Raiffeisenbank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod čulibrk 20. 10. 2019 21:46

Pabloson píše:Diky za odpoved. Mrkl sem na to.

Po procteni commentu jsem zkusil zavolat na infolinku RB abych se ujistil, ze mi potvrdi ze lze billa nalepku vydat (az se s nima budu na pobocce hadat abych to mel taky potvrzene a mohl na infolinku zavolat stejne jako Vy)... nicmene tam mi bylo receno ze billa platebni nalepku mi nevystavi, ale ze mi ji mohou vystavit jen ke karte style. Kdyz sem argumentoval tim, ze se to jednomu z jejich klientu v poslednich ctrnacti dnech povedlo, tak mi bylo receno, ze to neni mozne :-D

Kdyz sem se zeptal, zda tedy jejich klient ve foru lze, tak mi bylo receno ze za informace na foru neruci, ze to neni mozne a ze billa nalepku neni mozne vydat. Takze v tom maji peknej bordel a ja mam nejspis smulu, protoze pocitam ze i na pobocce (kde jsem se s nima uz nekolikrat hadal) mi vstric nevyjdou :-(

Nicmene muzu se jeste zeptat na ktere pobocce jste byl Vy? Pokud to bylo v Praze tak bych klidne sjel i na tu Vasi pobocku kde uz to snad po diskusi s Vami umi :-D


Žádej o sepsání dokumentu "Návrh na uzavření smlouvy o vydání dodatkové kreditní karty ve formě bezkontaktní nálepky". Limity si nech nastavit jako máš na původní kartě, já už svou nálepku vidím v IB a asi budu ještě muset si nechat aktivovat internetové platby.
čulibrk
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Pan Jan 22. 10. 2019 07:46

Pan Jan
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Akciový Klokan 22. 10. 2019 09:01

Otestováno do KB, funguje :-)

Jinak RB na to šla jiným způsobem než ostatní, není potřeba nikde nic zatrhávat že chci okamžitou platbu. V mobilní aplikaci je jen opačná možnost, tj. že pokud by se to neprovedlo okamžitě, tak že to nechci poslat běžným způsobem.
Nevěřte lidem nad 30 let. Mohli by mít znalosti a zkušenosti ! :-)))
Akciový Klokan
Diskutér

Odeslat příspěvekod minarjo 22. 10. 2019 10:27

Podobně to má od samého počátku Česká spořitelna, ne? Aspoň dle nějakého rozhovoru s nimi, co tehdy na jaře v začátcích okamžitých plateb vyšel. Ta se taky neptá zda jako okamžitou a když to lze, posílá jako okamžitou standardně, tedy se tím jako jiné banky nechlubí a prostě to tak provede. To jen ostatní banky se tím při zadávání chlubí, jaké milosrdenství svým klientům dělají :D
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod suram 22. 10. 2019 10:56

No pokud za to chce nějaká banka odlišné poplatky, tak by neměla rozhodovat za klienta, jak platbu provede.
suram
Diskutér

Odeslat příspěvekod minarjo 22. 10. 2019 11:01

Jediná Air bank snad chce ten příplatek 1 Kč (proto tam je logické, že lze okamžitou nevolit). Ale i Air bank pod tlakem konkurence ho bude muset zrušit, když je jediná :). Jiné banky snad všechny nedělají cenový rozdíl mezi normál a okamžitou (prostě cena dle balíčku), takže pohoda.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod suram 22. 10. 2019 13:40

To je jak kdyby banky musely zrušit pod tlakem konkurence paušální poplatek. RB má paušální poplatek a platby zdarma, AB nemá u jednoho tarifu paušální poplatek a za okamžitou platbu účtuje 1 Kč, u druhého tarifu má paušální poplatek a platby tam jsou zdarma. Kde vidíš ten tlak konkurence?

https://www.airbank.cz/produkty/bezny-ucet/
suram
Diskutér

Odeslat příspěvekod minarjo 22. 10. 2019 14:01

No přeci v tom, že žádná jiná banka neúčtuje za okamžité platby přirážku oproti těm klasickým, v tom je pokud se nepletu Air bank jediná! Tebou zmíněný paušál se týká přeci všech plateb bez rozdílu, i těch ne okamžitých. A o to jde, že Air bank sama v nedávném rozhovoru přiznala, že dle konkurence možná bude muset i ona tu 1 Kč navíc přehodnotit, když jiní nic takového kvůli okamžitým platbám nezavedou.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod fc70 22. 10. 2019 14:12

minarjo píše:Podobně to má od samého počátku Česká spořitelna, ne? Aspoň dle nějakého rozhovoru s nimi, co tehdy na jaře v začátcích okamžitých plateb vyšel. Ta se taky neptá zda jako okamžitou a když to lze, posílá jako okamžitou standardně, tedy se tím jako jiné banky nechlubí a prostě to tak provede. To jen ostatní banky se tím při zadávání chlubí, jaké milosrdenství svým klientům dělají :D
Chlubení jako takové mě nezajímá, ale často bych rád předem věděl, jestli platba odejde jako okamžitá nebo ne. Když ČS má ve formuláři „Datum splatnosti: co nejdříve“, tak v pátek večer nevím, jestli platba přijde ještě v pátek nebo až v pondělí.

Stejně tak může být nějaká odstávka (ne v systému ČNB, ale v bance příjemce), nebo účet příjemce (nějaký firemní) nemusí okamžité platby podporovat, i když to banka pro jiné účty umí.

Nemusí tam být možnost volby (klient nikdy nemá důvod poslat jako obyčejnou platbu, když to může odeslat okamžitě), ale aspoň informace, jestli to bude okamžité, by se mi docela hodila. Systém okamžitých plateb umožňuje, aby si banka odesílatele u banky příjemce ověřila, že to s vysokou pravděpodobností projde, tak jde „jen“ o to, dostat tu informaci až do klientova IB.
fc70
Přeborník

Odeslat příspěvekod XRPD 22. 10. 2019 14:41

čulibrk píše:@Pabloson: Nebylo to v Praze. Zítra večer pošlu název dokumentu, který jsme sepsali. Za 14 dní bych měl mít nálepku k KK Billa. To jsem zvědav na její exspiraci, když klasická KK mi teď končí.

.. a k čemu je ta nálepka ted dobrá ? Bonus 500,- už nepůjde jednoduše získat a za nálepku bude poplatek 50 Kč/ měsíc.
To bych musel v BILLE každý měsíc utratit 5000,- aby se mi vrátil polatek :hm
https://www.mesec.cz/clanky/inspirovana ... -podminky/
XRPD
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod čulibrk 22. 10. 2019 18:02

Kvůli vyčerpání posledního bonusu v Bille, pak to zruším.Už mám nálepku ke KK Billa platností do 10/22 :-). Nálepka je zpoplatněna až od 1.4.2020, ne?
čulibrk
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod hopo.hopo 22. 10. 2019 18:07

XRPD píše:za nálepku bude poplatek 50 Kč/ měsíc.
To bych musel v BILLE každý měsíc utratit 5000,- aby se mi vrátil polatek


Za nákupy v Bille vrací 3 %, takže tam stačí utratit 1667, aby se vrátil poplatek za nálepku. 1 % vrací všude jinde.
hopo.hopo
Nadšenec

Odeslat příspěvekod MekliCZ 23. 10. 2019 09:05

Funguji nekomu okamzite platby z podnikatelskeho eKonta?
MekliCZ
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ROlda78 24. 10. 2019 10:52

Také vás aplikace odhlásí po X min., i když s ní stále pracujete?
O chytré ženské je nouze. Konečně o chytré mužské zrovna tak. Jan Werich
ROlda78
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod redhaven 24. 10. 2019 11:37

Tj. normalni stav inspirovany klienty, prej se radi opakovane prihlasuji. Typicky s velkou oblibou to aplikace dela pri kontrole vyplneneho prikazu pred potvrzenim. Inspirovala se prej u klientu.
redhaven
Trvalý BAN

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků