Curve karta

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod MirekM. 21. 9. 2019 06:02

Pro sichr se ještě zeptám, abych neplatil poprvé v životě úrok na KK. Jestli jsem vás dobře pochopil: vyberu z ATM s podkladovou KK HB měsíčně několik tisíc na běžný provoz nebo vyberu tutéž částku z ATM DK a pak do 14 dnů přeúčtuji na KK HB. Předpokládám, že nebudu muset KK HB celou splatit do konce měsíce jako kdybych přímo s ní vybral z ATM, aby mně nenaběhly úroky?
@minarjo: přes KK HB protočím u obchodníků měsíčně cca 2 - 3x tolik, než budu vybírat z ATM.
@drkarel: s jakou podkladovou kartou?
MirekM.
Diskutér

Odeslat příspěvekod drkarel 21. 9. 2019 06:53

Podkladová KK RB Mall, ale chyba byla, podle mě, na straně Curve. Ale je fakt, že s KK HB zatím bez problémů. Ale zjevně je to o štěstí, zda se zrovna trefíš do výpadku Curve, nebo ne. S tím, jak se (ne)účtují úroky při výběru s podkladovou KK HB, nemám zkušenost, protože KK HB splácím vždy před koncem měsíce kvůli poplatku. Lehkou obavu bych měl, zase na druhou stranu dokud je z toho odměna (a to je), nemělo by to být bráno jako výběr.
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod minarjo 21. 9. 2019 07:34

Mirku, podkladovou kk Hello používám v Curve běžně a ano, i výběr z ATM je skrz ni brán jako net platba kartou, ne jako výběr z ATM. Tedy pro nulový úrok stačí v Hello splatit/přebít do konce měsíce, ne nutně hned. Ale toto jak jsem psal výše platí zatím pro všechny banky, nejen Hello. Úplně stejně z osobní zkušenosti u kreditek RB Mall či mBank-u všech jako net platba, tedy i s bonusem půl, jedno či dvě % dle kk. Právě proto jsem tě varoval před Curve podmínkami, aby tě ty větší ATM výběry nelákaly :).
K výpadkům: ty které zmiňuje @drkarel jsem zde zmiňoval o pár dní dříve i já, že bohužel teď bývají častější, i 3-4x týdně. Tyto výpadky ale nijak nesouvisejí s podkladovou kartou, protože jsou způsobeny processingem plateb přímo na straně Curve. Zkrátka zkusíš s ní platit, ale je to (i dle notifikace z aplikace) odmítnuto (declined). Přesto v takové situaci někdy (ne vždy) terminál v obchodě platbu přijme (v takovém případě ji Curve doúčtuje o několik dní později). Tyto výpadky bývají nejčastěji odpoledne mezi 13 a 16h našeho času a trvají nejčastěji 30-60 minut. Nepostihují zpravidla všechny, ale vždy jen část držitelů Curve. Dobrá zpráva: Curve o nich dobře informuje. Zda je vše u nich ok můžeš sledovat na https://status.imaginecurve.com/ (je tam info jak o nahodilých výpadcích, tak i o plánovaných, výpadky tam jsou i historicky, jak zahájení tak i oprava). Tedy buď na ten web ručně koukat, nebo si na něm přes Subscribe objednat zasílání výpadků emailem (funguje spolehlivě). Tedy ano, vždy mít i jinou kartu je třeba, zvlášť v uvedenou odpolední dobu všedních dní se jim to občas nejspíš kvůli přetížení takto pos...
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod drkarel 21. 9. 2019 09:07

Web s výpadky je bezva, ale těžko podle něj můžu řídit, kdy půdu nakupovat. :D Takže fakticky je mi k ničemu, je pro mě jednodušší zkusit zaplatit a když to nevyjde, vytáhnout jinou kartu. Ten web je dobrý tak k ověření, kde byla chyba.
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod MirekM. 21. 9. 2019 12:09

@minarjo: mám KK HB převedenu z E.ON, takže do konce roku ji mám osvobozenu od poplatku. Předpokládám, že pokud je výběr z ATM jako net platba kartou, nemusím KK ke konci měsíce celou splatit či přebít na rozdíl od přímého výběru KK z ATM a stačí dluh včetně výběrů Curve z ATM z předchozího měsíce splatit v bezúročném období, aby mně nenaběhly úroky za předchozí měsíc. Nebavím se o poplatku za vedení KK od nového roku, tam je mně jasné, že vše musím splatit do konce měsíce či lépe kartu přebít abych se mu vyhnul.
MirekM.
Diskutér

Odeslat příspěvekod MirekM. 22. 9. 2019 06:47

Ještě mě napadl jeden dotaz. V BENU lékárně platím KK Monety a mám z nákupu 4 % zpět. Pokud zaplatím nákup v BENU lékárně Curve s podkladovou KK Moneta, budu mít zpět za nákup 4 % či ne?
MirekM.
Diskutér

Odeslat příspěvekod mojmax 22. 9. 2019 06:59

Nebudeš, musíš zaplatit přímo KK Moneta.
mojmax
Diskutér

Odeslat příspěvekod minarjo 22. 9. 2019 09:18

Ano Mirku, za výběry z ATM skrz Curve u žádné kreditky (nejen HB) okamžité úroky nečekej, u všech je to internetová platba kartou (narozdíl od dobíjení třeba Revolutu či Cool karty, tam by úroky hned byly, u HB tedy pokud by nebylo srovnání do konce měsíce).
Tedy klidně bezúročné období i při využití jakýchkoliv transakcí skrz Curve (net, obchody, ATM) můžeš využít.

U jakýchkoliv výhod vázaných na konkrétního obchodníka nebo skupinu obchodníků (Moneta jak píšeš, nebo Odměny od Air bank či UCB) musíš vždy použít danou kartu, protože jakmile použiješ Curve, pro tvou banku už jde pak o platbu obchodníkovi Curve, nikoliv obchodníkovi spadajícímu pod odměnu, např. Ikea (Moneta-nábytek) či Albert (Air bank-odměna Albert)...
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod pivinecek 22. 9. 2019 09:29

smazán příspěvek na radu WIT, souhlasím, není potřeba zveřejňovat
Naposledy upravil pivinecek dne 22. 9. 2019 10:15, celkově upraveno 1
pivinecek
Nadšenec

Odeslat příspěvekod minarjo 22. 9. 2019 09:36

Když byl smazán dotaz, mažu i odpověď, no :)
Naposledy upravil minarjo dne 22. 9. 2019 11:51, celkově upraveno 1
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod wit.cz 22. 9. 2019 10:12

Nechci rejpat, ale fakt podle mě není dobrý v každém vlákně uvádět, jak funguje Curve s bonusem bez bonusu, když se na to tazatel ani neptá.
<- Pod obrázkem najdete odkaz na platformu Portu, kde po registraci získáme oba 3 měsíce bez poplatků. Díky, kdo jste využil.
wit.cz
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod retron 22. 9. 2019 11:32

bohužel už to neplatí, Unicredit KK již od 14. srpna účtuje výběr z ATM přes Curve jako výběr z bankomatu, se všemi s tím spojenými negativy tzn. okamžité úročení!
retron
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod minarjo 22. 9. 2019 11:53

Vida, tak na to jak je UCB v jiných věcech málo pružná a řeší věci napůl manuálně (viz UCB vlákno a záležitost Albert cashback odměn, kdy u každého k tomu přistoupila individuálně), tak zde jí patří tedy nejspíš prvenství, pokud je tato separace skutečně automatická pro všechny. Snad i nadlouho zůstane jedinou :).
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod pivinecek 22. 9. 2019 13:58

To e.osobne. Neprisel jsi o nic. Bezna vec co tu s Curve vetsina dela. Ja overoval pouze zda jde vybrat z bankomatu s podkladovou kartou od RB. RB tenkrat Curve uplne blokovala.
pivinecek
Nadšenec

Odeslat příspěvekod MirekM. 22. 9. 2019 20:16

Ještě bych potřeboval jednu radu odledně připojeného Revolutu. Pokud budu platit s Revolutem pod Curve v ČR nastavit měnu Revolutu na CZK a pokud budu platit v Eurozóně nastavit Revolut na EUR?
MirekM.
Diskutér

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků