Curve karta

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod A1rh- 12. 9. 2019 16:37

doufám že současné změny v platbách kartami nezpůsobí problémy při používání Curve. Např. zamítnuté transakce kvůli nedostatečnému ověření.
A1rh-
Diskutér

Odeslat příspěvekod Dualtron 12. 9. 2019 18:00

noooo, tak to by mě taky zajímalo. Myslím, že nám nastanou problémy...
Dualtron
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod bodyczech 12. 9. 2019 18:18

Tak možné potíže jsou avizovány pro všechny karty, CRV nevyjímaje.
bodyczech
Nadšenec

Odeslat příspěvekod minarjo 12. 9. 2019 23:22

@bodyczech:
No ale to platí pro bezkontaktní platby u obchodníka (častěji že bude třeba s PIN resp. kontaktně).
Ale co platby s Curve po netu? Dosud neměla 3D secure vůbec, nově bude i u 3DS třeba silné 2faktorové ověření (kromě SMS třeba nějaké heslo/PIN), tedy bez 3DS to asi nepůjde, ne? Nevím, zda to Curve vůbec řeší.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod suram 13. 9. 2019 00:47

Curve ale používá 3DS při registraci karty ne? To stačí, je to něco jako opakovaná platba.
https://help.gopay.com/cs/tema/integrace-platebni-brany/technicky-popis-integrace-platebni-brany/opakovane-platby
suram
Diskutér

Odeslat příspěvekod minarjo 16. 9. 2019 12:16

Spolehlivost Curve se nám poslední dny nějak snižuje :(. Poslední dobou téměř není dne, kdy by na https://status.imaginecurve.com/ nehlásili výpadek ve zpracování plateb (hlášení z tohoto webu lze přihlásit na email, no a historické výpadky jsou vidět přímo na uvedené adrese). Za poslední týden byl takový výpadek konkrétně 9.,11.,13. i dnes 16.9., téměř vždy všední dny odpoledne. Naštěstí to zpravidla do hodiny až dvou vždy opraví, ale i tak výpadek cca obden nepotěší...
Tak snad to dají brzy do pořádku, aby spolehlivost byla zase slušná.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod Lenka_2 16. 9. 2019 16:52

Mně teď nešlo zaplatit v Lidlu, podkladovka Twisto. Za mnou kilometr fronta a pokladní-analytička na mě spustila tak, aby to celý obchod slyšel: Nekrytá částka! Nemáte na tom účtu peníze!
I po dvou letech je to pořád produkt pro dobrodruhy a každá platba je experiment s nejistým výsledkem.
Lenka_2
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Lenka_2 17. 9. 2019 17:45

Tak dneska se problém opakoval v dalších dvou obchodech, tentokrát s kuriózní hláškou DOCASNE ZAMITNUTO/TEMPORARILY REFUSED.
Lenka_2
Nadšenec

Odeslat příspěvekod minarjo 17. 9. 2019 22:33

Tvůj problém (chybová hláška terminálu) nebude vůbec souviset s tím že jde o Curve. To je ta známá a poslední dny mediálně omílaná chyba SW některých terminálů související s PSD2 a limity na počet/objem plateb bezkontaktně bez PIN (než bude proveden upgrade SW terminálů, aby v takovém případě vyčerpání limitů hned chtěly PIN i u plateb bezkontaktně pod 500 Kč, tak budou hlásit podobné chyby jak popisuješ). Si restartuj toto počítadlo v čipu zasunutím do terminálu a kontaktní platbou s PIN. Po mě to terminál v Billa při pokusu o bezkontakt přímo chtěl textem na displeji, tedy evidentně už ten SW má novější a poradil si s tím takto.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod Lenka_2 18. 9. 2019 10:08

Vyzkoušena i kontaktní platba Curve s PINem a taky bez úspěchu. Aplikace mi tvrdí "Payment declined due to insufficient funds on your Twisto card". Samozřejmě lež, na Twistu mi zbývá limit skoro 10 000 a tohle byla platba kolem 100 Kč.
Ještě zkusím kontatní platbu s PINem Twistkou napřímo.
Lenka_2
Nadšenec

Odeslat příspěvekod MirekM. 20. 9. 2019 18:56

Jestli jsem podstatu dobře pochopil, všechny operace s placením jak na terminálech tak na Internetu včetně výběrů z bankomatů se jeví na podkladových kartách jako internetová platba. Tedy mimo dostatku peněz na podkladové kartě musím na podkladové kartě mít povoleno placení na Internetu s dostatečným limitem internetových plateb.
Jsem zcela v obraze?
MirekM.
Diskutér

Odeslat příspěvekod minarjo 20. 9. 2019 20:02

Hlavně to Mirku nepřežeň s výběry z ATM. Jak už zde v minulosti padlo vícekrát, v Curve jako ideální poměr objemu ATM transakcí ku všem transakcím vidí max. 20%. Pokud by to procento objemu výběrů bylo výrazně vyšší (zejména pokud by bylo nad 50%, tedy víc výběrů než plateb u obchodníků), můžou buď začít uplatňovat tu měkkou hranici poplatků na výběry z ATM (na objem skrz kreditku, počet atd), nebo omezit limity. To jen, pokud bys zamýšlel skrz ATM dojit bonusy kreditek, jak to v minulosti zkoušeli jiní (tedy mít Curve především na ATM výběry), tak to fakt nezkoušej :).
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod MirekM. 20. 9. 2019 21:59

Dík za cenné zkušenosti. Tuto "hračku" jsem si pořizoval za účel nenošení více karet s sebou. O dojení bonusů KK jsem neuvažoval, neboť předpokládám, že u většiny KK to mají banky již ošacované jako u Revolutu.
MirekM.
Diskutér

Odeslat příspěvekod minarjo 20. 9. 2019 22:14

Ošacované to banky (zatím) nemají ani u ATM výběrů skrz Curve, ale samotná Curve by ti to zavařila, když by ATM bylo objemově moc :).
Tedy ano, Curve jako náhrada za nošení více karet je správný důvod, jako u mě.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod drkarel 21. 9. 2019 05:54

Nj, ale to by na Curve musel být 100% spoleh a to není, předevčírem mě to taky (poprvé) postihlo. :) Takže nějakou záložní kartu to nosit chce.
drkarel
Inventář

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků