Raiffeisenbank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Lafayette16 1. 11. 2019 16:56

A co ta kreditka Premium? Da se ziskat?
Lafayette16
Diskutér

Odeslat příspěvekod drkarel 2. 11. 2019 05:26

Tak ono se zdá, že za chvíli budeme rádi za kreditku bez bonusů a bude stačit i jen vedení zdarma. :)
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod drkarel 2. 11. 2019 05:35

Já tedy jo - nemusím hlídat zůstatek na BÚ. U sebe bych to ještě ohlídal, ale u ženy už hůře. Navíc tam mohou být jiné výhody, jako třeba kurz u HB, nějaké pojištění ...
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod suram 2. 11. 2019 08:05

Funguje vám někomu zobrazení PIN kreditní karty v IB RB? Mě to PIN nezobrazí ani neukáže žádnou chybovou hlášku proč není zobrazen. Pouze zmizí zadané certifikační kódy. Prohlížeč je MS Edge.
suram
Diskutér

Odeslat příspěvekod DrumSession 2. 11. 2019 10:11

audiobullys píše:Mě včera taky přišel email o změně na premium účet. Nechápu kdy se to mění, natož že to menej automaticky bez podpisu.
Když si nechám style tak ještě za tu kk budu platit? To jsou vycuranci.

U RB mám jen KK a volali mi tento týden (dokonce 2x neb min. pátek jsem byl na letišti) a lákali na 3% úročení s.ú. tj. tlačili i b.ú. No Ok. Říkal jsem, že je to jen na krátkou dobu a malou částku, ale chtěl bych komplet konto, ale bez poplatku. Jde to?
Hovor se však stále točil dokola, naučený povídačky (neznal odpověď), ale abych zašel na pobočku (a tam se vše dozvím). Tak kdy se sejdete s osobní bankéřkou (kt. neznám)? Tak jsem řekl, že to není moc zajímavé 3x. Až pak pojmuli nekladnou odpověď. RB zřejmě (konečně) pochopila, že asi bude potřebovat podstatně více než jen 600 tis. vybraných bonitních (poplatky platících) klientů. Doba se mění každým okamžikem. Mé dopo a hlídejte si ceníky za služby... RB a UCB - se "nějak" dozvěděli, že banky v "česku" sypou, jen zatím ne jim. Alespon tak to na me pusobí.
PENÍZE nebo nepočitatelná LÁSKA ? ŠTĚSTÍ spočívá vědět to, co si vybrat
Nesmíte se bááát a na hlavu si nechat s... Takže? Musíte se ptááát !!
DrumSession
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod evlo 2. 11. 2019 10:15

e.osobne píše:Lepsi hlidat zustatek na BU nez splatnost a vysi uveroveho ramce kreditky a u nekterych jeste minimalni obrat pro vedeni zdarma. Na pojisteni kaslu, je to sama vyluka, clovek si neni nicim jist, lepsi zadne nemit, clovek se pak chova zodpovedneji. Jedinou vyhodu kreditky pak vidim v budovani uverove historie v uverovych registrech.

Lol se chováš zodp9vedneji bez pojištění? Jsi dement nebo si děláš.*****?

A credit score, tonv cr fakt není, možná jednotlivé banky maji
evlo
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod myšpulín 2. 11. 2019 12:58

Ještě že je na autě na první pohled poznat kdo má jakou pojistku. :D
myšpulín
Diskutér

Odeslat příspěvekod S474N 2. 11. 2019 13:49

Tak to si u me udelej carky a rovnou nekolik - zrovna predevcirem srazen zajic a srnu jsem uz taky popovezl o 50 metru (spis teda naucil litat).
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Thom 2. 11. 2019 15:20

Tak možná (hypoteticky) kdo má kámoše v servisu a "domluvěj" se. Ale jinak je každá havárie ztráta hodnoty vozidla. Jinak bych řekl, že je to spíš naopak: kdo je opatrný, tak se i pojistí, borci největší (bez ohledu na pohlaví, i dámy se to naučily) to neřeší, protože jim se přece nic nestane.
Thom
Diskutér

Odeslat příspěvekod fc70 2. 11. 2019 15:43

evlo píše:
e.osobne píše:Jedinou vyhodu kreditky pak vidim v budovani uverove historie v uverovych registrech.

A credit score, tonv cr fakt není, možná jednotlivé banky maji
Sdílené skóre počítané pro všechny banky v ČR asi opravdu není (i když jeden z registrů to v poučení o zpracování osobních údajů má nebo měl, prý se zatím nepočítá), ale z několika zdrojů jsem slyšel, že klient bez historie je daleko rizikovější než klient s nějakou historií dobrého splácení.

Samozřejmě je otázka, jak dlouhá/nová ta historie musí být, aby to ještě mělo efekt, a jak je na tom klient s historií, ale včetně nějakých pozdních splátek apod.
fc70
Přeborník

Odeslat příspěvekod drkarel 2. 11. 2019 15:52

suram píše:Funguje vám někomu zobrazení PIN kreditní karty v IB RB? Mě to PIN nezobrazí ani neukáže žádnou chybovou hlášku proč není zobrazen. Pouze zmizí zadané certifikační kódy. Prohlížeč je MS Edge.


V Edgi to nefunguje, jinde jo. Já použil Chrome. Vtipný je, že v RB o tom vědí, ale nikde to nenapíšou.
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod suram 2. 11. 2019 17:21

Aha, dík.
suram
Diskutér

Odeslat příspěvekod redhaven 2. 11. 2019 20:40

e.osobne píše:No je to videt na silnicich, kdo ma havarijni pojisteni, chova se na silnici jak dement, jeste jsem nevidel, ze by srazil srnu nekdo, kdo proti tomu neni pojisten, treba ja nikdy srazku se zveri nemel, protoze jezdim opatrne, nejsem pojisten.


Určité mizivé precento se možná s pojištěním chová jak píšeš.
Ale největší část se tak chová kvůli tomu, že mají pocit že jim se přeci nemůže nic stát, nebot to vždycky vyšlo. Na silnic by měly vyjíždět jen řidiči po psychologickém vyšetření neúplatnými psychology a psychiatry, tedy nikoliv např. ti co znalcovali kauzu Janoušek apod. :D

Jinak by mě vážně zajímalo kolik km najezdíš měsíčně ??
Že jsi ještě nezažil srážku s budoucím guláškem :hm
Jen co si vzpomínám, jedna skalpace zajíce podvozkem auta na dálnici, jeden přímý zásah srnce do předku auta, jeden obr skok srnce s odrazem o dveře kufru...
redhaven
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod S474N 2. 11. 2019 20:57

To by me taky zajimalo, kolik realne najezdi.

Jinak ja pojisteni auta nemam a najezdim nekolik tisic km mesicne. A kartu ridice mam cistou, jak lilie, coz taky o leccems vypovida.
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod drkarel 3. 11. 2019 08:05

Nemám pocit, že by mezi pojištěním a tím, jak člověk jezdí, byla nějaká souvislost. Ono je to spíš v hlavě. Havarijko mám a myslím, že jezdím velmi slušně (až na výjimky se snažím dodržovat předpisy), určitě nejsem moc zkušený a dobrý řidič - cca 10k km ročně (pár desítek let), nějaké blbosti jsem určitě prováděl kolem 20 let věku. Jednou jsem skončil na ledovce v pangejtu, jednou jsem otci odřel bok v průjezdu v domě (úzký a do zatáčky) - to vše v mládí, jednou jsem odřel práh o skrytý šutr pod sněhem a nedávno jsem nacouval na parkovišti do sloupku, který nebyl vidět ani v okně ani v zrcátkách. Pokuty jsem schytal za parkování (při zavádění zón) a jednou za rychlost (kamery). Rychlost asi překračuji často - "ve městě" se na čtyřproudovce zamyslím/zakecám a mám tam 60-70 hned. :) Na dálnici taky často jedu 150. Musím si za volantem furt připomínat, že se nemám "kochat" okolím, protože to vždy zavání průserem. :) Jenže jezdit můžeš slušně a dobře, ale nehodě se stejně nevyhneš - mikrospánek Tě může dohnat v nečekané chvíli, a hlavně nikdy nevíš, co potkáš na silnici za řidiče. V podstatě pokaždé, když vyjedu se setkám s nějakou kolizní situací - lidi se např. při přejezdu do levého pruhu neohlížejí do okénka (tohle vždycky nějak vytuším dopředu, takže to stačím zahamtnout a i zatroubit hned v zárodku), několikrát na dálnici někdo v dodávce přede mnou, když jsem ho začal předjíždět, nejspíš dostal mikrospánek, protože se začal sunout doleva - to jsem bržděním odřel zimáky tak, že jsem si zbytek cesty připadal jak na čtvercových pneumatikách. :) V zimě na sněhu (ne ledu) jeden "závodník" v protisměru dostal v zatáčce smyk a jen taktak, že se nám vyhnul (a skončil v pangejtu) … někdy mám pocit, že nad námi musí někdo držet ochrannou ruku. :)
drkarel
Inventář

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků