ING konto

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod pepisis 10. 9. 2019 11:15

Hmm,ok,diky za potvrzeni.Tak to teda nechapu ale kde.
pepisis
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MirekM. 10. 9. 2019 11:49

Jiné SMS ti chodí?
MirekM.
Diskutér

Odeslat příspěvekod minarjo 10. 9. 2019 12:01

@pepisis:
Pročisti si telefon (SMS paměť). Leckteré SMS aplikace chytrých mobilů, zejména ty co nejsou originální od výrobce mobilu, mohou mít problém s nějakou v databázi nesprávně smazanou SMS a od daného odesílatele se už SMS pak nezobrazují. Také se mi to stalo a pomohlo až smazat všechny SMS z jiné (původní) aplikace pro SMS.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod Zedna1 10. 9. 2019 13:15

Starsi hloupe telefony mely navic velmi omezenou kapacitu pro SMS (napr. 30 SMS) a kdyz se zaplnila, tak prestaly chodit dalsi SMSky dokud se nepromazaly nektere starsi SMS, aby se pamet uvolnila.
Zedňa
Zedna1
VIP uživatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod minarjo 10. 9. 2019 14:06

Ale u "starších hloupých telefonů" to člověk poznal, zaplněnou paměť SMS mu signalizoval text, zběsilé blikání SMS ikony, nebo třeba její komplet vybarvení. Zkrátka bylo to jasné i proto, že k SMS a jejich paměti přistupovala jen jedna aplikace (firmware). U nových řekněme třeba Android mobilů bohužel může do SMS paměti přistupovat kdejaká aplikace a když je špatně napsaná, může SMS špatně smazat tak, že SMS databázi poškodí a pak se nedá nijak dozvědět třeba právě to, že ti z daného čísla, ze kterého byla ta blbě smazaná SMS, přišlo něco dalšího (až do "opravy" smazání jinou aplikací, nebo smazání celé SMS paměti). To se mi opravdu stalo a pak to je "neviditelné", když má SMS z daného čísla přijít. Chytré mobily mají hodně co co sebe, ale právě fakt, že k základním elementům jako SMS či hovory (a jejich paměť) může přistupovat kdejaká nainstalovaná aplikace s příslušným oprávněním činí tyto mobily zranitelné. Stačí sw chyba v jedné takové aplikaci, která databázi poškodí, a pak některé SMS přestanou chodit. A to šlo fakt jen o chybu špatného smazání, nepočítám úmyslně škodlivé aplikace, které si dané SMS čtou / mažou schválně... Zkrátka chytrý mobil je už tak trochu počítač a chyba může proto nastat i u jednoduchých věcí jako přehled SMS.
Ale dost OT. Můžeš zkusit SIM dát do jiného mobilu, zda ti tam SMS přijde. Pokud ano, výše napsané bude pravdivé (a bude třeba smazat komplet SMS paměť nějakou ideálně výchozí SMS aplikací), pokud ne, tak chyba bude u ING nebo tvého operátora.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod pepisis 10. 9. 2019 14:13

No,mam chytry telefon,jine sms chodi normalne a pouzivam defaultni aplikaci na sms od vyrobce.Na zacatku zari jsem penize z ing posilal a vse fungovalo,jako ze potvrzovaci sms prisla.Navic jak jsem psal,potvrzovaci sms pro prihlaseni do ib mi normalne prijde
pepisis
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod minarjo 10. 9. 2019 14:23

I mně včera cca kolem 19h přišla v pohodě přihlašovací i autorizační SMS, když jsem posílal poslední ING úrok do Monety. Takže fakt problém u tebe, a zda v mobilu či někde skrytě u ING, to těžko říct a ověřit můžeš s tou tvou SIM v jiném mobilu.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod redhaven 11. 9. 2019 16:39

Dnes převádím zbývající úroky z 3 účtů a je to děs běs, nevím zda už to bylo v srpnu, ale musí se ke každé platbě zadávat heslo a další SMS klíč. K tomu samozřejmě nefunguje nebo náhodně funguje zobrazování historie.... :-\ Pokud je tlf zaplněný sms po odmazání původní sms vůbec nepřijde nebo už je neplatná časově a na webu ing se formulář tváří že vám pošle novou sms, ale ta nepřije, takže se platba musí znova od začátku provést pěkně ING :D


ááá soudruzi z ING to vylepšili, u třetího účtu se potvrzení příkazu nezobrazí a nekonečně se načítá kroutící se had 5 oranž ING teček :D čili celou šakárnu s příkazem a dvěma hesly znovu, oprava:už se nenačte ani žádná ING stránka účtu, čili znovu pěkně z dalšími hesly a pin přihlásit, šílený Ústav plný YNGenýrů :D
redhaven
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod vlaju 11. 9. 2019 19:18

Mně včera přišla autorizační sms navíc, heč.. Při přihlašování mi jedna expirovala a když jsem ji zkusil, dostal jsem hlášku a novou sms, kterou ale nebylo kam napsat, takže jsem musel jít na nové přihlášení a dostat třetí sms. Evidentně to nikdo netestuje. I to dvojí klikání na tlačítko po opsání přihlašovací sms, to je taky vtipné, nevěřím, že to musím dělat jen já, minimálně v chromu. No jsem rád, že se mi podařilo vše převést, není to jen tak.
vlaju
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod chrudimi 11. 9. 2019 20:08

Vlaju: Na přihlašování je imho nejrychlejší sekvence jméno enter heslo enter sms kód tabulátor. No po všech těch zkušenostech s IB jsem rád, že už mám peníze dávno v Monetě.
chrudimi
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MirekM. 12. 9. 2019 09:51

MirekM. píše:... Obě uvedené nepřipsané korunové platby se vrátily zpět 9. a 10. 9., dle infolinky z aktivního účtu, na kterém neshledali žádné problémy. Mám pocit, že se aktivace ING konta nějak zasekla a neproběhla do konce, doklady jsou v pořádku, aktivační 1 Kč připsána na účtu ... :-S ...

9. 9. jsme poslali přes IB Moje dokumenty reklamaci nefunkčního účtu. 11. 9. došla SMS i zpráva do IB, že účet byl aktivován.
Závěr: nenechte se zmást zprávou v IB: ... "Teď už jen stačí začít spořit a nechat své úspory růst! Přejeme krásný den a radost ze spoření." ..., po této zpávě v IB účet ještě není aktivní a další vložené peníze mimo aktivační 1 Kč se vám budou vracet zpět.

@milanBrno: dnes již byla připsána i zkušební platba ve výši 1 Kč. :-)
MirekM.
Diskutér

Odeslat příspěvekod tom brava 12. 9. 2019 11:48

MirekM/Redhaven: Jen mě utrvzujete, že správně ING rankuju reálným výkonem bankování na spodní úroveň k Talošům UCB a Polákům mBank. Ani nemusím do cirkusu, spolehlivou zárukou pobavení je návštěva tohoto threadu:-)))
tom brava
Diskutér

Odeslat příspěvekod MirekM. 12. 9. 2019 11:54

Tak to jsem rád, že jsem veselými příhodami z natáčení alespoń někoho pobavil. :-)
MirekM.
Diskutér

Odeslat příspěvekod dave_no 27. 9. 2019 16:33

Je nějaký limit pro odeslané transakce u ING účtu? Nikde jsem to v nastavení nenašel. Nejde mi poslat nyní už jakákoliv částka (nepříjde potvrzovací sms k platbě).
dave_no
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod drkarel 27. 9. 2019 16:55

Nepřijde mi, poslal jsem najednou 1,5M, leda by byl na počet transakcí. Mám pocit, že nedorazivší SMS tu někdo řešil.
drkarel
Inventář

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků