Hello bank! (pokračujte v tématu Česká spořitelna)

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod minarjo 6. 9. 2019 13:43

@Lafayette16:
Současná Datart kreditka ale nemá proti základní HB kreditce žádný bonus navíc, její sjednání tak je nyní bez dalších trvalých výhod, podobně jako u Alza. Ono historicky to bylo takto:
V dobách Cetelemu Datart s nimi spolupracoval, vydával kreditky dle tvého obrázku. Pak spolupráce Datart a Cetelem/HB zcela skončila, v Datart se začaly vydávat kreditky a poskytovat úvěry od konkurenčního Home credit. Proto tvá stará Datart kreditka se stala běžnou Cetelem/HB kreditkou dle druhého obrázku. No a Cetelem/HB začala vydávat kreditky u konkurenčního Euronics.
Co tomu ale náhoda nechtěla, HP tronic Zlín (majitel Euronics, kasa.cz atd) odkoupil Datart a většina Euronics poboček změnila jméno na Datart. To mělo za následek, že Euronics karty se vydávat přestaly, nově jsou karty Datart (ten tedy vydává karty HB i Home creditu, pokud už to nezměnili). Ale zatímco držitelé dobíhající Euronics (to jsem i já) mohou stále využít odměnu 5% za nákup v Euronics i v Datartu, tak nově sjednané karty s logem Datart tuto výhodu nemají. Tedy stejně jako u Alza nepřináší HB karta s logem Datart proti klasické HB nyní nic navíc (až na občasné časově omezené slevové bonusy v prodejnách Datart). Kdo nevěří, může hledat příspěvek Terky.HB cca uprostřed zde:
https://spolu.hellobank.cz/vse-k-nasim- ... karty-9385
Jen k tomu dodám, že Datart na svém webu o kreditce od HB spíše mlčí :(.

-- 6. 9. 2019 15:10 --

Vidím, že ROlda se už na Hello spolu ptá na aktualitu k Datart kartě. K tomu tedy doplním toto: nevím už zda zde, nebo v Hello spolu, ale asi 1-2 měsíce zpět si někdo posteskl nad tím, že odměnu 5% nedostal a že reakce HB (na email či telefon, už nevím) byla ta, že u Datart karet fakt těch 5% není. Takže v tomto asi bohužel žádná změna, spíš útlum obou cobrandů HB, tedy Alza i Datart (kromě obtížněji získatelné Mototechny tedy už zvýhodněné cobrandy HB vymírají).
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod ROlda78 8. 9. 2019 10:44

evelista píše:uz funguje ta jejich ATM masina na smichove?
aktuálně: https://www.hellobank.cz/kontakty/bankomaty

"V nadcházejících měsících se počet našich bankomatů zvýší z jednotek na několik desítek, některé výhody se tedy budou nově vztahovat na síť bankomatů Hello bank!

Příkladem může být dotaz na zůstatek na účtu - v bankomatu Hb! bude zdarma, v ostatních bankomatech za 30 Kč (dosud 11 Kč). A podívat se do internetového bankovnictví nebo do aplikace nestojí nic ;-)

Podobnou logiku má také úprava poplatků za výběry hotovosti z bankomatů. S kreditní i debetní kartou budou zdarma všechny výběry z Hb! bankomatů. U karty k běžnému účtu jsou navíc zdarma 3 výběry z ostatních bankomatů měsíčně - nově i z těch zahraničních.

První 3 výběry hotovosti, nikoli měsíčně, ale za celý život Hello kreditu, je výhoda, která některé naše klienty mátla. Proto ji rušíme. Pokud máte doma naši zánovní kreditku, můžete své první 3 výběry hotovosti z jakéhokoli bankomatu zdarma ještě využít do 13. 11. 2019."
O chytré ženské je nouze. Konečně o chytré mužské zrovna tak. Jan Werich
ROlda78
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod evelista 8. 9. 2019 11:42

jo v datartu
evelista
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod alouard 9. 9. 2019 13:01

Tak jsem psal ohledně těch výběrů z ATM na HB a dostal jsem odpověď:

Dobrý den,

děkujeme za zprávu.

Na výběry z bankomatů v ČR a v zahraničí se nevztahují do bezúročného období.

Úročení těchto transakcí probíhá od prvního dne.

Zároveň je zde poplatek za výběr z bankomatu ve výši 80 Kč.


Tak jsem trochu zmaten... :-)

Vzhledem k "rychlosti" převodu prostředků na KK se mi to úplně nechce testovat v zahraničí...
alouard
Návštěvník

Odeslat příspěvekod xls 9. 9. 2019 14:53

Žádný problém v tom není, někdy v květnu jsem to testoval: vybral z bankomatu, vzápětí převedl peníze pro vyrovnání, účtované úroky 0. Kdyby to připsali později, tak tam možná bude úrok za 1 den. V mnoha případech to může být lepší než vybírat debetkou.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod ROlda78 9. 9. 2019 15:02

případně lze mít (před výběrem) přebito a pak není vůbec co řešit..
O chytré ženské je nouze. Konečně o chytré mužské zrovna tak. Jan Werich
ROlda78
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod alouard 9. 9. 2019 15:10

Standardně to tak v zahraničí řeším - udržuju si tam peníze navíc, většinou průběžně podle toho kolik utrácím / vybírám. Pohodlnější by bylo to jenom jednou ke konci měsíce srovnat...

Ještě co se týče té druhé Hello Kreditky (na té bych si aktivoval 1% vratku) a používal ji pro platby cizí měně, tu současnou bych měl na výběry z ATM.

Jestli jsem to pochopil správně, tak žádná nemá nějaký speciální výhody a klidně si můžu zažádat třeba o tu Datart ?
alouard
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ROlda78 9. 9. 2019 15:40

za snahu stojí ta Mototechna, ale je otázka
jestli to není "Mission Impossible"
O chytré ženské je nouze. Konečně o chytré mužské zrovna tak. Jan Werich
ROlda78
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Schwarzie 9. 9. 2019 16:07

Jiz po nekolikate to sem pisu a mam v praxi odzkouseno a kazdy mesic pouzivam: vybery z atm ani prevody z kreditky na ucet se neuroci, pokud je dluh splacen do konce kalendarniho mesice.
Schwarzie
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod alouard 9. 9. 2019 20:55

OK, momentálně jsem pár stovek v minusu za online platbu, tak zítra zkusím vybrat (v ČR) 11 stovek z ATM a uvidíme.

Na tu Mototechnu jsem se díval už předtím, ta sleva na PHM mně sice nevytrhne, ale asi lepší než nic... Trochu mně odrazuje nutnost to řešit osobně, ale tak co už... Naplánuju si nějakou cestu okolo Áček...
alouard
Návštěvník

Odeslat příspěvekod evelista 9. 9. 2019 22:49

ja na mototechnu pujdu az fakt kazdej na prodejne bude mit tak 5 zakazniku co uz prevedl na mototechnu, umim si představit jak ty juniori vůbec nevi co se deje.
evelista
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod ROlda78 10. 9. 2019 11:22

minarjo píše:@Lafayette16:
Současná Datart kreditka ale nemá proti základní HB kreditce žádný bonus navíc, její sjednání tak je nyní bez dalších trvalých výhod, podobně jako u Alza.
potvrzení viz https://spolu.hellobank.cz/vse-k-nasim- ... #post40901
O chytré ženské je nouze. Konečně o chytré mužské zrovna tak. Jan Werich
ROlda78
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Lafayette16 11. 9. 2019 10:55

Kde lze sjednat kartu Datart? Na všech prodejnách, které jsou aktuálně Datart?
Lafayette16
Diskutér

Odeslat příspěvekod minarjo 11. 9. 2019 21:05

Mělo by jít na všech Datart prodejnách, není důvod dělat mezi nimi rozdíly. Ale pozor, dle aktuálního příspěvku ve fóru Hello spolu viz https://spolu.hellobank.cz/nejcastejsi- ... atart-9504 je to se sjednáním Datart kreditky bohužel stejné jako s Mototechna kreditkou. Tedy software dodaný od Hello bank danému obchodníkovi neumožňuje v žádosti o kartu pokračovat, když dle rodného čísla zjistí, že už nějakou Hello kreditku v HB dotyčný má :(.
Jinak fakt platí výše uvedené, že Datart kreditka teď nemá proti základní kreditce žádnou výhodu, takže je to podobně mrtvý cobrand jako Alza kreditka. Ale HB se na fóru Hello spolu dušuje, že bonus na Datart kreditce chce s Datartem dohodnout (snad stejných 5% jako u původní Euronics kreditky), viz odkaz co zde uvedl ROlda78 o 2 příspěvky výše. Zatím to ale není...
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod bodyczech 11. 9. 2019 22:11

Ode dneška do konce září probíhá v Datartu akce -10% při první platbě nově zřízenou Datart HB kreditkou...
bodyczech
Nadšenec

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků