Tedy dnešní Curve/HB platba téměř jistě projde do srpnové odměny, ale u zítřejší už to není jisté na 100%, to by se musela zaúčtovat hned den nato ve čtvrtek 29.8. U Curve plateb ale téměř vždy HB zaúčtuje hned další den. Pokud tedy gbit na tu jinou Hello kartu uděláš zítra hned ráno, mělo by se to stihnout (rozhodně nedělej gbit ještě dnes, to by Curve jen zrušila dnešní blokaci a odměna na první kartě by z toho nebyla, když daná transakce by v historii vůbec nebyla).
Ale pozor na to, že i když odměny těmi zápornými platbami bys stihnout měl, tak vratka po gbit se v HB projeví zpravidla až za 2-3 pracovní dny, takže to už do konce měsíce (při zítřejším gbit) nemusí být a musel bys tedy tu kartu přebít, aby nebyl účtován poplatek za vedení (aby nebyl 30.8. zůstatek záporný).
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod wit.cz 27. 8. 2019 11:47

Díky za info. Je otázka, kdy bude zítra zaúčtována dnešní platba, abych to případným brzkým GBITem zítra nepo... Což asi nemáme jak zjistit než pokusem. Jistější pro mě bude udělat mimořádně výběr z druhé karty přes ATM, nějaký obrat tam mám i tak za tento měsíc.
wit.cz
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod MirekM. 27. 8. 2019 11:59

Byl jsem na jižní Krétě v malém letovisku. Platil jsem bez problémů a nabídek DCC nálepkou ke KK HB. Jak v obchodě, tak na recepci a v tavernách na nálepku hleděli, jako by nálepku viděli poprvé v životě, včetně dotazů vo co go. :-)
Na DCC se zeptala akorád prodavačka v jednom krámu na letišti v Heraklionu.
MirekM.
Diskutér

Odeslat příspěvekod minarjo 27. 8. 2019 12:23

@wit:
To je jedno kdy (v kolik) bude zaúčtována, vždy pokud provedeš gbit až další den, tak Curve už původní kartu vypořádává vratkou, zrušit blokaci z minulého dne buď neumí, nebo nemůže dělat proto, že neví zda už nebyla zaúčtována. Sám běžně dělám gbit z HB na jinou kreditku druhý den ráno po transakci, klidně už kolem páté ráno, a vždy to v HB je jako zaúčtovaná platba s odměnou a vratka. Rizikové by bylo dělat gbit stejný den jako platbu, a to i později po transakci, pak by skutečně hrozilo jen zrušení blokace a tím celé platby (experimentálně mám ověřeno, že platba kolem 9h dopoledne a gbit kolem půl šesté večer stále ještě zrušil blokaci z původní karty, tedy gbit se zaúčtovaním na obou je jistý fakt až další den ráno).
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod wit.cz 27. 8. 2019 14:59

Ty jo tak to mě nenapadlo. Já vždy čekal, až HB zaúčtuje :-))) Takže teoreticky ten GBIT zítra by pořád nejspíš vyšel, ale nakonec jsem udělal ten výběr z ATM (a vtipný bylo, že ATM 28k nevydal s hláškou transakce nedokončena, vyjměte kartu, přičemž v Curve vidím výběr, který se ale nezapočítal do limitů. Takže jsem pak udělal hned další na 27k. Snad z toho ještě nebude problém...).
<- Pod obrázkem najdete odkaz na platformu Portu, kde po registraci získáme oba 3 měsíce bez poplatků. Díky, kdo jste využil.
wit.cz
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod A1rh- 27. 8. 2019 16:14

Curve upozorňuje, že při výběru z ATM z kreditky nad 200 GBP může účtovat nějaká % poplatek, to se ti ještě nestalo při těchto částkách výběrů?
A1rh-
Diskutér

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků