mBank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod vlaju 24. 9. 2019 08:38

Ja teda pocitam s kalendarnim mesicem a docela mi to vadi, protoze uctovaci obdobi mam jine. Uctovaci mesic by mi vyhovoval, ale nikde jsem to pisemne nevidel.
vlaju
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod minarjo 24. 9. 2019 10:33

Možná skutečně půjde i u poplatku spíš o kalendářní měsíc, i když to slovo kalendářní nikde není. A to i proto, že odměna max. 200 Kč připsaná další měsíc se také počítá za platby provedené v kalendářním měsíci, účtovací období kreditky na odměnu nemá také žádný vliv.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod retron 24. 9. 2019 10:43

bude to kalendářní měsíc, protože jsem jednou limit nesplnil a byl mi naúčtován poplatek, ikdyž jsem v účtovacím období limit splnil, snažil jsem se to i neúspěšně reklamovat
retron
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod octaviampi 24. 9. 2019 11:13

Je to kalendarni mesic.
octaviampi
Diskutér

Odeslat příspěvekod vpe 24. 9. 2019 18:19

Take se mi zda ze je to kalendarni mesic, plati datum zauctovani nebo nakupu?
vpe
Poslední varování
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod vpe 24. 9. 2019 18:41

A ten poplatek se tedy generuje do kalendarniho mesice, ve kterem nedoslo ke splneni obratov3 podminky anebo do nasl. kal. mesice a k jakemu datu?
vpe
Poslední varování
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Finmxpert 24. 9. 2019 18:56

Zdravím. Poplatek se zaúčtuje v následujícím kalendářním měsíci po měsíci, kdy nedošlo ke splnění podmínek. Cca kolem 10., 11. dne.
Finmxpert
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod vpe 24. 9. 2019 20:00

Ok a to je kde kodifikovane?

Zbyva posledni otazka, kdy presne se uctuji bonusy z mKreditky na mSporeni? Protoze mam pripis BONUSu ponekud nekonzistentni:

17.9.
28.8.
16.7.
16.5.
2.5.
16.3.

a prijde mi to ponekud divne a neprezkoumatelne... Pochopil jsem, ze se ma uctovat bonus za PREDCHOZI kalendarni mesic a ne za zuctovaci obdobi, ale z vyse uvedenych datumu jsem ponekud rozpacity... v 6 mesici absence - koukam ze v kvetnu jsem mel pouze platbu -200 Kc na O2 - z toho je tedy NULA bonusu? Kdyz bonus v cervnu (za kveten) neprisel...

Jinak vypis se sestavuje asi k 20. dni mesice... ale jak se ukazuje vyse, testovaci obdobi nesouvisi s obdobim vypisu ! :-(

Neprezkoumatelne to asi zustava, pokud nejde zjistit, za jake transakce je/ma byt bonus a za jake nikoliv...

——


Uzasny je, ze to neni nikde kodifikovane, uzivatele to nevedi a neresi a infolinka nebo kiosky? Ehh? Kolik energie clovek musi vynalozit na takovou prkotinu... ;-(
vpe
Poslední varování
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod minarjo 24. 9. 2019 20:22

@vpe:
Žádné přesné datum pro vyplacení odměn za platby kreditkou neexistuje, prostě když někdo povolaný spustí během měsíce ten skript, tak se to připíše, no :). Někdy to je zpožděné až do dalšího měsíce, jak je z tvého výčtu patrné (za březen až zkraje května). Odměnu za květen jsi evidentně nedostal žádnou, tedy pokud jsi během května nějakou platbu za kterou je odměna měl, tak jsi to už na konci června (nebo zkraje července) měl reklamovat.
Ale mBank v tom není sama, ani odměny jiných bank nemají napevno stanovené datum (třeba odměna UCB 100 Kč za aktivní účet chodí mezi cca 8.-15. v měsíci). Tedy systém v tom hledáš nadbytečně :).

Datum počátku účtovacího období a tím i výpisu kreditky sis ty sám volil cca ze čtyř či pěti variant už při žádosti o kreditku, pokud jsi o ni žádal online (na pobočce to je možná jinak, tam možná něco zvolí, aniž by se ptali). Takže pokud to máš k 20. (jako i já), pak ano, ale je i více možností, nemají to všichni stejně. Pro odměny a poplatek je ale důležitý kalendářní měsíc, ne účetní (ten účetní je důležitý snad jen kvůli termínu splacení v bezúročném období).
Naposledy upravil minarjo dne 24. 9. 2019 20:42, celkově upraveno 1
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod vpe 24. 9. 2019 20:36

Jak vidis tak ani ostatni nekteri nevedi, jak se to chova...

No a ty datumy pripsani na mSporeni mate vsichni stejne?

Za O2 dobiti tedy Bonus neni?
vpe
Poslední varování
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod minarjo 24. 9. 2019 21:03

Datumy připsání odměn na mSpoření budou mít velmi pravděpodobně všichni plus mínus stejné (kromě těch, kterým nebylo připsáno nic a museli reklamovat). Přeci jen, když už někdo v mBank ten skript spustí, tak snad pro všechny kk naráz :). I já měl teď dle datumu transakce do mSpoření připsáno 17.9. (víc do minulosti nemohu sloužit, mBank kreditku mám od srpna).
Ohledně odměny za platbu O2: to byla jako online platba eShop kreditkou? Pak by odměna měla být, ve výluce jsou jen platby u České pošty, platby s MCC 6012 (typicky dobití předplacených karet) a MCC 7995 (sázení, kasina). Ale pozor na to: z hlediska výpočtu odměn není podstatné, kdy byla částka zaúčtovaná, ale důležité je, kdy byla transakce provedená. Pokud jsi tedy například transakci provedl 29.4. a zaúčtovaná byla třeba až 2.5., spadá to z hlediska odměn do dubna, ne května (narozdíl od vyúčtování poplatku). Ano mBank to má dost zmatečné, pro různé věci (odměny, poplatek, bezúročné období) se berou jiné transakce :)
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod vpe 24. 9. 2019 21:44

No teBuh!

A jak zjistim Mcc?

Druh operace
PLATBA NA INTERNETU

Obchodnik: Gopay O2
Naposledy upravil vpe dne 24. 9. 2019 21:59, celkově upraveno 1
vpe
Poslední varování
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod suram 24. 9. 2019 21:46

Já mám bonus připsán 16.9.
suram
Diskutér

Odeslat příspěvekod minarjo 25. 9. 2019 16:56

Není nutné zjišťovat MCC u každé transakce, myslím že to co odměny kreditek využívají, tak moc dobře vědí, co je ve výlukách :)
MCC 6012 (finanční operace) mají ve výlukách bonusů dnes už všechny kreditky kromě ČS. Sem patří zejména dobíjení předplacených karet a elektronických peněženek, typicky britská Revolut, česká Cool karta atd.
MCC 7995 (sázení, kasina) má ve výluce zatím nejspíš jen mBank (nezkoumal jsem všechny, ale Hello či RB to ve výluce nemají). Nicméně kreditky Hello nelze na sázení použít vůbec (transakce nejsou povoleny, sázet lze u Hello jen s využitím debetní karty), tam to tedy není relevantní :). Sem tedy patří hlavně online doplňování sázkových kont třeba u Tipsportu, Chance, Fortuny či Sazky.

Dobíjení O2 tedy možná má MCC 6012, tak jako dobíjení elektronických peněženek, to nevím jistě. Možná mají vyzkoušené jiní. Ostatně z výše obdržených bonusů by to mělo být poznat. Jen opakuji, že u bonusů (jejich zařazení pod daný měsíc) není podstatné datum zaúčtování platby (to v mBank přehledu transakcí uvedené jako hlavní), ale datum realizace platby (to lze najít až v detailech transakce po rozkliku).
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod evlo 25. 9. 2019 21:05

no nesouhlasim s tema vylukama, odmeny vyuziva asi kazdy co to ma, ne?
evlo
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků