Kam na zimu do teplych krajin?

Praktické informace pro dovolenou v jakémkoli ročním období. Jezdíte autem, autobusem nebo letecky? Tipy pro volný čas

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod eosobne 26. 5. 2019 12:02

redhaven píše:Ono se stačí podívat na stav chrupu obyvatel v celé Asii, a konkrétně v Thajsku na výsledky práce tamních plastických "odborníků" chirurgů na velmi rozšířených thaiboy či jak se tito TS lidé jmenují, o rozsáhlé prostituci a možnosti zabřednout do spárů tamní policie, justice ani nemluvě. V Asii není bezpečné ani Japonsko ani Austrálie, možná ideální je Nový Zéland a Hawai, Polynésie- ale tam je třeba být multimilionář.

Kvuli teplu prece nepoletim na celou zimu k protinozcum ne? Nejblizsi je podle me Spanelsko, Kanarske ostrovy, apod.
eosobne
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod antonsek 30. 1. 2020 19:19

Potřebuji Thajskou SIM kartu. Nezbyla někomu z cestováni? Nejlépe předplacenou bez kreditu, ale funkční, co nejlevněji, nejlépe jen za poštovné. Kdyžtak dejte vědět sem nebo SZ. Na ebayi se dá nová koupit asi za 300 Kč, ale trvá to tak měsíc, než dorazí sem.
antonsek
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod suram 31. 1. 2020 10:57

Také by se mi hodila SIM z Thailandu, stačilo by i jen zapůjčit na cca 5 minut.
suram
Diskutér

Odeslat příspěvekod xls 31. 1. 2020 13:50

Ono není moc jednoduchý. V turistických destinacích mají všude turistické karty už s velkými a krátkými balíčky (cca od 300 bahtů) - to pro mě nemá cenu. Sehnat ale tu samou kartu za 50 bahtů dalo dost práce - asi se jim s tím nechce moc dělat, protože to musí i zaregistrovat. Proto je lepší si kartu nechávat na víc cest a nekupovat vždycky novou, což není problém, stačí nabíjet po 20 THB, za každé nabití se její platnost prodlouží o měsíc. Ideální pro mě je pak aktivovat 1 GB plnou rychlostí na týden za 29 THB nebo měsíční pomalejší balíček asi za 300, stejně to nikdy nevyčerpám.

Po nějaké době používání nebo po utracení nějaké částky existují kódy, kdy se dá karta za pár bahtů o pár měsíců prodloužit - např. za 12 THB o půl roku.

Další vychytávkou je aktivovat si u té karty roaming. Pak je kartu možné používat i v zahraničí, v daném případě v okolních zemích. Mezinárodní datový balíček stál cca 80 THB za 2 GB na 2 týdny, to bylo pro Kambodžu ideální a nebylo potřeba ani shánět místní simku (to taky není problém, ale takhle to bylo jednodušší a levnější).
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod suram 1. 2. 2020 06:30

Nepotřebuji tu SIM z Thailandu používat, ani tam neplánuji cestu, ale Google v novějších verzích Androidu (9 a 10) zablokoval v některých regionech včetně Evropy nahrávání hovorů. Na internetu koluje návod na odblokování této funkce, tedy vložit do mobilu Thajskou SIM a provést Hard Reset. Mobil při spuštění po Hard Resetu načte Thajskou SIM a podle rozpoznaného regionu odblokuje v systému funkci nahrávání hovorů. Funkce zůstane odblokovaná i po vyndání SIM asi do dalšího Hard Resetu. Čili stačilo by mi zapůjčit si Thajskou SIM na pár minut.
suram
Diskutér

Odeslat příspěvekod ripper6 7. 3. 2020 15:04

twrp, flash custom rom LineageOS, kaslat na google a ofiko android je to blotware
ripper6
Poslední varování

Odeslat příspěvekod dosan 17. 3. 2020 10:01

Možná se vyplatí jít někam do hor?
dosan
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Radek.Hulan 17. 3. 2020 11:19

Vyplatí se absolvovat nákazu tam, kde je skvělé zdravotnictví (takže asi Německo), vybudovat si imunitu a pak být v pohodě u moře :-)
Radek.Hulan
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod aaischa 18. 3. 2020 16:45

Kdo teď pracuje opravdu čistě z domu, a žije někde mimo lidi, ala někteří z fora my-power tak ti to maj asi nejlepší :) sice nejsou v teplých krajinách ale jsou zvyklí žít mimo lidi, jsou celkem soběstační atd.. :)
aaischa
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod jichaj 19. 3. 2020 08:48

Hulan: Německo?...tam to mají těžce na háku, uvidíme za pár dní...
jichaj
Diskutér

Odeslat příspěvekod xls 19. 3. 2020 12:11

Uvidíme co je optimální, já se zatím rozhodl absolvovat dovolenou s prací "na samotě u pláže" - nejbližší případy přes 200 km daleko, lidi v podstatě žádný. Ještě by tady mohli udělat celostátní karanténu, aby to nepřivezli místní turisti.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod Radek.Hulan 19. 3. 2020 12:23

Taky jsem o tom hodně uvažoval, nakonec na poslední chvíli (10.3.) zrušil letenku, a jak to sleduju, neudělal jsem dobře :(
Radek.Hulan
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod xls 19. 3. 2020 12:51

Já měl původně na 19., asi 5. jsem to změnil na 12. Jinak je těžký teď odhadovat, co je lepší a bezpečnější. Doma bych taky seděl na samotě u počítače jako tady, jen to možná nebude tak deprimující. A i toho 12. by mě nanapadlo, jaký to bude mít rychlý a dalekosáhlý vývoj.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod Radek.Hulan 19. 3. 2020 13:00

Já teda nechtěl letět v této situaci sám, přece jenom člověk fakt neví co kde bude a být v cizině aspoň ve dvou jsem považoval za více než vhodné.. A bohužel, z 6 lidí co připadali do úvahy, že se přidají, každý nakonec preferoval zůstat doma. Ale moře sakra chybí :)

Takže trochu závidím :)
Myslím, že tak půl roku je cestování pasé...
Radek.Hulan
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod xls 19. 3. 2020 16:39

Ve dvou je to samozřejmě lepší, ale 1) na pár měsíců nikdo nemůže a 2) když u toho člověk potřebuje dělat, tak si líp upraví pracovní režim podle svých potřeb. Z druhé strany za tu dobu si člověk vytvoří nějaké kontakty na místě, přes ty se dá taky leccos zařídit.
xls
Inventář

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků