P2P půjčky - investujete na Benefi?

Podílové fondy, akcie, komoditní trhy, spekulace, aukce. Kam a jak nejlépe investovat volné finanční prosředky

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod e-osobne 29. 8. 2019 15:42

Jen at krachnou, odmitli mi pujcku a urcite mam od nich proto negativni zaznam v uverovych registrech.
e-osobne
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod evlo 5. 9. 2019 12:17

RoPol píše:Ahoj,
jsem na Zonky, kde ale aktuálně neinvestuji kvůli nízkému úroku, a rovněž na MINTOS. http://www.mintos.com/cs/l/ref/A6DI3D
Zkušenosti z obou platforem mám cca roční. Za tu dobu mám (záleží podle strategie, takže toto je individuální) průměrný výnos v EUR: 11.11%, GEL: 15.26%, KZT: 17.07% a nedávno jsem zkusil i RUB: 17.76%.
Vše investuji do půjček se zajištěním zpětného odkupu při nesplácení, a i když to nikdy nebude 100% záruka vrácení vložených prostředků, za celou dobu nemám jedinou nedobytnou půjčku.
Určitě tady nechci básnit o MINTOS, jako o všespásné investici, na druhou stranu jde o velmi zajímavou možnost diverzifikace svého portfolia, tedy zmírnění případných rizik spojených s jakoukoli investicí, protože nikdy žádná nebude 100% zajištěná. Resp., banky zajišťují běžné i spořící účty, ale tam se aktuálně zhodnocení pohybuje pod mírou inflace, tzn., prostředky na nich stále mírně ztrácejí svou hodnotu.
Kolem investic na Mintos je toho na internetu již napsáno dost, přesto pokud by někdo chtěl nějaké info, rád předám alespoň svojí zkušenost a strategii.
Link nahoře Vám v případě registrace a investování zajistí nějaké to euro zpět, jako bonus pro nové investory.
Ať již investujete do čehokoli, ať se Vám daří...
To jsem vubec nevedel, ze na zonky je odkup, to teda zkusim neco z toho co pises, jak moc je to co jsi napsal lez.
evlo
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod JPT666 5. 9. 2019 14:27

Na Zonky žádný odkup neni. Maximálně se půjčka dá prodat na sekundáru. Odkup je jen na Mintosu. Asi to bylo špatně pochopené. Jo a kdyby se chtěl na Mintos někdo registrovat přeze mě tak může tady http://www.mintos.com/cs/l/ref/7UQCTU :-)
JPT666
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod evlo 5. 9. 2019 16:53

No nevim, prijde me to takove divne, kdyz nabizi v reklame 4% rocne, ale udela 18% rocne a jeste se zarukou odkupu kdyz neplati!?
evlo
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod qsubt 5. 9. 2019 17:38

co je na tom divneho, nabizi v reklame urcite OD 2,99% p.a. rocne
nekdo je asi dostane, ted 18:37 jsou na trzisti 4 s urokem 2,99 pujcky a tech 3,99 je 13
huh?
qsubt
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod JPT666 6. 9. 2019 05:55

evlo píše:No nevim, prijde me to takove divne, kdyz nabizi v reklame 4% rocne, ale udela 18% rocne a jeste se zarukou odkupu kdyz neplati!?


Ty si určitě pleteš Zonky a Mintos (nebos to přehlédl, že tam psal o dvou různých firmách) Zonky má v reklamě úrok pro dlužníka (to může být těch 4%) a těch 18% bude asi zaokrouhlených 17.76% (úrok v rublech na Mintosu). Zonky nic neodkupuje. To odkupuje Mintos.
JPT666
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod evlo 6. 9. 2019 09:40

Hmm, to je dano tim, ze RUB je obecne povazovany zanestabilni menu, tak to muzou napalit? Kolik inzeruje ten pres koho to na mintos udas?
evlo
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod qsubt 7. 9. 2019 09:13

evlo

https://www.mintos.com/en/invest-en/pri ... currencies

mas tam filtry, doklikej si to, ale nemysli si, ze urok neodpovida riziku
huh?
qsubt
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod evlo 7. 9. 2019 09:31

tak pokud to odkoupi, kdyz neplati, tak me to tak neprijde, ale jak pisu, tam jde o tu nestabilitu rublu, nechapu proc pises "nemysli si, ze urok neodpovida riziku" misto abys to napsal jednoznacne - proco to tak delas?
evlo
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod qsubt 7. 9. 2019 13:37

neodkupuje Mintos, ale jednotlive spolecnosti, pokud nejaka spolecnost pujde do bankrotu, neodkoupi samozrejme nic a o sve penize co jsi tam mel prijdes. buyback garance je pouze "garance" ze kdyz se spolecnosti dari tak odkupuje. Nestabilni rubl, no nevim, podivej se na jeho pohyb za posledni rok, neni to zadna divocina. Hlavni riziko neni v meně, ale v tech jednotlivych spolecnostech.
huh?
qsubt
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod JPT666 7. 9. 2019 16:23

Zatim na Mintosu krachla jen jedna společnost a druhá má (prej) technické potíže se splátkama. Podle mě, když by třeba jednou za tři roky nějaká společnost krachla a nic nevyplatila a člověk to měl diverzifikované do víc společností, tak to zas tak moc s výnosem nezamává. Ale tak každý si musí zvážit riziko sám. Zonky asi má málo zesplatněných, ale zas je tam výnos s novýma poplatkama tak 4,5% p.a. (já mám ještě se starýma 8,39 %) a na Mintosu mám (přepočteno na CZK) 12,79 % p.a..
JPT666
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod skejwin 29. 11. 2019 10:32

P2P půjčky jsou zajímavý nový nástroj pro stabilizaci výnosů z širšího akciového investičního portfolia – mohou být rizikovější alternativou k dluhopisům, které většinou, na rozdíl od P2P, podstatně sráží celkový výnos PF. Jak ale ukázaly nedávné bankroty nebankovek na Mintosu, pojí se s tímto segmentem opravdu nemalé riziko. Na to, jak se s ním snažím vypořádat já a jakou volit rozumnou míru zastoupení P2P v portfoliu jsem se pro zájemce zaměřil v aktuálním článku na svém blogu. :-)
Na svém webu skejwin.cz píšu o investování do akcií, ETF, P2P, dluhopisů a budování portfolia obecně. Pravidelně také zveřejňuju výkonnost a podrobné složení mého portfolia.
skejwin
Návštěvník

Odeslat příspěvekod jednadva 29. 11. 2019 12:37

Jak jsi spočítal tu korelační matici? Jsou to korelace empirických výnosů?

Jestli to jsou korelace cen, tak by takhle spočítaná korelace nemusela být konzistentní odhad, protože cenové procesy nebývají I(0) a tam Pearsonův korelační koeficient vede na stochastický integrál (?). Rozptyl odhadu korelace ti s rostoucím výběrem nejde k nule.

Jak by se choval Pearsonův korelační koeficient např. u řad typu CI(1,1), které jsou obě I(1), ale kointegrované, tak to nevím, ale raději bych na něj moc nespoléhal jako na odhad nějaké těsnosti vazeb.
jednadva
Diskutér

Odeslat příspěvekod Kolem.jdouci 29. 11. 2019 12:55

Člověk by neměl používat cizí termity, když je nezná suterénně nebo není v dobré konvici.
Kolem.jdouci
Nadšenec

Odeslat příspěvekod jednadva 29. 11. 2019 13:02

Co jsem tam řekl blbě? Klidně povídej, nemám problém přiznat chybu. Ty cenové procesy nebývají stacionární, nebo jo?
jednadva
Diskutér

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků