letištní salónky

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod ROlda78 18. 9. 2019 07:55

Jak je to v Budapešti se vstupy do salónku (s ČSOB Pr.) let zpět do Prahy? Kam může rodina 2+1 na kreditku příp. Loungekey?
Naposledy upravil ROlda78 dne 18. 9. 2019 20:13, celkově upraveno 1
O chytré ženské je nouze. Konečně o chytré mužské zrovna tak. Jan Werich
ROlda78
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod VVNP 18. 9. 2019 14:57

Jsem na letišti v Mnichově a se zděšením se dívám do vyhledávače v Loungekey - opravdu jsou salónky jenom na Terminálu 1 a na dvojce mám smůlu? Samozřejmě myslím salónky přístupné na Loungekey. Zlatou kartu *A už bohužel nemám.
VVNP
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Lafayette16 18. 9. 2019 15:57

Stejné to je ve Frankfurtu, taky jsem nikam nemohl, jediná možnost salonek Lufthansy, na Lounge Key nefunguje.
Lafayette16
Diskutér

Odeslat příspěvekod fremantle 21. 9. 2019 07:18

Caproni Lounge BTS pro karty vydané v ČR:
- MC World (zkoušeno s KK RB Style): "zvýhodněný" vstup pro držitele za 18 €
- MC World Elite (zkoušeno s ČSOB Premium Kartou): vstup bez poplatku pro držitele + až 4 hosté
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod Mirec Vrabec 1. 10. 2019 15:54

Tak som bol vcera v Mastercard Lounge v Kyjeve-Borispol, vstup s Erste MC World Elite samozrejme zadarmo, ked som sa pytal ci aj doprovod, nevedeli mi povedat a ked som si vyziadal doklad o vstupe, tak mi ho s velkou neochotou dali, avsak dokopy na nom nic nie je napisane.

Vstup vo Viedni v Air lounge - nonschengen, Erste MC WE samozrejme Drzitel + 4ludia doprovod zadarmo.
Isiel som tam po prilete a uplne v pohode.
Mirec Vrabec
Návštěvník

Odeslat příspěvekod jir.vesely 2. 10. 2019 06:47

V tom Boryspilu si myslím, že je to bez doprovodu. Nikde o tom není ani zmínka a když jsme tam teď o víkendu byli, tak chtěli kartu po všech.

Ty salonky, které jsou přístupné i po příletu jsou super, no. Teď v Praze bylo na pasovce asi tisíc Číňanů, tak jsem si radši šel dát pivko a pak už bylo prázdno. Ale třeba na tý Ukrajině to nejde, protože jsou tranzity oddělený. A zrovna tam jsem čekal asi 3 hodiny na kámoše, takže to nepotěšilo.
jir.vesely
Nadšenec

Odeslat příspěvekod ripper6 22. 10. 2019 14:55

Mam mensi dotaz...
CSOB Premium, lze do salonku napr v Istanbulu se prokazat pouze debetni kartou Visa ta cerna nebo MC kk Elitni cernou? Bez nutnostni mit appku v mobilu u toho Lounge Key? :)

Mel jsem porad za to ze ta appka je nutnosti pro vstup.
ripper6
Poslední varování

Odeslat příspěvekod noi2 22. 10. 2019 15:16

U ČSOB je appka pro vstup k ničemu, ČSOB neumí Digital card. Prokazuješ se MC kartou. Appka se tady hodí jen pro hledání salonku a historii vstupů.
noi2
Nadšenec

Odeslat příspěvekod alouard 22. 10. 2019 16:12

Kreditní kartu MasterCard (ČSOB Premium) jsem teď poprvé použil pro vstup do salonku po přechodu na LoungeKey.

V IB vidím cca -1500 Kč - označeno jako LoungeKey, momentálně jako blokovaná částka, předpokládám, že to za pár dní zmizí ?
alouard
Návštěvník

Odeslat příspěvekod noi2 22. 10. 2019 16:18

zmizí
noi2
Nadšenec

Odeslat příspěvekod ripper6 22. 10. 2019 16:19

aha takze kreditka MC je ta hlavni a Visu debetku ani dotycnej mit nemusi k prokazani vstupu do salonku? :) Na Visa to asi ani nejde? :)
Takze lze to chapat tak, ze u salonku v Praze a Vidni se automaticky bere vstup zdarma dle MC karty a nikdo nevezme vstup z tech omezenych 4 vstupu a rok?
Ty 4 automaticky teda odecitaji kdyz je to mimo Viden a Prahu, treba ten Istanbul? :)
Me tam jen nesedi, podle ceho se rozlisi ten vstup, kdyz je to vse na vstup s MC kartou :)
Aby treba v Praze nekomu nevzali z toho limit poctu.
ripper6
Poslední varování

Odeslat příspěvekod noi2 22. 10. 2019 17:49

V MC salónku vědí, že karty World Elite mají vstup zdarma, tak vůbec nepoužijí LoungeKey terminál. Leda bys chtěl mít hosty ve Vídni, kteří využijí tvůj vstup z LoungeKey. Pak to použijí pro ty hosty, ale pro tebe ne.
Pokaždé, když ti strhávají vstupy, tak vidíš počet osob na terminálu a podepisuješ to. Pokud ti nic nestrhávají (MC salónky), tak pokud si dobře pamatuju, nic nepodepisuješ.
https://www.csobpremium.cz/portal/documents/1302303/1331758/informace-k-letistnim-salonkum-lounge-key.pdf
noi2
Nadšenec

Odeslat příspěvekod fremantle 22. 10. 2019 18:30

Na ekvivalenci mezi podpisem a vstupem do LoungeKey rozhodně nelze spoléhat. Již jsem se dostal do salonku přes LoungeKey, kde jsem nic nepodepisoval (leč nepotvrdím, jestli to bylo úmyslem, nebo neznalostí obsluhy - v každém případě blokaci na kartě jsem za vstup přes LK měl i v tomto případě - nešlo o vstup "zadarmo").

Obsluha v salonku typicky nemusí ani vědět, přes jaký program chceš vstupovat - na Premium Kartě od ČSOB (již převydané po expiraci letos v srpnu) třeba dosud ani není logo LK, takže na recepci se klidně můžou zeptat, zda držitel chce využít vstupu přes tento program a u "spřátelených" salonků (MC na T1 na Ruzyni, Sky/Jet Lounge Vídeň nebo Caproni Lounge v Bratislavě se řídí podle svých aktuálních pravidel, které se můžou v čase různě měnit - typicky MC World Elite mají někde obsažený vstup i s určitým vstupem hostů).
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod noi2 22. 10. 2019 18:58

Pokud jsi nic nepodepsal, nebyl by problém transakci reklamovat. Navštívil jsem už hodně salónků a pokud mi něco strhávali, podpis chtěli vždycky.
Ale určitě by se nestalo, že mi strhnou LoungeKey na můj vstup, když tam předložím MC World Elite. A přeci pokud beru hosty do MC salonku, buď si zjistím, zda jsou zadarmo, nebo se poptám a podle toho se zařídím.
A když do neMC salónku vstupuji přes LoungeKey, tak řeknu, že mám LoungeKey, to dá rozum. Není to tak, že tam jdu, hodím před ně kartu a nic neřeknu a čekám co se stane.
noi2
Nadšenec

Odeslat příspěvekod VVNP 22. 10. 2019 20:21

Zrovna včera jsem v tom salónku v Istanbulu byl (IGA Lounge). Vzali si mou MC Premium kartu, podepsal jsem jim terminál a vydali mi potvrzení o využití 3 vstupů (bral jsem 2 hosty) z LoungeKey. Na potvrzení je i mé jméno a neúplné číslo karty.
VVNP
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků