Unicredit Bank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod minarjo 24. 1. 2020 01:45

Z mého pozorování Albert CB odměn vyplývá, že pokud mi to dřív ručně škrtli, tak vždy, když šlo buď o cashback větší (řekněme 2000 Kč a víc), nebo o větší počet těchto CB za vyhodnocený půlměsíc (3 a víc). Proto jsem v prosinci měl Albert nákup třeba 160 Kč a cashback k němu jen 900 Kč (pro tu prosincovou odměnu 100 Kč za nákup nad 1000 Kč), pak to prošlo. Ale nesmí být tedy těch transakcí moc (maximálně jsem měl v prosinci dvě za půlměsíc, když to vyhodnocují a připisují právě dvakrát měsíčně).
Teď to už je stejně fuk, když ty odměny Albert dost omezil. Třeba zase ale přidá :).
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod A1rh- 24. 1. 2020 15:43

v prosinci mi ještě procházelo vše, jak 100 Kč nad XY, tak 5% z nákupu. Teď mi 3 CB v plné výši 3 tisíce z 7.-10.1. hned po zaúčtování vymínusovali, ten z 13.1. tam zatím visí, protože asi padl do dalšího období, které ještě nebylo vyhodnocováno.
V profilu nebo SZ promo Revolut 700Kč, SkipPay 500Kč, AliExpress US $19, Raiff. 300Kč ...
A1rh-
Diskutér

Odeslat příspěvekod filas81 24. 1. 2020 18:18

mě před 14 dny vzali ještě CB 1500 a k tomu asi 900 nákup, tento týden CB 3000 a nákup přes 500 už nevzali...
filas81
Nadšenec

Odeslat příspěvekod A1rh- 28. 1. 2020 00:34

tak vážení, v Ušetřete mám vymínusované 2000 Kč zpětně až od října 2019. Zatím nestrženo z účtu. Tím že vynuluji zůstatek asi moc nevyřeším, zůstane tam dluh.
Tímto s Unicredit končím definitivně. Škoda že jsem to neudělal už začátkem roku.
V profilu nebo SZ promo Revolut 700Kč, SkipPay 500Kč, AliExpress US $19, Raiff. 300Kč ...
A1rh-
Diskutér

Odeslat příspěvekod minarjo 28. 1. 2020 06:05

Hmm, stejný postup jako u Air bank, akorát UCB cca půl roku zaspala :D (Air bank to tehdy udělala hned nějak po prvním měsíci).
Jsem na tom stejně, stav odměn kvůli této globální redukci cca -714 Kč...
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 28. 1. 2020 06:30

Hlásím "mínus tisíc " :)
PatrikChrz
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod suram 28. 1. 2020 07:40

A to myslíte, že vám ty peníze strhne zpětně z účtu nebo kreditní karty?
suram
Diskutér

Odeslat příspěvekod minarjo 28. 1. 2020 08:01

Téměř určitě to budou chtít zpět, Air bank to udělala v létě také: nejprve bankovní blokace, pak po měsíci při zaúčtování odměn se to i zaúčtovalo jako záporná odměna. Chtě nechtě, je to teď dluh vůči bance :(. Jde tedy jen o to, že Air Bank tento únik odhalila a SW pro eliminaci upravila už někdy v srpnu (od té doby je u nich cashback část Albert nákupů smazána hned). UniCredit, ač tomu zde hodně lidí nevěřilo a nadávalo mě do pesimisty až lháře, to mazání dělala nesystémově ručně, asi jen u toho, kdo v daném období měl částku vyšší. Evidentně až teď po vzoru Air bank na to už také mají SW, který jim cashbacky pročistil. Ale tím že až po půl roce, je to u mnohých slušná mínus částka. U mě "jen" mínus 714 Kč jen díky tomu, že dalších cca 1000 Kč mně smazali průběžně ručně ještě před výplatou. U mnohých, kteří se tomu vyhnuli, to teď může být slušná pálka. No aspoň už nebudu osočován tak jako v období léto až podzim 2019, že to UCB nikdy neudělá, že to ani ručně nedělala atd. Jsou ale tedy hodně pomalí, když mezi ručním mazáním u vybraných jedinců a dávkovým komplet uplynulo cca půl roku.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod wit.cz 28. 1. 2020 09:29

minrajo: Jen krátká OT odbočka :-) Já myslím, že osočován jinými budeš. Jednak často do svých příspěvků přinášíš věci, na které se nikdo neptal nebo nejsou předmětem diskuse, a pak jde i v tomto případě o domněnky. Co když jenom později vysoutěžili jiný sw, který to UCB hlídá? Nebo jen později nahráli nějaký update? Proč by to nutně muselo být hlídáno ručně nějakým člověkem? Ostatním tady tímto pořád dáváš munici :-)
<- Pod obrázkem najdete odkaz na platformu Portu, kde po registraci získáme oba 3 měsíce bez poplatků. Díky, kdo jste využil.
wit.cz
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod minarjo 28. 1. 2020 10:35

Proč si jsem tak jistý, že DŘÍV UCB cashback odměny škrtala ručně a až teď k tomu přistoupili systémově? Protože když koukneš na cca srpen a dále zde v diskusi, tak cca polovina diskutujících psala, že jim cashback odměny průběžně před výplatou mažou (i já to psal) a druhá polovina, že nikoliv. To je přeci jasný důkaz "ruční" kontroly (nikoliv automatické všem), ať už dle objemu či jiného klíče. Tedy že SW, který by to eliminoval, v té době UCB neměla, nejspíš ho nasadili až teď, proto ta hromadná čistka. Oproti tomu Air (viz její vlákno) ho nasadila hned v prvním měsíci a od té doby tam neprojde ani koruna cashbacku, zatímco u UCB prošla donedávna.
Opakovaně jsem zde právě přístup automaticky Air versus ručně UCB zmiňoval, ne na základě jen mé zkušenosti, ale dle statistiky diskutujících. A když teď píšu, že jsem byl osočován, tak ne proto, že bych se cítil ukřivděný :). Spíš naopak, cítím jisté zadostiučinění, že má dedukce z diskusí ostatních byla zcela správná a UCB to současnou hromadnou akcí mazání potvrdila. Neboli ti, co vehementně tvrdili, že jim UCB žádnou odměnu z CB nezrušila, se teď nejspíš z toho hromadného rušení za X měsíců zpětně budou divit, kolik jsou s odměnami v mínus...
Závěrem: i domněnka/spekulace může mít reálný základ hraničící s jistotou, pokud stejnou vlastnost statisticky pozoruje více lidí. A právě pozorováním více diskutujících se zabývám, než něco ne zcela jistého prohlásím. Není přeci možné, aby když stejný problém/vlastnost zmíní třeba 10 diskutujících zde či jinde, tak aby si všichni vymýšleli, nad tím by se vždy měli pochybující zamyslet, přestože se u nich daná věc/chyba/vlastnost třeba ještě neprojevila, no ne?

-- 28. 1. 2020 10:56 --

Ještě reakce na to, že píšu i o tom, na co se nikdo neptal.
PROBOHA, to @wit.cz (a možná mnozí jiní) nechápe, co je smyslem DISKUSNÍHO fóra? Diskusní fórum (žádné) není (a doufám nikdy ani nebude) helpdesk nějaké finanční či jiné instituce, kde by se jedni uživatelé ptali a druzí odpovídali. Diskuse přeci do toho vnáší širší záběr, vlastní názory atd. Tedy když někdo nadhodí nějaké téma, ať už dotazem nebo vlastní zkušeností, je snad jasné, že ostatní na to navážou svými zkušenostmi i k věcem s tím souvisejících, ne jen přesně k dané věci. Aby to bylo stylem otázka a odpověď ano-ne-někdy, to snad nikdo nechce, to by nebyla žádná diskuse a souvislosti by chyběly.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod retron 28. 1. 2020 11:28

Mě to takhle škrtli a poslali celé Ušetřete do mínusu už někdy v září. Z karty se to nestrhává, pouze se snižuje dluh využíváním dalších akcí Ušetřete. CB Alberta už od té doby nepokouším.
retron
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod minarjo 28. 1. 2020 13:14

@retron, teď ale vypadá že to udělali naráz za čtvrtý kvartál (říjen až prosinec). Teď tedy nejspíš bude víc klientů se záporným stavem Ušetřete konta :). Tak nevím, zda to budou po vzoru Air bank strhávat, aby Ušetřete vynulovali, nebo fakt ne jak píše @retron. Pak ale co při zrušení UCB účtu a tím i Ušetřete? Pak by to mínus asi banka musela zúčtovat, ne? Držet účet jen proto aby to mínus neúčtovali se myslím nikomu nechce, zvlášť u těch co se ho zrušit chystali.
Naposledy upravil minarjo dne 28. 1. 2020 13:15, celkově upraveno 1
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod drkarel 28. 1. 2020 13:14

minarjo: Nj, ale mám pocit, že většina upřednostní stručnou a jasnou (díky stručnosti nutně nevyčerpávající (co do obsahu)) reakci před vyčerpávajícím (rozuměj hlavně ve smyslu "úmorným") příspěvkem na půl stránky. :) Stejně ani Ty nedomyslíš, na co vše se tazatel mohl chtít zeptat a nenapsal to. :)
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod minarjo 28. 1. 2020 13:17

@drkarel:
Vím, ale když já prostě stručné reakce psát moc neumím, často mě k tomu napadne něco, čím bych to mohl pro účely diskuse/informace rozšířit, mnohdy příspěvek několika editacemi doplňuji atd. Možná jsem měl být spisovatelem/novinářem, už na základní škole mě celkem bavilo psát slohová cvičení :D
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod suram 28. 1. 2020 13:38

Už tu jednoho takového přeborníka na dlouhé příspěvky máme, nick vlazy.
suram
Diskutér

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků