Skautská energie

Vytápění, klimatizace, obnovitelné zdroje, nové materiály

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod dr._lukas 6. 1. 2020 06:53

Slušně jsem je v tom dotazníku poslal doprdele s takovými nesmysly! To zase parta eko teroristů smýšlí totální kraviny a mají potřebu zaměstnat další lidi..
dr._lukas
Přeborník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod XRPD 6. 1. 2020 07:20

Přesně tak, správné odpovědi jsou:
1) Zdroj energie pro mě není důležitý faktor.
2) Změny dodavatelů mi spíše nevadí.
3) Preferuji co nejnižší cenu energií i za cenu nižšího komfortu.
4) Podpora skautů pro mě není důležité kritérium při volbě dodavatele energií.

Jinak se obávám, že bude za 1/2 roku tisková zpráva...."na základě požadavku většiny našich klientů, pro které je prioritou "zelená energie" jsme museli přistoupit ke zdražení... blablabla...."

Vždycky, když se objeví dotazník, tak na něj pak vedení jakékoliv společnosti svede nepříjemné kroky...
ale realita je, že si o nějaké to % přihrajou do své kapsy.
Skauti už jsou jen logo, řídí to "OBČANŮM, S. R. O."
XRPD
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod powery 6. 1. 2020 10:06

Zajímavé, bez ohledu na toto jsem to vyplnil stejně ;)
powery
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod vlazy 6. 1. 2020 11:05

Kde ta jejích anketa je? Mne žáden odkaz na ní nezaslali. Asi proto, že jsem nyní ve stavu přechodu k ním a prozatím se vyřizují výpovědi a přechod k novým dodavatelům elektřiny a plynu. Jak to tu čtu co někteří píšete tak se začínám obávat jestli jsem udělal dobře, že přecházím ke Skautům a jestli to nakonec nebude pro mne přechod tzv. z deště pod okap.
Ze zpupnosti vzniká jen hádka, kdežto u těch, kdo si dají poradit, je moudrost.
Bible - Přísloví 13:10
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod powery 6. 1. 2020 11:16

Poslali mailem, nespíš stávajícím zákazníkům
powery
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod vlazy 6. 1. 2020 11:38

powery:
To možná proto pouze stávajícím aby tím neodradili ty kteří k ním teprve přechází. Připadá mi to tak trochu nečestné lákat lidí za určitých podmínek podle kterých to funguje a při tom pravděpodobně připravovat změnu se kterou se ti co k ním právě přechází nemají možnost dopředu seznámit.
Ze zpupnosti vzniká jen hádka, kdežto u těch, kdo si dají poradit, je moudrost.
Bible - Přísloví 13:10
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod powery 6. 1. 2020 12:05

Obsah toho dotazníku, kdyby to někoho zajímalo:

Skautská energie - dotazník 2021+
Připravujeme změny projektu. Pomozte nám změny lépe nasměrovat dle vašich preferencí. Dotazník vám nezabere více než 5 -10 minut, slibujeme. :). Celý jej vidíte na této stránce a žádná část není povinná.
1) "Zelená" energie z obnovitelných zdrojů
Dnes nijak neřešíme, z jakých zdrojů dodavatelé odebírají energii, kterou využíváme. Je to běžný mix nakupovaný průběžně na burze, takže v něm bude od všeho kousek. Stále častěji se však setkáváme s dotazy na téma obnovitelných zdrojů a přístupu Skautské energie k nim. Jistě můžeme trvat na tom, že dodavatelé musí nakoupit takové množství energie z obnovitelných zdrojů, které si řekneme. Může pokrývat celou naší spotřebu nebo nějakou její část. Tato garance bude něco stát, protože pro dodavatele bude složitější hlídat, aby měl za dobrou cenu nakoupený správný mix.
- Původ energie je pro mě důležitý, máme podporovat obnovitelné zdroje i za cenu vyššího zdražení.
- Bylo by fajn posilovat složku obnovitelných zdrojů v mixu Skautské energie, ale pouze za cenu mírného zdražení (max. do 10 %)
- Obnovitelné zdroje jsou fajn, ale cena je důležitější.
- Zdroj energie pro mě není důležitý faktor.
2) Pravidelná změna dodavatele
Dosud jsme soutěžili na trhu nejvýhodnější dodavatele nejprve každý rok a naposledy na dvouleté období. Tím docílíme nejlepší možné ceny, ale na druhou stranu pravidelně dochází k nutnosti dodavatele změnit. S tím jsou pak spojena určitá rizika (dodavatel nesmí při převodu udělat chybu) a nepříjemnosti (musí se navést platby záloh na nového dodavatele, udělat mimořádné vyúčtování a odečty stavů, musíme se seznamovat s novými standardy a procesy nového dodavatele apod.).
- Změny dodavatelů mi spíše nevadí.
- Změny dodavatelů mi spíše vadí, bylo by lepší snažit se dlouhodobě zůstat u stejného dodavatele, byť by cenové podmínky byly trochu horší než jiná alternativa na trhu. Dodavatele měnit méně často než jednou za dva roky.
- Změny dodavatelů mě obtěžují, raději bych projekt pevně fixovaný na jednoho dodavatele (ale za férových podmínek).
3) Cena vs. servis
Dlouhodobě se nám dařilo být nejlevnější nabídkou na trhu. Při sjednávání cen jsme měli velké štěstí a vývoj trhu hrál v náš prospěch. Projekt tak plnil základní cíle - nabízí úspory zapojeným, hlídá férovost obchodních podmínek a podporuje finančně skautskou organizaci. Servis zákazníkům (např. on-line zákaznické účty, schopnost se vždy dovolat na infolinku, kvalitní komunikace apod.) dosud nebyl brán jako rozhodující kritérium. Kvalitnější služby budou nutně nějakým způsobem zvyšovat cenu.
- Preferuji co nejnižší cenu energií i za cenu nižšího komfortu.
- Cena má patřit mezi ty výhodnější, ale nemusí být nutně nejnižší. Služby je fajn zlepšovat.
- Požaduji kvalitní a spolehlivý zákaznický servis a jsem ochoten si za něj připlatit.
4) Podpora skautů
Projekt Skautská energie od počátku provozuje Junák - český skaut. Původně s cílem snížit náklady při provozu našich kluboven, nyní také s cílem dlouhodobě zajistit další pilíř financování celé naší velké a rychle rostoucí organizace (Junák - český skaut nyní sdružuje více než 65000 členů - viz http://www.skaut.cz). O skauting je velký zájem a potřebujeme posilovat kapacity, budovat nové oddíly, klubovny a nabírat a vzdělávat vedoucí. Podpora skautingu...
- Je pro mě u tohoto projektu důležitá, nepotřebuji přesně vědět, jak je využita.
- Je pro mě u tohoto projektu důležitá a rád bych věděl/a, jak je využita.
- Rád bych se podílel na rozhodování o tom, jaké projekty budou projektem podpořeny.
- Podpora skautů pro mě není důležité kritérium při volbě dodavatele energií.

Je něco, co Vám vadí a co můžeme na projektu změnit, aby byl do budoucna pro Vás i pro nové zákazníky lepší? Případně nějaký vzkaz pro nás, kdo za projektem stojíme (skauti, Občanům, Terra Group, Yello, ARMEX)? Pokud chcete řešit nějaký Váš konkrétní problém, využijte prosím standardní kontakty (energie@skaut.cz aj. - viz. http://www.skautskaenergie.cz).

Podělili byste se prosím s dalšími možnými zájemci o váš důvod, proč jste součástí Skautské energie? Pomůže jim to v rozhodování. A čím více nás bude, tím výhodnější podmínky na trhu můžeme soutěžit. Můj důvod, proč jsem součástí Skautské energie: ...

Kontakt (jméno a e-mail, nepovinné)

Budete-li chtít, můžete nám napsat vaše jméno a e-mail. Je možné, že se na vás obrátíme pro případné upřesnění výše uvedených tipů či výtek. Děkujeme.
powery
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod xls 6. 1. 2020 13:55

Taky jsem ten dotazník dostal a vyplňoval. Působí to na mě velice divným dojmem:
1) Zelená energie - pod pojem "zelená" se toho vejde poměrně hodně, skutečnost může být naprosto opačná (mám energetiku vystudovanou). Takže typicky sluneční elektrárna, která vyrábí čistou energii, panely ale vyrobené někde v Tramtárii s likvidací pralesa, spousta energie a toxických látek, které se někde taky musely získat, s rychle klesající účinností, pozemek pro elektrárnu bývalá kvalitní zemědělská půda, narušení ekosystému, nezapočítána likvidace s produkcí spousty škodlivých látek. Plus čerpání masivních dodací získávaných zase ze "špinavého" průmyslu. Takže někdy by přírodě prospělo to, kdyby nic takového nevzniklo. To samé "zelená" nafta, kdy na výrobu 1 l zelené nafty může být potřeba víc než litr obyčejné, takže je to celé naprostý nesmysl, jako bonus jen zasvinění přírody řepkou a hnojivy. Jo, kdyby někdo opravdu propočítal a prokázal "zelenost" kompletního řetězce, tak to by bylo něco jiného. Ono je snadnější kecat o ekologii a místo omezení vlastní spotřeby si pořídit 2,5l SUV. Chtít od někoho zelenou energii je jak přijít k bankomatu a chtít čisté peníze.
2) Vypadá to, že Skauti by si radši ušetřili práci, ať si za to zákazníci připlatí.
3) Jaké kvalitnější služby? U těchto komodit naprostý nesmysl. Jediné, co mají dělat, je inkasovat zálohy a 1x ročně poslat fakturu. Pokud tyhle operace nezmrví, tak není nic co dalšího řešit.
4) Zatím z toho Skauti peníze měli. S rostoucím počtem zákazníků budou mít při stejné sazbě i proporcionálně rostoucí příjmy.

Vypadá to, že to dostal do rukou nějaký typický managor. Když začnou tlačit tyhle nesmyslné myšlenky 1 - 4, tak nezbude než přejít k jinému dodavateli a celé se jim to rozsype.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod Markil 6. 1. 2020 16:35

Já jsem pro ekologii, ale v tomhle případě je to totální kravina. Otázka je, co je to vůbec zelená energie - přesně jak píše xls... Ale hlavně, ono se stejně nikde víc zelené energie tím, že si jako odběratel předepíšu, že jinou nechci, nevezme. Jde jen o to, komu se nafakturuje. Takže když skauti nakoupí tu zelenou (no nenakoupí - jen jí zaplatí, ale do zásuvky jí stejně nedostanou) tak si jí zaplatí na faktuře a ti ostatní odběratelé budou mít na faktuře zase o stejný podíl zelené energie méně... A navíc i když si jako skaut zaplatím tu zelenou, tak do zásuvky mi poteče stále ta samá elektřina ze stále stejných zdrojů, jako když si jí nezaplatím. O tom, co mi tam poteče nerozhoduje, co si koupím, ale kde jsem zrovna napojen na přenosovou soustavu. Takže jediný přínos by byl dobrý pocit z ničeho. Ani si nemyslím, že by tím vznikl byť nějaký malý tlak na straně poptávky po zelené energii, protože ostatní většině je to fuk, takže si s radostí koupí tu levnější "špinavou", co já nechci...
Markil
Nadšenec

Odeslat příspěvekod D.roak 6. 1. 2020 16:45

no na jednom OM mam pres ne elektrinu, v lednu by mel by pravidelny odecet a jejich faktura. Plyn u nich nemam protoze slo o novy odber a neumeli to zridit. A nerbyla tam hystorie. Tak encham prvni rok jide. Pak podle spotreby preparkuju k skautum. Teda taky jak ceny vysoutezi. Noi doma me ceka resit elektriny stavajici dodavatel s cenou pod skauty jenom do konce roku 2020 tak jsečm taky zvedavi co z skautu vypadne. Taky mi poslali ten dotaznik a vyplnil jsem to podobne. tak uvidime
D.roak
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Bond2 6. 1. 2020 21:33

Vyplnil jsem jako XRPD. Při vývoji cen plynu mají ted možnost se ukázat. Chlubí se, že zastupují více jak 20000 zákazníků, tak uvidíme. Každopádně cena plynu musí být levnější než dosud...Když ne, odcházím.

Třeba HALIMEDES / Akce Vánoce 2019 se docela vytáhl :tleskani
Přílohy
plyn.jpg
Bond2
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod redhaven 7. 1. 2020 05:17

Jednoznačně "zelená" energie je ve skutečnosti domyšleno do detailu pravý opak ekologie. Postupně to nyní vše vyplouvá na povrch, jak neekologická je výroba a těžba vzácných zemin a kobaltu do akumulátorů, FVE panelů-extrémní energetická náročnost při výrobě i likvidaci za cca 20 let atd. atd. Spalování tzv. biomasy pro kogeneraci ani nemluvě.
redhaven
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod aaischa 8. 1. 2020 10:00

když už by do něčeho měl stát dávat peníze, případně plynout peníze z peněz na zelené energie tak je to například železnice, kde pod dráty denně pálíme desítky tisíc litrů nafty, když už jezdíme pod trolejema s elektrickýma lokomotivama tak většina z nich neumí při brždění rekuperovat a za každou cestu se spálí několik MW na teplo v odporníkách na střeše atd..

kurzy topení uhlím a dřevem.. aby každej věděl co dělat pro to aby kouřil co nejmíň..

jsme u skautů a taky jsme zvědavi co bude :)
aaischa
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod xls 8. 1. 2020 12:13

On je vůbec paradox, že zelení bojují i proti de facto zelené energii z jaderných elektráren.

V podstatě jedinou rozumnou možností pro lidstvo pro záchranu Země je hlavně drastické omezení porodnosti a spotřeby po celém světě: panelák s malometrážním bytem, maso jen o svátcích, výměna hadrů po proděravění, zrušení motorových vozidel pro soukromou spotřebu, masivní redukci letecké dopravy, místo dovolené u moře sázení stromků v okolí, místo čumění na televizi nebo internet pohled z okna. Ale tohle prosazovat by pro každého politika znamenalo sebevraždu, takže to nikdo nahlas ani nevysloví.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod vpe 8. 1. 2020 18:50

A kde je hranice mezi tim: potrebujeme konzumenty vs. potrebujeme svet zbavit zbytecnych trubcu

-- 8. 1. 2020 18:51 --

aaischa píše:když už by do něčeho měl stát dávat peníze, případně plynout peníze z peněz na zelené energie tak je to například železnice, kde pod dráty denně pálíme desítky tisíc litrů nafty, když už jezdíme pod trolejema s elektrickýma lokomotivama tak většina z nich neumí při brždění rekuperovat a za každou cestu se spálí několik MW na teplo v odporníkách na střeše atd..

kurzy topení uhlím a dřevem.. aby každej věděl co dělat pro to aby kouřil co nejmíň..

jsme u skautů a taky jsme zvědavi co bude :)


To plyne odkud tento nazor, ze vetsina neumi? To snad kazda elektro lokomotiva umi, nebo ne?
vpe
Poslední varování
Uživatelský avatar

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků