Hello bank! (pokračujte v tématu Česká spořitelna)

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod drkarel 29. 11. 2019 18:44

Rolda - To sice úplně jasné není, ale předpokládám to a mám pocit, že to tak i v minulosti fungovalo (daný úvěrový účet).
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod minarjo 29. 11. 2019 19:18

Na sticker ke stejnému úvěrovému účtu jako mateřská karta to platí samosebou taky, to už několikrát u této i jiných soutěži potvrdila i Terka.HB na jejich fóru Hello spolu. Vázané to je zkrátka na úvěrový účet, na který budou ty restaurační platby zaúčtovány. To je totéž jako u základní odměny 1% za všechny platby.

Jinak černé na bílém (i když přesněji bílé na modrém :) ) to je třeba ve FAQ na hellosoutez.cz u otázky "Co můžu vyhrát", cituji:
Akci automaticky nastavíme pro jeden úvěrový účet výherce v termínu od 2. 12. do 22. 12. 2019. O nastavení výherce informujeme SMS zprávou.

Je pravda, že v té SMS to mohli napsat jasněji. Většina méně finančně znalých klientů ale ani nemá ponětí, že na pozadí kreditky existuje nějaký úvěrový účet se svým vlastním číslem odlišným od čísla karty, číslo na kartě si každý ověří jednodušeji.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod Švagr 29. 11. 2019 19:36

A zkoušel někdo v minulé soutěži použít Curve s výherní Hello podkladovkou?
Švagr
Návštěvník

Odeslat příspěvekod minarjo 29. 11. 2019 19:49

@Švagr, zajímavá otázka :). Já bych to moc neriskoval (nebo maximálně zkušebně jen u jedné transakce). Ono záleží, co je pro HB klíčem pro rozpoznání restaurací, fastfoodů a barů (takto tu možnost využití specifikovali v dnešní SMS). Pokud je to jen MCC obchodníka, tak by Curve vadit neměla, když MCC předává. Pokud bude pro Hello důležitý i textový řetězec obchodníka nebo třeba typ platby, tak by vadit mohla (protože u Curve jde o net platbu a ne platbu ve fyzickém terminálu, jak se u restaurací předpokládá). Je to hádanka :).
Jelikož jde o restaurační útratu 2500 Kč (pro max. odměnu 500 Kč), zase bych to tolik neřešil, zda takto relativně malou částku nutně cpát do Curve, a radši to dělat nebudu.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod ROlda78 29. 11. 2019 21:44

minarjo píše:Je pravda, že v té SMS to mohli napsat jasněji. Většina méně finančně znalých klientů ale ani nemá ponětí, že na pozadí kreditky existuje nějaký úvěrový účet se svým vlastním číslem odlišným od čísla karty, číslo na kartě si každý ověří jednodušeji.
To si piš, že b to mohli psát jasněji! Měli by psát, ke kterému účtu to je a ne jednu z až 4 karet (karta + 3 nálepky), které k němu mohou být navázány!
O chytré ženské je nouze. Konečně o chytré mužské zrovna tak. Jan Werich
ROlda78
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod minarjo 29. 11. 2019 21:48

A ty znáš to mega dlouhé číslo úvěrového účtu své kreditky, které se nikde nepoužívá, ani při splácení? (VS je jiné kratší číslo). O to právě jde, asi mají prakticky ověřené, že lidé neznají, jaké mají číslo úvěrového účtu (mnozí nevědí ani co to je :) ), a pak jim často píšou/volají a ptají se. Zatímco číslo karty každý rychle vidí (a pokud na akci použije jen danou kartu a ne nálepku, tím ten kdo to neví nic nezkazí :) )
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod ROlda78 29. 11. 2019 22:36

řečnická - není (mimo jiné) na každém výpisu? :-))
já ti rozumím, ale určo to šlo napsat lépe (holt výroková logika jim nic neříká)
O chytré ženské je nouze. Konečně o chytré mužské zrovna tak. Jan Werich
ROlda78
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod minarjo 30. 11. 2019 07:13

K diskusi výše na téma, zda pro výhru 20% sleva v restauracích je nutné využít jen kmenovou kartu, nebo lze i nálepky:
dnes ráno se objevily odměny za listopad na zůstatku Hello kreditního účtu, a to nejen odměny 1% za placení, ale v mém případě cobrand kreditky Euronics i odměna 5% za platby v elektro obchodech Euronics či Datart. Mohu tedy teď už s jistotou říct (protože jsem nálepku místo karty v Datart použil v listopadu poprvé), že i pro cobrand odměny (u Euronics určitě, i jiných jako Mototechna také tedy téměř jistě) lze rovněž použít nálepku místo kmenové karty. A to přesto, že nálepka nenese reklamní logo cobrand partnera :). Tedy skutečně pro všechny druhy odměn a výher platí, že jsou vázány na úvěrový účet jako celek, ne na konkrétní plast, a tedy že nálepky lze využít plnohodnotně jako kartu bez restrikce jakéhokoliv typu odměny (pravidelné či ze soutěže).
A ještě jedna technická věc:
o 1 Kč mi odměna z Datart nevycházela (je menší), až jsem zjistil, že z obou listopadových plateb (v různých prodejnách Datart, jedna kartou a druhá nálepkou) musela být v systémech HB odměna vypočtena zvlášť a zaokrouhlena na celé Kč dolů, až pak sečtení. Pak už to vychází :).
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod A1rh- 1. 12. 2019 18:08

nevim jak se zeptat co nejvhodněji :-), zkrátka funguje CRV/KK Hello + ATM nebo CRV/KK Hello + CB třeba Albert nebo Penny? Díky.
V profilu nebo SZ promo Revolut 700Kč, SkipPay 500Kč, AliExpress US $19, Raiff. 300Kč ...
A1rh-
Diskutér

Odeslat příspěvekod ROlda78 1. 12. 2019 20:15

ATM ano
CB Albert ne
CB Penny ano
(tak jsem to pochytil, CB fakt nepoužívám)
ROlda78
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod minarjo 2. 12. 2019 04:52

Správně, jak píše @ROlda78.
Albert má terminály svou bankou (ČSOB) nastaveny tak, že při použití CB vynucují zasunutí karty a kontaktní platbu výhradně českou kartou, jiné při autorizaci požadavku odmítnou. V Penny (terminály od ČS) bez problémů s CB do jeho horní povolené hranice 3000 Kč to jde i s Curve bezkontaktně, jen pozor na nabídku DCC do GBP na displeji klientské části terminálu, je třeba před zadáním PIN to na něm červeným tlačítkem odmítnout, jinak se taková transakce prodraží na konverzi klidně o 5-10%.
Totéž (nutnost odmítnout nabízené DCC a přijmout výběr bez konverze) platí ostatně pro většinu bankomatů. Zde navíc pozor na bankomaty ČS a Moneta, ty s Curve nepoužívat, účtují za výběr zahraničními kartami tučný poplatek v pásmu 100-200 Kč. To vše už je popsáno ve vlákně Curve, Hello bank jako taková nemá s Curve při těchto transakcích žádný problém a bere to jako běžné net platby (myšleno se vším všudy).
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod čulibrk 3. 12. 2019 09:59

Kdy mají chodit ty 500 Kč poukazy do Kauflandu nebo Rohlík.cz?
čulibrk
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod ROlda78 3. 12. 2019 10:20

Kdy mají připisovat ty "peněžité výhry" z kola štěstí?
O chytré ženské je nouze. Konečně o chytré mužské zrovna tak. Jan Werich
ROlda78
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod stepano 5. 12. 2019 00:03

Říkali do konce listopadu. Ještě mi nic nepřipsali.
stepano
Nadšenec

Odeslat příspěvekod filas81 5. 12. 2019 07:44

mně říkali, že mi ty 200,- Kč připíší před Vánoci.
filas81
Nadšenec

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků