letištní salónky

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Mirec Vrabec 2. 12. 2019 15:28

Ak chcem vyuzivat Lounge Key od CSOB, musim nahrat MC WE Kreditku/Visa Infinite do Loungekey app v mobile? Alebo proste len pridem do saloniku s hociktorou kartou a nahlasim im, ze idem na LK? Doteraz som pouzival Erste Visa Infinite v LK appke, ale uz som minul 6vstupov, tak chcem vediet ako je to s CSOB. Vdaka
Mirec Vrabec
Návštěvník

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 2. 12. 2019 15:38

Pokud jsem správě pochopil instrukce od ČSOB, tak LK je automaticky aktivován na kreditní kartě. Jen je potřeba tam mít zůstatek ekvivalent asi 30 eur, protože se zablokuje cena za vstup, blokace pak bude zrušena
PatrikChrz
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod tmx643 2. 12. 2019 15:38

Přijdeš s kreditní kartou Mastercard World Elite. Visa ti je na nic.
tmx643
Diskutér

Odeslat příspěvekod Mirec Vrabec 2. 12. 2019 15:39

Nove info zo salonikov: Vieden Jet Lounge schengen vstup s Erste MC WE - navsteva po prilete z FR, uplne v pohode, iba kontrolovali ci je platna karta, na doklade Cardholder +4 guests free.
Pariz CDG airport: Star Alliance lounge na T1 - mal som odlet z T3, isiel som na T1 na passport control som povedal, ze idem do salonika, pytali sa ma ci mam pozvanku- ukazal som im Loungekey App v mobile, a pustili ma. V saloniku samozrejme vstup na podpis LK. Jedlo ako aj cely salonik super ako vzdy. Cesta na T3 trvala 15min lebo pri odchode z T1 som zas musel absolvovat passport control.
Pointe a Pitre airport (Guadeloupe) Bessie Coleman VIP Lounge - vstup na LK - chceli podpis. Jedlo - skoro ziadny vyber, napoje: 3dzusy, 2druhy piva, nejaky rum, whisky. Salonik maly (kapacita 30-40ludi), po 3 a pol hodinach ma upozornili, ze vstup je len na 3hod tak aby som odisiel.
Mirec Vrabec
Návštěvník

Odeslat příspěvekod tmx643 2. 12. 2019 16:53

Dík za test toho CDG. Kvůli brexitu možná budu muset přes CDG s 6 hodinovým přestupem. A to bez salonku nedám...
tmx643
Diskutér

Odeslat příspěvekod ROlda78 2. 12. 2019 18:04

vstup do salónku MC v Budapešti
Přílohy
IMG_20191127_143343_2.jpg
letiste_liszt
O chytré ženské je nouze. Konečně o chytré mužské zrovna tak. Jan Werich
ROlda78
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Markil 12. 12. 2019 14:45

Markil píše:Letím taky mimo, ale T1 mi LK ukazuje jen jeden. Tak uvidím


FRANKFURT

Takže na T1 je skutečně pro LK jen jeden salonek hned u vstupu na letiště, takže před bezpečnostní kontrolou, což není dobré. Já měl asi 4,5 hodiny čas a navíc nebyla špička, takže mi stálo za to vylézt z tranzitu ven. Jen je pak problém odhadnout, kdy se vrátit. Já šel zpět hodinu před boardingem a kontrolou prošel hodně rychle, asi za 10 minut. Ale někdy jsou tam prý fronty třeba na hodinu. Navíc jsem pak musel ještě přes pasovou kontrolu.
Salonek toho zase tak moc nenabízí. Z teplé kuchyně jen měli jen párky... Ze studené byl výběr větší. Navíc tam začali pobíhat a každého kontrolovat, jak dlouho tam sedí, a pokud víc jak tři hodiny, tak aby znovu "platil" nebo vypadl. Já se zdržel asi 2.5 hodiny.

Nové letiště Istanbul IST
Hodně velký salonek s dobrým výběrem teplé i studené kuchyně, barem (alkohol jsem nechtěl, tak nevím, zda je vše zdarma nebo jsou tam limity), k dispozici i sprchy. V rámci tří hodin lze salónek opustit a bezplatně se lze zase vrátit (skenuje se pak jen boarding pass na vstupu) . I když je limit tři hodiny, není problém zůstat déle, protože na odchod se brána otevírá automaticky bez kontroly.

Erste lounge Praha
Patrik tu psal o Salónku MasterCard. Já zkusil při příletu do Prahy zajít do salónku Erste na Erste kartu. Nevím, jestli to tu už někdo nepsal předemnou, ale také není problém. Na vstupu jsem se jen zeptal, jestli je možné je navštívit i při příletu a řekli, že ano. Pak se jen podívali na Erste kartu (nikam neskenovali) a letenku v tomto případě ani nechtěli...
Markil
Nadšenec

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 23. 12. 2019 15:38

Hlásím, že salonek Erste je zatím plně v provozu a poloprázdný. Sezení je i před, otevřeny obě poloviny. Peklo prý začne až po Novém roce.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod evlo 8. 1. 2020 10:36

Jsem nedavno poprve vyzkousel ten salonek na lounge key jak to funguje a normalne po predani karty jsem dostal listecek, kde bylo napsano, ze jeden louge key vstup vypotrebovan, jinak celkove jsem to moc nevyuzil, ale zajimalo me prote jak to funguje a jestli to funguje a ok, jsem takovy negativni, tak jsem cekal problemy.

Nejvetsi problem obvykle pro me je, ze salonky jsou jen na odletu, kde se snazim netravit cas a pak hlavne otviraci doba.

Zajimalo by me jeste jestli je nejaky servis aby cloveku rekli opotimalni cas odchodu na gate, protoze ruzne aerolinky maji ruzny zpusob boardovani letadla a ruzne realne casy zacatku, maji to nektere salonky?
evlo
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 8. 1. 2020 11:13

Ten servis je - v první třídě. Letěl jsem loni s Lufthansou. Ve Frankfurtu nás vyzvedli v salónku (vyhrazený pro 1. třídu), naložili do dodávky a odvezli až ke schodům letadla. Salonek měl i vlastního celníka.

V Bogotě mě / nás (jednu cestu jsem letěl sám) vyzvedli "u chobotu" , odvedli do salónku a zase mě tam vyzvedli a odvedli k letadlu.

Myslím, že tuhle službu lze i zaplatit.

Jinak bych moc nespoléhal na to, že mi v salónku řeknou a raději si to hlídal sám.
PatrikChrz
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Panchy 15. 1. 2020 18:05

já měl štěstí na odvoz z First Class salonku ve Frankfurtu (ne z First Class Terminálu) - hned po příchodu mi recepce hlásila, že connecting flight do Prahy nebude na chobotu a odvezou mě autem - čekala mě moc pěkná vyjížďka po letišti v Porsche Cayenne
Panchy
Návštěvník

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 15. 1. 2020 19:14

Závidím, já jel dodávkou :D. Ale zase z FC terminálu
PatrikChrz
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod slavo963 17. 1. 2020 19:04

Do ktereho salonku se v Praze na T1 vybrat? MC nebo Menzies? Budu mit necele 2 hodky...
slavo963
Přeborník

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 17. 1. 2020 19:13

V Menzies jsem nikdy nebyl, podle toho, co jsem četl na fórech má lepší pití (prémiovější alkohol) ale horší (v podstatě žádné) jídlo.
PatrikChrz
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod slavo963 17. 1. 2020 20:01

a ted ctu podminky a koukam, ze WIFI je tam za poplatek...
slavo963
Přeborník

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků