Revolut

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod peter23p 28. 10. 2019 19:38

Revolut odesílá z českého účtu takže zdarma.
peter23p
Diskutér

Odeslat příspěvekod minarjo 28. 10. 2019 22:47

SEPA platba už z její definice může být pouze a jen v měně EUR. V jiné měně (tedy i CZK) by to byla běžná zahraniční Swift platba a ta je ve většině bank výrazně dražší než SEPA (zvlášť od poloviny prosince, kdy SEPA dle direktivy EU musí nově i v zemích EU mimo eurozónu stát stejně jako běžná tuzemská dle ceníku dané banky).
Ale jak už je jasné z předchozí odpovědi, Revolut pro platby v CZK do ČR využívá lokální český účet, tedy nejde o drahou zahraniční Swift platbu. Jen bych upřesnil, že k tomu využívá nikoliv svůj CZK účet, ale služeb partnerské společnosti Vitesse PSP limited (CZK platba chodí z jejich českého účtu u České spořitelny). Což má i ten důsledek, že zatímco SEPA euro převod je z Revolutu velmi rychlý (do druhého dne), tak převod CZK přes tohoto prostředníka trvá typicky 2-4 pracovní dny (do ČS o den méně). Ale je to zdarma tak co :)
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod slavo963 29. 10. 2019 13:58

SEPA mi chodi vzdy jako D+0
slavo963
Přeborník

Odeslat příspěvekod minarjo 29. 10. 2019 21:10

Tak to platí snad nejen pro Revolut, obecně SEPA europlatba zadaná pracovní den dopoledne je v cíli tentýž den odpoledne, to třeba i zadaná z Air Bank, nejen z Revolut. Tedy téměř totéž jako vnitrostátní CZK platby. CZK platba kvůli tomu prostředníkovi trvá déle, jak píšu výše.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod Vasekpasek 29. 10. 2019 23:44

Máte někdo zkušenosti s obchodováním s akciemi u Revolutu? Zatím to jen tak z legrace testuju párdolarovými položkami. Koupil jsem akcie Tesly, za dva dny jsem je zase prodal. Částka, za kterou jsem prodal, se mi ihned objevila k investování, za něco z toho jsem koupil další akcie a zbytek jsem chtěl na zkoušku vybrat. Poté mi se to ptalo na účet k vybrání, kde mi to nabízelo ten dolarový účet se správným zůstatkem. Když ten účet ale vyberu, tak mi to hodí "$0.00 k dispozici". Takže to nějak vybrat nemůžu :-D Objeví se to tam později správně nebo dělám něco blbě?
Vasekpasek
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod minarjo 30. 10. 2019 12:01

@VasekPasek:
U Revolut jsem si obchodní účet zatím jen založil, ale neinvestoval tam, přesto ti myslím mohu poradit.
Pokud jsi už investoval i u jiných brokerů a akciovým burzám trochu rozumíš, tak víš, že vypořádání obchodů (peníze za akcie a naopak) není v den obchodu D, ale o 2-3 burzovní dny později (tedy T+2 či T+3, dle burzy). Výjimkou je jen česká burza RM systém (ve vlastnictví Fio), kde vypořádání je v den nákupu večer. Klasická pražská burza BCPP má T+2, stejně jako dnes většina známých světových burz. To může být ten hlavní důvod.
USA burzy měly v minulosti vypořádání T+3, teď už několik let T+2. Takže pokud jsi akcie prodal třeba v úterý, tak peníze k dispozici z této transakce by měly být volné nejdřív během čtvrtka (nejdéle v pátek po ránu).
A pokud se divíš, že nákup nových šel po prodeji starých tentýž den, tak to je logické. Vypořádání platí na straně nákupu i prodeje, tedy obojí proběhlo T+2 a peníze tedy nikde nechyběly. Ale při výběru mimo portfolio by až do vypořádání chyběly-v podstatě by ti je Revolut musel vyplatit ze svého, protože z burzy by po prodeji dřív k dispozici nebyly :).
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod Vasekpasek 30. 10. 2019 12:49

Jj, myslel jsem si, že to tak nějak bude. Jsem investiční začátečník (ani tak bych to asi nenazval, v podstatě to je testuju, jak to funguje), tak jsem se zeptal. Díky.
Vasekpasek
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tramin 1. 11. 2019 12:35

Platil někdo kartou za benzín v Izraeli?
tramin
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tramin 6. 11. 2019 08:23

Teď jsem potřeboval dobít 7000 Kč,ale nejde to.Končím s Revolutem...
tramin
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod čulibrk 6. 11. 2019 09:49

.. a napsali ti důvod?

Dobrá recenze na Trust Pilot (přes Google Translator):
" Jsem jen normální člověk, který otevřel Revolut asi před 1 rokem prostřednictvím doporučení. Když jezdím na dovolenou, vložil jsem asi 200 liber měsíčně.

Před 2 měsíci náhodně 1 den mi řekli, abych zaslal výplatní pásky. Pro důkaz zdrojových prostředků. Každopádně jsem to udělal. Pak jen asi před 2 týdny zavřeli můj účet a řekli, že mě nechtějí jako zákazníka. Opět žádný problém pro mě. Teď je problém, že to udělali s asi 100 lidmi, které znám v Birminghamu ve Velké Británii. Nelžu. Nemám důvod lhát.

Pak řekli, že vrátí peníze všem těmto lidem na jejich účty, hádají, co doslovně okradli lidi a vrátili méně nebo vůbec nic. V době, kdy říkali, že zavřou můj účet a vrátí své peníze zpět, mi do dnešního dne nic nedali a měl jsem na svém účtu 450 GBP. Stále žádné peníze. Jedna osoba, kterou vím, měl 2 600 liber a vrátili se pouze zpět 800 GBP.

To je odporné. Jsem šokován. Prosím, buďte opatrní. Jakmile si založíte účet, chvilku se vše hladce vyrovná, pak najednou 1 den vás prostě zablokují a náhodně zastaví vše a nebudou dlouho platit peníze na turné zpět a nebudou vám platit správnou částku. Mám dalšího přítele, který uvízl na dovolené, protože Revolut byl jedinou kartou, kterou si vzal s sebou. Ale hádejte, co znovu nedali svinstvo, a on musel prodat svůj mobilní telefon v jiné zemi, aby přežil a vrátil se do bezpečí Velké Británie.

Upřímně bych tuto dlouhou recenzi nenapsal, kdybych nebyl vážný a snažil jsem se vás všechny zachránit před největší podvodnou společností na světě. Prosím, buďte opatrní
čulibrk
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod evlo 6. 11. 2019 11:20

skoda, ze po tom prekladu je to necitelne
evlo
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod slazz 6. 11. 2019 12:33

čulibrk píše:.. a napsali ti důvod?

Dobrá recenze na Trust Pilot


Jak víte že to nepsal někdo od konkurence?
slazz
Návštěvník

Odeslat příspěvekod retron 6. 11. 2019 12:39

tak i na foru už je dost lidí komu blokli účet, mě už 2x a někdo tu dokonce psal, že mu zadržují asi kilo
retron
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod e-ossobne 6. 11. 2019 12:49

Take ale myslim psal, ze mu to po overeni dodanych podkladu po tydnu odblokovali.
Naposledy upravil e-ossobne dne 7. 11. 2019 01:48, celkově upraveno 1
e-ossobne
Návštěvník

Odeslat příspěvekod xls 6. 11. 2019 13:18

Z revolutu se vyklubávaj pěkný šmejdi. To je vidět i ze včerejšího mailu: změní si podmínky, že budou moci volně obchodovat s vašimi osobními údaji, kvůli tomu jste si u nich účet zakladali a včechny ty dokumenty jim naposílali. Prý jde vypnout přes mobil.
Zároveň zápis do úvěrových registrů. Na jakýho čerta, když poskytují jen předplacenou debetku? Aby to nebylo tak jednoduchý, tak to přes mobil vypnout nejde. Prý jen živý chat, jen v AJ (co Čech to Angličan) a pak stejně nijak nezjistíte, jestli to někdo vypnul nebo se na to vykašlal.

Doufám, že tuhle hrůzu co nejdřív zavřou: jen letadlo + kecy
xls
Inventář

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků