mBank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod marvy 7. 12. 2019 12:36

Ano to jo. Pouzivam na mobilu Xodo docs.tak nic musim na pc.

-- 7. 12. 2019 12:37 --

retron píše:no a nakonec zjistíte, že tu přílohu vůbec není potřeba otevírat :D


Jak to? Ja uz si stare ID stejne nepamatuju -)) jestli si to myslel takhle.
marvy
Diskutér

Odeslat příspěvekod minarjo 7. 12. 2019 19:39

Ale pokud vím (mamka teď zřizovala na jedno z mých doporučení), tak v PDF s přílohou posílají jen info, že účet byl úspěšně zřízen (Potvrzení o zřízení účtu), případně že žádost o zřízení byla přijata, tedy celkem "nepodstatnou" věc. Přihlašovací údaje do SB (email s předmětem Aktivační balíček) aspoň mamce přišly v PDF sice také zaheslovaném (heslo došlo v SMS), ale údaje byly přímo v těle PDF, ne v příloze (do přílohy PDF dávají fakt jen pro provoz účtu nepodstatné věci). Jinak to číselné id je dobré hned po přihlášení do IB v nastavení nahradit svým textovým přihlašovacím jménem a pak není třeba si ho už pamatovat :).
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod marvy 7. 12. 2019 21:33

Ja nevim maji to zbytecne prekombinovane.Me proste prislo heslo k pdf. mam tam jeden zaheslovany soubor.Jeste se na to mrknu.-)

P.s. tak me doslo jakesi pdf a jmenuje se to sifrovana priloha.pdf.Tak nevim co mi to posilaji. asi si ze me vystrelili.
marvy
Diskutér

Odeslat příspěvekod minarjo 7. 12. 2019 21:54

Ale o jakém emailu vůbec píšeš? V procesu zakládání mKonta mBank posílá v různých fázích zřízení (ověřování dokumentů, výzva k aktivaci platbou z jiného účtu, aktivace IB) dokumenty tuším ve třech e-mailech. Některé z nich jsou nepodstatné (v šifrovaném PDF je jen info o přijetí žádosti respektive pak o potvrzení založení účtu), ale ta šifrovaná PDF příloha v emailu označeném jako Aktivační balíček (po aktivaci účtu platbou z jiného účtu) je důležitá, tam je to přihlašovací číslo a heslo do IB (obojí lze po přihlášení změnit). A tento PDF se odemyká heslem z SMS s údaje jsou hned vidět, ta zbylá šifrovaná PDF z ostatních emailů (přijetí žádosti, potvrzení zřízení) jsou v podstatě k ničemu, právě u nich je dokument až jako příloha PDF, k tomu je třeba např. Acrobat Reader.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod marvy 8. 12. 2019 08:57

Dival sem se znovu do priloh a nemam tam zadne pdf se jmenem aktivacni balicek.pdf. jedine zaheslovane pdf tam mam a jmenuje se sifrovany soubor.pdf ano a tam tedy je pouze potvrzeni o zrizeni uctu.

Mam tam 4 prilohy a z toho 2 prilohy sou ty same. Jak aktivovat ucet a kartu od 13.9 a podminky od 14.9. pak informacni prehled a pak uz jen ten sifrovany soubor.

Nic ve 3 krocich mi neprislo. Nevim ID,nevim jednorazove heslo,nemohu nijak do IB. Moc je nechapu.Zakladal sem na pobocce.
marvy
Diskutér

Odeslat příspěvekod minarjo 8. 12. 2019 12:34

Nemyslím soubor aktivační balíček.pdf, ale samostatný email s předmětem Aktivační balíček, který je právě s PDF ke vstupu do IB (s tímto emailem přijde zároveň navíc i další SMS s heslem k otevření PDF). Pokud ti ještě takový email nepřišel, tak pár dní počkej, teď kvůli velkému množství zakládaných účtů nestíhají :). Když by to nebylo ani do 3 pracovních dní od aktivace, pak až jim napiš email, že ti email Aktivační balíček pro přístup do IB nedošel.
Email informující o aktivaci účtu s tím souborem šifrovaná příloha.pdf je k ničemu a s emailem Aktivační balíček nijak nesouvisí, to je fakt jen potvrzení o zřízení účtu. Aktivační balíček by měl dojít po aktivaci účtu už celkem brzy (mamce přišel dokonce před emailem potvrzujícím aktivaci, někdy při zasílání ověřující platby), proto koukni i do spamu zda ho nemáš tam, když mBank posílá těch emailů při zřizování účtu tolik :).

Jinak to co píšu platí při založení online. Když jsi zakládal na pobočce, nedostal jsi náhodou přihlašovací číslo a jednorázové heslo vytištěné je smlouvě? To je jen další z nápadů, pokud by založení skrz pobočku fungovalo jinak.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod marvy 8. 12. 2019 14:24

Ahoj, ne tak tento samostany email aktivacni balicek mi nedorazil,jen sem dostal email prave s postupem plus mi prislo smskou heslo pro ten zasifrovany soubor.Do smlouvy sem se take dival a tam neni nic,zadne ID.Tak jeste vydrzim,delal sem to o vikendu,tak snad aktivacni email dorazi.
marvy
Diskutér

Odeslat příspěvekod Matlal 9. 12. 2019 19:52

Ucet jsem zalozil hned 26.11. ale karta zatim nedorazila. Je tu někdo kdo uz kartu dostal?
Matlal
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Kolem.jdouci 9. 12. 2019 20:32

Jo, dceři přišla karta dnes, ale bunus zatím ne.
Kolem.jdouci
Nadšenec

Odeslat příspěvekod minarjo 9. 12. 2019 21:51

Karta je u mBank v poštovní schránce déle než u jiných bank, i proto, že to chodí z jejich domovského Polska. Tedy typicky až 10 pracovních dní.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod fylzen 10. 12. 2019 14:28

Zdravím všechny. Měl by tu ještě někdo ten promo kód, co chodí do mailu a nechtěl by mi ho darovat? Potřebuju změnit banku a mBank zatim vypadá slušně. Případně pokud vás napadá lepší běžný účet tak budu rád za tipy a rady. Díky
fylzen
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod teplice 10. 12. 2019 15:59

Proč jste si žádali o karty, když to nebylo povinné vzhledem k bonusu?
Myšpulín: Nevím mě živě moc neříká, byl jsem tam jen párkrát. Když potřebuju něco kolem PC tak se stejně zeptám v garáži, tam se nebojím že mě sjede někdo ve věku mýho syna :-D
teplice
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod libol 10. 12. 2019 16:28

Snad jediná VISA se slušnými kurzy? V cizině jako když najdeš
libol
Diskutér

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 10. 12. 2019 16:46

Přesně tak - výběr z bankomatu v zahraničí zdarma (nad ekvivalent 1500), dobré kurzy, VISA.
Třeba na podzim v Bolívii jsme našli bankomat, který bral pouze VISA karty, tak jsme byli rádi, že máme mBank
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Lomax 10. 12. 2019 21:20

Osobní účet u mBank mám, ale zřídil bych si kvůli odměně firemní, máte ještě někdo doporučení?
Nebo už se ví, že je limit vyčerpaný?
Dík.
Lomax
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků