Rozdíly ve spořících účtech CZK (toto není obecná diskuze)

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod redhaven 1. 9. 2019 11:11

Tj. jednoduche, proc maji pasmove uroceni. Nechteji mnoho milionu od jednoho hejla, ale ziskat mnoho novych hejlu na oskubani ruznymi jinymi bajecnymi produkty. Akcni uroky na SU jsou jinymi slovy pouze reklamni navnada, jako u zrejme nabidky Šejdiru z RB.
redhaven
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod evlo 1. 9. 2019 11:37

Tak ale u rb diky limitu 150 000 to mas urok stovku mesicne nebo tak neco, tam zas nechapu, ze na takovou blbost tak obri reklama, ale mozna proste mam prehnane predstavy o spolecnosti. Jo to vlastne urcite mam.
evlo
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod milanBrno 1. 9. 2019 12:19

Misto psani nesmyslnych prispevku (o cestine ani nemluve) by ses mohl naucit radeji pocitat...
Urok u RB dela cca 320kc/mes. cisteho (po zdaneni) a ne stovku! (pocty zakladni skoly)
Telekomunikace: Neomezene volani a sms + 20GB za 666kc/mes.
FinTech: za vyuziti meho doporuceni nabizim odmenu (Revolut , SkipPay , Twisto , Curve , Plutus , Portu , RONDA , RB , Indigo , Coinmate , Anycoin , Trading212 atp.)
Zabava: HBO MAX za 50kc
milanBrno
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod drkarel 1. 9. 2019 13:24

evlo: Nechápeš, protože asi nechápeš pravidla marketingu a nedovedeš se vcítit do myšlení svých spoluobčanů. Vysokou úrokovou sazbou zaujmou (podrobnosti v reklamě buď nesdělí vůbec, nebo někde v rohu minipísmenky), tj. přitáhnou pozornost.
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod redhaven 1. 9. 2019 14:20

A prave ukolem tohota fora je ty bankstery Šejdire alespon trochu pomoci jejich vlastnich zbrani pumpnout pomoci jejich produktu a chyb, nez na to prijdou.
redhaven
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod octaviampi 1. 9. 2019 22:11

Ty mas evidentne valku vyhlasenou na vsechny strany a vsichni te okradaji.
octaviampi
Diskutér

Odeslat příspěvekod curvecardik2 2. 9. 2019 06:30

redhaven píše:A prave ukolem tohota fora je ty bankstery Šejdire alespon trochu pomoci jejich vlastnich zbrani pumpnout pomoci jejich produktu a chyb, nez na to prijdou.


Souhlasím .... je to můj trochu úchylný koníček. :-)
curvecardik2
Návštěvník

Odeslat příspěvekod minarjo 2. 9. 2019 06:43

milanBrno píše:Urok u RB dela cca 320kc/mes. cisteho (po zdaneni) a ne stovku! (pocty zakladni skoly)

Nojo, Milane, ale když srovnáme tuto 3% nabídku RB s 2% konkurencí v Moneta či Creditas, kde není tak nízký limit 150k, ale je to milion v prvním a ještě víc v druhém případě (a navíc žádné podmínky bezplatného vedení účtu), tak pak skutečně z RB se získá jen cca stovka měsíčně navíc, jak psal evlo (třetina z tebou vypočtených 320 Kč). A to už mnohým za to plnění podmínek u RB pro bezplatné vedení běžného účtu, bez kterého to nelze využít, na těch půl roku nestojí :)
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod evlo 2. 9. 2019 09:22

milanBrno:
nevim ted presne jak se tomu rika, ale proste jakoby prehaneni, kdyz chces ve vete neco vyjadrit a nechce se ti pocitat neco presne na korunu

...

NADSAZKA
Naposledy upravil evlo dne 2. 9. 2019 12:51, celkově upraveno 1
evlo
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod minarjo 2. 9. 2019 10:26

Já nereagoval jen na to co psal evlo a milanBrno, ale obecně na fakt, že ne každý klient je kvůli maximálně cca stovce měsíčně na úroku (a to jen na půl roku) navíc ochoten plnit ty nemalé podmínky RB (aby bylo eKonto zdarma). Řada lidí ocení spíš jednoduchost podmínek Monety či Creditas, kde nehrozí riziko vysokého poplatku za účet, který by u RB při nesplnění podmínky v některém měsíci byl.

Jinak kdo má obavy, že Moneta i Creditas velmi brzy sníží úrok pod 2%, může se proti tomu jednoduše "pojistit" současným akčním úrokem termínovaných vkladů u Equa bank. Ta nabízí u TV s dobou trvání od 6 měsíců výše úrok také 2%, který je samosebou tím, že jde o TV, po jeho trvání neměnný. Ano, TV má proti SÚ nevýhodu likvidity, ale tím že to Equa nabízí i na půlroční TV, je to myslím použitelné (třeba část prostředků dát na ten pololetní TV, část na jiný roční atd.), navíc tam oproti SÚ není horní strop (a minimum je jen 20 tisíc na jeden TV). Podmínkou je jen existence běžného účtu v Equa, na který je TV navázaný a ze kterého se při zřízení čerpá, ale ten je zdarma bez podmínek. TV lze zřídit snadno v internetbankingu. Tedy to pro mnohé může být dobré jištění pro část úspor proti poklesům úroků u SÚ. Akce Equa na zřízení TV s tímto úrokem je do konce září, detaily na https://www.equabank.cz/sporeni/terminovane-vklady
Naposledy upravil minarjo dne 2. 9. 2019 11:44, celkově upraveno 3
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod suram 2. 9. 2019 10:40

Zajímavé ten TV Equa, a možňuje Equa zřídit běžný účet na dálku i těm, co už ho v minulosti měli a vypověděli?
suram
Diskutér

Odeslat příspěvekod minarjo 2. 9. 2019 11:52

Odpověď zná asi jen Equa, pokud to tedy teď někdo nezkoušel. Kamarád před týdnem obnovoval cca rok a půl zrušený účet na pobočce a zajímavé je, že u Equa to funguje v podstatě jako "reinkarnace" :). Zůstalo mu totiž stejné číslo účtu i s jeho komplet historií, stejně jako přihlašovací číslo do internetbankingu. Equa tedy účty v podstatě neruší, ale jen uspává a umí je plně probudit.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod drkarel 2. 9. 2019 12:07

Jj, mám pocit, že takhle to funguje i jinde (Wurst, mBank? …).
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod wit.cz 2. 9. 2019 14:56

jj, mBank to umí i po mnoha letech :-)
<- Pod obrázkem najdete odkaz na platformu Portu, kde po registraci získáme oba 3 měsíce bez poplatků. Díky, kdo jste využil.
wit.cz
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod evelista 2. 9. 2019 22:24

proste krasne vase OP je jiz v systemu , není třeba nova.
evelista
Nadšenec
Uživatelský avatar

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků