Vhodná kreditní karta pro specifické účely

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod t3kko 28. 1. 2020 10:47

Zdravím zdejší komunitu fanoušků zajímavých finančních produktů.

Momentálně přemýšlím nad tím, jakou vhodnou kombinací kreditních karet zvolit pro mé účely. Nyní disponuji pouze kartou Twisto, kde si platím Premium účet. Nicméně chci Twisto kartu nahradit nějakou výhodnější, jelikož mi v mém případě přestává dávat smysl (v podstatě nedávala smysl až na akci 2% dolů ke kurzu snad nikdy :)). Sám jsem si nabídky a výhody různých produktů procházel včetně zdejšího fóra, tudíž od tohoto vlákna spíše očekávám, že mi zkušenější a více informovaní můj výběr schválí (popřípadě doporučí lepší alternativu).

Ve zkratce jen uvedu, že jsem za poslední dva roky pobýval zejména v jihovýchodní Asii (téměř 16 měsíců), a pro následující roky budu v tomto životním stylu pokračovat, než se definitivně usadím a založím rodinu. Tudíž od toho se také bude odvíjet výhodná kombinace pro mé účely. Podotknu také, že nejsem vlastníkem žádného prémiového bankovnictví.

Teď tedy k věci. Po procházení kreditních karet a výhod, které nabízejí, se mi jako dobrý nápad jeví kreditní karty:

Hello Bank!
- vedení zdarma, pakliže tedy bude vše v měsíci dorovnané
- skvělé kurzy
- vratka 1%, max do 150,- Kč

mKreditka Plus
- 2% z plateb v zahraničí
- při utratě 4.000,- / měsíc vedení zdarma
- předpokládám, že kurzy nebudou stejné jako u karty mBank Svět, zde se asi nabízí spojení s kartou Curve?

Moneta Business Card
- vrací 1% z plateb
- vedení zdarma při sjednání online
- letištní salónky ve Vídní, Bratislavě a v Praze zdarma v rámci programu MasterCard Business Selection (z Vídně většinou do Asie létám)
- platby v zahraničí řešit pomocí Curve kvůli výhodnějším kurzům?

Zde tedy můj výběr. Ještě podotknu, že má měsíční útrata je cca 15.000 - 30.000,- v závislosti na aktivitách, které daný měsíc uskutečním. U kreditek mKreditka Plus a Moneta Business Card bude hodně záležet na tom, zda se vrací procenta i s kartou Curve, jelikož kurzy u nich nejsou tak výhodné, tudíž bych poprosil o nějaké cenné informace zkušených. Přemýšlel jsem i o kreditní kartě, se kterou bych mohl sbírat míle (Unicredit Bank Miles & More), ale vzhledem k měsíčnímu poplatku a útratě si myslím, že v mém případě se nevyplatí.. Také přemýšlím pouze o dvou kartách (přikláním se k výběru Hello Bank a Moneta Business Card).

Předem všem děkuji za případné rady či výtky k mému výběru a doufám, že toto vlákno pomůže více lidem se stejným či podobným způsobem života. ;-)
t3kko
Návštěvník

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 28. 1. 2020 11:01

mKreditka Plus NEMÁ stejné kurzy jako Visa svět. Naopak, má velmi špatné kurzy, že se ani přes 2 % vratku nevyplatí. Kurz lze "vylepšit" přes Curve, ale nevím, jestli je pak poskytována ta vratka.

Moneta Business Card je dobrá na vratky, kurz je ale špatný. Nicméně jediná z karet, která nemá horní limit pro vratky.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Kolem.jdouci 28. 1. 2020 11:06

Vybral sis hezky a přemýšlel jsi i nad tím, jestli ti je vydají?
Kolem.jdouci
Nadšenec

Odeslat příspěvekod noi2 28. 1. 2020 11:32

V jihovýchodní Asii taky potřebuješ často hotovost a tedy ATM, pokud teda zrovna nebudeš v Singáči či v HK. A na to máš asi nejlepší mBank Svět (+platby o víkendu). A když už teda budeš u mBanky, tak k tomu můžeš pořídit mKreditku na platby přes Curve. Nevím jak to mají s vratkama u mKreditky Plus, ale eShop takhle 1% zatím vrací.
Hello je taky OK a nemusíš přemýšlet zda je víkend. U Monety nevím jak vrací s Curve.
Jinak já mám k tomu i Twisto Standard jako mezistupeň mezi Curve a kreditkou, abych si mohl při přesáhnutí limitu vratek větší platby přesouvat mezi zúčtovacími období (a taky využívám Snap a doufám, že na prázdniny zas s něčím přijdou jako loni).
noi2
Nadšenec

Odeslat příspěvekod minarjo 28. 1. 2020 11:56

K té mKreditce Plus: pokud konverzi necháš na Curve (ano, je to tak daleko výhodnější), tak odměna pak nebude 2%, ale jen 0,5%. MBank to má dobře ohlídané: ty 2% za zahraniční platby dá jen za platby v obchodech mimo ČR (na fyzických terminálech), obchodník Curve (přestože je britský) je pro mBank ale online platba, ne fyzická platba v zahraničí, a na ty vyšší odměna neplatí (na vyšší odměnu z online plateb má mBank eShop kreditku). A bez Curve to nemá s Plus kreditkou v zahraničí smysl, protože měnový spread mBank ve srovnání s Curve je výrazně horší než ta 2% odměny.
Naposledy upravil minarjo dne 28. 1. 2020 13:39, celkově upraveno 2
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod frelichl 28. 1. 2020 12:48

Dobra je i kombinace Kreditni karty CS a Revolutu. Kreditka je zdarma pri mesicnim obratu pres tri tisice, vraci za vsechny platby na internetu (i dobijeni Revolutu) az do 350 Kc mesicne a Revolut (az na vikendovou prirazku) nabizi super kurzy. Omezeni jsou vybery z bankomatu zdarma jen do 4500 Kc mesicne.
frelichl
Návštěvník

Odeslat příspěvekod t3kko 28. 1. 2020 13:55

Pochopitelně hotovost řeším Revolut kartou, v záloze mám ještě i TransferWise, ale tu vytahuji opravdu jen zřídka. Nicméně v JV Asii platím převážně kartou, je to až cca 80%. Kromě Laosu platím kartou téměř všude - v každé kavárně, restauraci, obchodech (alespoň tedy ve Vietnamu, Singapuru, Thajsku i Malajsii nebývá problém). Je ale pravda, že většinu času pobývám ve velkým městech a to hlavně Thajsko a Vietnam, tudíž hotovost v Laosu mě vůbec netrápí.

Jinak o špatných kurzech mKreditka Plus a Moneta Business Card vím, v popisku jsem proto uváděl dotaz ohledně použití karty Curve pro lepší kurz a zda se v takovém případě dává vratka. Pokud tedy mKreditka Plus vrací v takových případech pouze 0.5% jako domácí platbu, tak nemá větší smysl se s ní zaobírat. Teď otázkou, zda Moneta Business Card vracet bude.

Jinak dobrá poznámka - má někdo s těmito kreditními kartami zkušenost při dobíjení Revolutu a zda v takovém případě také banka připisuje vratky? Byl by to rozhodně příjemný bonus.

Každopádně děkuji všem za cenné informace ;-)
t3kko
Návštěvník

Odeslat příspěvekod noi2 28. 1. 2020 14:38

Jestli ti stačí vybírat 4500 měsíčně, tak Revolut je na ATM ok. Mimo města to ve Vietnamu s placením kartou tak růžové nebylo.
mBank při dobití Revolutu nevrací, při výběru z ATM přes Curve (cca 6000 měsíčně mimo víkend bez poplatku) mBank eShop vrací.
noi2
Nadšenec

Odeslat příspěvekod cz01 28. 1. 2020 16:11

Moneta Business kk s Curve vracela, co jsem naposled zkoušel, ale je to už několik měsíců. Většinou platím napřímo, pouze když mám platit v cizí měně, tak vytáhnu curve a nechám si podkladovou Monetu, případně rovnou zaplatím HB! kk.
cz01
Nadšenec

Odeslat příspěvekod t3kko 29. 1. 2020 22:08

Tak 4.500,- mi nestačí, ale dá se to řešit ještě Curve kartou, kde je další podobný limit a poté to je již cca 9.000,-. To už mi na výběry většinou postačuje, jelikož platím zejména kartou. Ovšem i kdybych v některých měsících potřeboval více, mám v záloze ještě TransferWise.

Každopádně všem děkuji za cenné rady. Pravděpodobně tedy sáhnu po kombinaci HB! Kreditka a Moneta Business Card.
t3kko
Návštěvník

Odeslat příspěvekod stepano 8. 2. 2020 18:01

Je nějaký fígl jak získat Moneta Business Card když nejsem živnostník?
stepano
Nadšenec

Odeslat příspěvekod suram 8. 2. 2020 18:32

Založit živnost a hned potom zrušit?
I když možná jde v určitých oborech podnikat i bez živnosti, např. herci, zpěváci, umělci, ...
https://www.jakpodnikat.cz/osvc-bez-zivnosti.php
suram
Diskutér

Odeslat příspěvekod S474N 9. 2. 2020 15:48

Je tam nejaky limit na vysi vratky u te Moneta karty?
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod ROlda78 9. 2. 2020 16:12

u business snad ne
O chytré ženské je nouze. Konečně o chytré mužské zrovna tak. Jan Werich
ROlda78
Diskutér
Uživatelský avatar


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků