Hello bank! (pokračujte v tématu Česká spořitelna)

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod rd261 12. 2. 2020 06:34

Ale v ceníku RB je poplatek za Cashback 10Kč
rd261
Návštěvník

Odeslat příspěvekod A1rh- 12. 2. 2020 06:36

suram píše:Není pravda, při cashbacku v Penny přímo s kreditkou RB (např. Life, Style, DeLuxe) je v historii transakcí jedna nerozdělená platba a bonus za to je....

pokud je pravda, že to takto umí i KK Style, tak by mi to řešilo dočerpání bonusů po změně, kdy lze jen násobky 250 Kč a započítávají se jen běžné poctivé, platby. Těch 12k pro 120 Kč + 130 již nasbíraných je pak realizovatelných. Jen jestli to máš skutečně ověřené, že tam CB berou jako normální platbu.
A1rh-
Diskutér

Odeslat příspěvekod suram 12. 2. 2020 08:09

Jo, při bezkontaktní platbě na 100 %, kontaktní otestovanou nemám. A poplatek není, protože banka nemá jak rozpoznat, že je to cashback.
suram
Diskutér

Odeslat příspěvekod jan.za 12. 2. 2020 08:14

Mohu potvrdit, ale po zmene podminek v RB jsem za platbu pres CRV odmenu nezaznamenal...
jan.za
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod minarjo 12. 2. 2020 08:28

suram píše:A poplatek není, protože banka nemá jak rozpoznat, že je to cashback.

Tak to je pěkný nesmysl, ti by byl v bankovnictví pěkný bordel :). Banky (vydavatelé karet) to moc dobře poznají, jen některé nemají v účetním systému tu separaci naprogramovanou, protože to nepovažovaly za důležité (poplatek s CB spojený navíc není, zde jde spíše o ty odměny). S Curve se to nicméně zamaskuje, pak už to banka podkladové karty fakt nemá jak poznat, když sama Curve hotovostní část CB neodděluje a celé to vůči podkladové kartě zaúčtuje jako net platbu. Detailněji:
Já jsem zde předtím o kreditkách RB nepsal, zde jsme ve vlákně Hello bank a tak jsem upozornil, že právě Hello bank (nebo třeba Equa) tu hotovostní část CB transakce v historii po zaúčtování uvádí bokem (transakci rozdělí na dvě). Mamka s Equa využívá CB dost (na venkově minimum bankomatů), a tak vím, že v prodejnách COOP, Qanto.... je to u Equa rozděleno vždy. Na obchodě nebo dokonce formě platby (kontaktní/bezkontaktní) fakt nezáleží, jen na vydavateli karty to je, jak to zaúčtuje. A ano, samosebou že banky/vydavatelé karet/terminálů obchodníků MUSEJÍ přesně vědět, co z částky je CB a co ne, vždyť na obě složky se mimo jiné vztahují jiné provize banky terminálu vůči obchodníkovi (za hotovostní složku menší, nebo dokonce nulový poplatek obchodníka vůči bance?). To že to řada bank /vydavatelů karet (třeba právě i Curve) ani po zaúčtování nerozdělí je proto, že to tak nemají (zatím) nastavené, ne že by nevěděly, kolik z platby byl CB.
Důkazem může být třeba Air bank nebo UCB a zde na fóru za poslední půl rok několikrát probíraná kauza Albert CB s odměnou (program Odměny u Air resp. U-šetřete u UCB) a následná storna odměn. Obě tyto banky patří k těm, co transakce s CB v historii nerozdělují. Přesto, když došlo na lámání chleba ohledně odměn, obě dokázaly tyto transakce vyřadit, v případě Air bank dokonce vyřadili vždy jen přesně tu hotovostní část transakce (a odměna byla jen za zbytek, pokud to splnilo požadavek na minimum pro odměnu). Tedy banky fakt CB (i přesnou výši hotovostní části výběru) umějí poznat, všechny bez rozdílu. A že třeba RB (nevím, nepoužívám) nebo Curve to zatím nerozdělují je jedině dobře :). Ale zvlášť u RB, která je pověstná (zvlášť od listopadu 2019) největším seznamem výluk z odměn, to může být otázkou času, než implementují rozdělení transakcí s CB na dvě části, tak jak to má právě třeba Hello či Equa. Pak nemusejí ani přidávat výluku, když z historie bude jasné, co je hotovostní výběr, který je už nyní ošetřen jako bez odměny, jen to zatím asi kvůli nízkému rozšíření CB z transakce neoddělovali.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod suram 12. 2. 2020 09:16

jan.za píše:Mohu potvrdit, ale po zmene podminek v RB jsem za platbu pres CRV odmenu nezaznamenal...

Musíš napřímo bez CRV.
suram
Diskutér

Odeslat příspěvekod minarjo 12. 2. 2020 09:23

Obchodník Curve (stejně tak třeba Twisto) je u RB ve výlukách odměn, stačí číst RB vlákno, nebo přímo jejich nemalý seznam výluk z listopadu 2019 :).
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod mfilip 12. 2. 2020 13:51

Jak se chova Curve + KK Mototechna?
Zvykl jsem si na placeni mobilem a chtel bych tuto kombinaci i nadale pouzivat. Zatim mam Curve + KK Mall.
Jak to ale bude s odmenami 1% + pripadnych 4% na cerpaci stanici? Ma nekdo tuto kombinaci a platil v zahranici za PHM?
Jedine s cim jsem si jist, ze Curve nejde pridat do Pricelss Specials, ale to mi az tak nevadi.
Diky
mfilip
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Lafayette16 12. 2. 2020 13:56

Teď jsem platil v Anglii za benzín kartou HB Mototechna. Není ani potřeba přes Curve, HB má dobré kurzy sama o sobě. Navíc to bylo o víkendu, takže bych to Curve kartou jen zhoršil.
Lafayette16
Diskutér

Odeslat příspěvekod mfilip 12. 2. 2020 14:11

Lafayette16 píše:Teď jsem platil v Anglii za benzín kartou HB Mototechna. Není ani potřeba přes Curve, HB má dobré kurzy sama o sobě. Navíc to bylo o víkendu, takže bych to Curve kartou jen zhoršil.

Jo, jasne, ale jde mi o to, ze s Curve mohu platit mobilem a nemusim mit kartu fyzicky sebou.
Pokud vim, tak Hello Bank neumoznuje platby pres Google Pay. Curve do Google Pay pridat jde.
mfilip
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod retron 12. 2. 2020 15:54

Curve sice nejde pridat do Priceless Specials, ale platby se tam započítávají přes podkladovou kartu.
retron
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod fiasky 12. 2. 2020 16:08

JHB20 píše:Dobrý den,
omlouvám se za vyrušení v konverzaci. Všimla jsem si diskuze týkající se Hello bank, na kterou píšu diplomovou práci a mám k ní vytvořený dotazník. Proto, pokud byste měli minutku času, bych chtěla poprosit o jeho vyplnění, moc by mi to pomohlo. :-)
Děkuju a hezký den.
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfL4nZKu-71KmuEMHrz6SQSAbr4LH5TaEDatB-vr-b_6sJzgg/viewform?fbclid=IwAR0jhwm7YUlV7p3u7-DPhtn7CmHT700ake92p2NdNjiVrV6U1pF80Xd_oVc


Máš to vyplněné :-).
fiasky
Návštěvník

Odeslat příspěvekod jir.vesely 12. 2. 2020 16:39

mfilip píše:Jak se chova Curve + KK Mototechna?
Zvykl jsem si na placeni mobilem a chtel bych tuto kombinaci i nadale pouzivat. Zatim mam Curve + KK Mall.
Jak to ale bude s odmenami 1% + pripadnych 4% na cerpaci stanici? Ma nekdo tuto kombinaci a platil v zahranici za PHM?
Jedine s cim jsem si jist, ze Curve nejde pridat do Pricelss Specials, ale to mi az tak nevadi.
Diky


Tohle by mě taky zajímalo. Původně jsem si myslel, že to nepůjde, ale když jsem dostal bonus i za benzínky, kde ta transakce podle popisu vůbec jako benzínka nevypadá, tak jsem si říkal, že to třeba projde i přes Curve. S autem mě to až tak netrápí, protože peněženku s doklady mám stejně u sebe, ale u motorky by to celkem usnadnění bylo, nelovit peněženku a pípnout to mobilem. Zkusil jsem teda menší útratu takhle zaplatit teď v únoru a jedu ještě do Budapešti, tak můžu nějakou takovou další zkusit ještě v zahraničí a na konci února se ukáže, jestli to funguje nebo ne, případně co z toho.
jir.vesely
Nadšenec

Odeslat příspěvekod fremantle 12. 2. 2020 17:39

Čerpací stanice nevím, nicméně HB! mi v prosinci vracela v akci "20% restaurace" zpět i z útrat přes Curve...
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod mfilip 12. 2. 2020 17:56

retron píše:Curve sice nejde pridat do Priceless Specials, ale platby se tam započítávají přes podkladovou kartu.

Mam Curve + KK Mall a platil jsem na MOL, V Priceless Specials je je platba na MOL odmenena 3% cashbackemm, Ten se mi vratil jen v pripade, ze jsem platil pres KK Mall primo, ale ne pres Curve, Transakce v Priceless Specials se objevila, ale je to tak dobre alorat k tomu, abych se posunul v clenstvi.
P: O1 1.8T SLX 1999 (5,81l/100 km)
K: OII 2.0 RS TFSI 2008 (5,80l/100 km)
K: Insignia 2.0 CDTi 103kW Ecoflex 2015 (4,55l/100 km)
goes: tak jo, zde jsi vyhral
mfilip
Návštěvník
Uživatelský avatar

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků