Curve karta

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod retron 20. 12. 2019 10:37

suram píše:Má Curve Rewards také nějaké výhody?

u nás moc ne
retron
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Lafayette16 20. 12. 2019 10:53

minarjo píše:Tak nám Curve vydala aktualizaci pro Android, kterou (kromě zavedení menu Send už pro všechny) přešla na bílé pozadí. To předchozí černé bylo lepší, šetrnější na oči, škoda :(.


Naštěstí se dá přepnout do tmavého pozadí zpátky (i když píšou, že recommended je bílé pozadí).
Lafayette16
Diskutér

Odeslat příspěvekod minarjo 20. 12. 2019 12:13

Díky za info. Já to v menu nenašel (v tom sloupcovém levém, dostupném ze záložky Wallet) a ukázalo se, že po aktualizaci app mi menu zůstalo nevím proč staré. Stačilo se v něm zcela dole odhlásit, znova přihlásit a menu mám hned nové, i s možností dark módu. Třeba toto zjištění pomůže i dalším, co by to marně hledali...
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod octaviampi 20. 12. 2019 14:01

U mBank se mne delo to, ze jsem zpravidla dostal pri GBIT o par haleru vice zpet.

Mimochodem, omylem jsem si nevzal s sebou kartu HB, na ktere byl aktivovany bonus v restauracich. Tak jsem zvedav, jestli MCC pres CRV bude uspesne nebo ne.
octaviampi
Diskutér

Odeslat příspěvekod losalamos 20. 12. 2019 15:52

Jen bych řekl, že předchozí tmavé pozadí nebylo černé, ale tmavě modré. Přišlo mi to lepší, než ta aktuální černá. Bral bych to zpět.
losalamos
Nadšenec

Odeslat příspěvekod maeth_u 20. 12. 2019 19:25

Hm, tak dneska se mi poprvé stalo, že mi terminál nabídl DCC i při platbě pomocí Google Pay. Dost debilní.
maeth_u
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MirekM. 20. 12. 2019 19:42

octaviampi píše:Mimochodem, omylem jsem si nevzal s sebou kartu HB, na ktere byl aktivovany bonus v restauracich. Tak jsem zvedav, jestli MCC pres CRV bude uspesne nebo ne.


Nemusíš být zvědav, bude úspěšné.
MirekM.
Diskutér

Odeslat příspěvekod bubocz 20. 12. 2019 22:11

Tak Curve Send je oficiálně venku

https://www.mobilepaymentstoday.com/new ... transfers/

Jsem zvědav na FUP - předpokládám že přijde
bubocz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MirekM. 21. 12. 2019 08:34

MirekM. píše:
octaviampi píše:Mimochodem, omylem jsem si nevzal s sebou kartu HB, na ktere byl aktivovany bonus v restauracich. Tak jsem zvedav, jestli MCC pres CRV bude uspesne nebo ne.


Nemusíš být zvědav, bude úspěšné.

Raději doplním: pokud jsme si v HB všichni rovni a někteří nejsou rovnější, což v mém případě nepředpokládám ... :-)
MirekM.
Diskutér

Odeslat příspěvekod jakoubek61 21. 12. 2019 21:42

Může Curve Send nahradit již nepoužitelný Paysend, případně dobírky?
jakoubek61
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 21. 12. 2019 22:10

V popisu transakce je uvedeno "Crv*Jméno Příjmení" vlastníka Curve účtu a prý je to posíláno s MCC 8999. KK bank, které z odměn vyřadily veškeré Curve platby, tedy asi bonusy připisovat nebudou :-(
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod stewen11 21. 12. 2019 22:11

Je to kód 6540, takže hádám, že ne :-( NIcméně, jestli jsem to pochopil správně, tak se daj takhle jednoduše tahat prachy z kreditek (příp. Twista). Já už sice aktuální verzi se Send mám, ale vždycky když to odkliknu, tak mi appka spadne :-D
stewen11
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Milos 21. 12. 2019 22:21

Kde se dá vlastně zjistit MCC kód jednotlivých realizovaných plateb? V detailech plateb ani na výpisech to nevidím.

Jinak cvičně jsem provedl několik Curve Send plateb a proběhly bez problému, androidí appka mi nijak nepadá.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod Lafayette16 21. 12. 2019 22:27

Prakticky by to bylo dobré hlavně pro kartu RB Mall.cz, ale skoro jistě to fungovat nebude.
Lafayette16
Diskutér

Odeslat příspěvekod minarjo 21. 12. 2019 22:37

Hodně lidí tu připodobňuje novou službu Curve Send k Paysendu. Ale ono fakt nemají nic společného, minimálně ve dvou klíčových věcech:
1) šířka využití:
U Curve Send lze posílat jen jinému uživateli Curve (kterého to rozpozná dle čísla mobilu z registrace, z telefonního seznamu mobilu to rozpozná klienty Curve a vytřídí je to, podobně to dělá i Revolut). Příjemce (klient Curve) si pak vybere v Curve appce v rámci přijetí zaslané platby některou svou kartu, na kterou to chce přijmout, a to z těch, co v app už má. Tedy Curve Send nelze využít na jakoukoliv kartu, třeba i jinou svou jako u Paysend, ale jen na kartu jiného uživatele Curve (ano pravda, může to být klidně člen rodiny).
2) technologie a čas provedení platby:
Paysend využíval službu MasterCard Moneysend, kdy na účet karty příjemce se v řadě bank touto technologií připisovalo hned (třeba Air bank, UCB, Equa), u jiných za 1-3 dny (ČSOB, RB...) a na některé karty nebyla tato technologie funkční a platba byla vždy zamítnuta (třeba Hello bank). Curve send funguje jinak, v podstatě Curve využívá na přijímací straně technologii stávající funkce Gbit. Neboli na kartu to nevrací službou MC Moneysend, ale jako karetní refund (operace v bankovnictví označená zpravidla jako karetní vratka, vrácená platba kartou). A toto trvá vždy minimálně ten den až tři dny, kdo využívá Gbit, tak ví. Tedy není to u Curve Send služby tak rychlé, jako u Paysend (ověřeno, má páteční testovací Curve platba na Equa kartu mamky není v Equa hned jako u Paysend, bude to až někdy po neděli). Na druhou stranu by to u Curve Send služby mělo fungovat u všech bank (když jde o vratku neboli inverzní/vrácenou platbu kartou a ne MC Moneysend, která nemusí u všech bank fungovat). Tedy třeba i na karty Hello bank, které MC Moneysend neumějí, by to mohlo fungovat. Otázkou je, jak se banky budou tvářit časem na větší takovéto karetní vratky z Curve, když jim nebude předcházet žádná odchozí platba kartou danému obchodníkovi (Curve), která by byla vrácená.
---
stewen11 píše:Já už sice aktuální verzi se Send mám, ale vždycky když to odkliknu, tak mi appka spadne :-D

Pokud máš Android, tak jdi v mobilu do Nastavení-Správa aplikací-najdi Curve-u ní Oprávnění aplikací (přesné jméno položky menu záleží na výrobci mobilu a jeho pripadné UI nadstavbě nad Androidem, ale jistě to najdeš). Nejspíš nemáš povolený přístup aplikace Curve ke kontaktům v mobilu. Aspoň toto je typická chyba i dle FAQ v Curve (protože původní app toto oprávnění nepotřebovala). Právě z kontaktů telefonního seznamu Curve čerpá čísla a hledá je mezi jinými uživateli Curve, aby šlo vybrat, komu poslat. Nebo zkus reinstalaci či jen vymazání dat aplikace Curve.
minarjo
Inventář

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků