Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz
minarjo píše:První aktivace přes bankomat bývá většinou jistější, to platí u většiny bank obecně. Není nutné vybírat hotovost (tak, aby bankomat peníze skutečně vydal), stačí přes menu bankomatu provést aspoň jednu z těchto 3 operací, přičemž tu první provede téměř každý:
1) změnit PIN, to kartu také plně aktivuje a stejně si většina lidí ten bankou přidělený PIN mění, na nějaký co si lépe zapamatuje.
2) dotaz na zůstatek, to už ale může být u některých bank zpoplatněné (např. 9 Kč u Equa, u HB teď z hlavy nevím)
3) zadat normálně výběr, ale schválně navolit takovou částku, která dostupná na kreditce prostě není (klidně řádově desítky tisíc Kč), nebo která je přes limit u karty nastavený. Transakce bez nějakých nákladů neproběhne z důvodu Nedostatečný zůstatek/limit, ale karta i takovou transakcí bude aktivována (bude aktivován čip použitím PINu a jeho online ověřením).
suram píše:musela se provést kontaktní transakce přes terminál, aby s ní šlo platit na internetu.
bodyczech píše:... Já mám na výpisu jen platby zaúčtované 27.2. a 28.2. celkem za asi 2,000, ale platby z 27.2. jen za 150 a ty jsou pod limitem 500, takže se z nich odměna nekoná a ty zbylé tedy se snad započítají příští měsíc...
Lol Phirae píše:suram píše:musela se provést kontaktní transakce přes terminál, aby s ní šlo platit na internetu.
Teda u každé normální karty funguje placení na internetu bez ohledu na aktivaci nějakého čipu, ono to s tím taky absolutně nesouvisí (ta aktivace je pro bezkontaktní platby).
drkarel píše:Co si pamatuji, není odměna počítána, pokud platby nedosáhnout za zúčtovací období 500,-.
Mmch, speciální vratka na KK Moto se asi počítá jinak (z jednotlivé platby se zaokrouhlením dolů?)než standardní vratka (ze součtu plateb), protože mi to na 3 platbách vychází o 2 Kč méně.
fanyn3 píše:Nevím o jaké normální kartě píšeš, ale HB karty mají limity net plateb na nule, takže dokud není karta
aktivní, nemůžeš limit změnit a tím ani on-line platit.
Lol Phirae píše:fanyn3 píše:Nevím o jaké normální kartě píšeš, ale HB karty mají limity net plateb na nule, takže dokud není karta
aktivní, nemůžeš limit změnit a tím ani on-line platit.
No píšu o normálních bankách. O bance, kde si klienti mění limit nefunkční karty hackováním zdrojáku stránky v developer tools starého Firefoxu, aby kartu zase zprovoznili, řeč vážně nebyla. Máňa mi říkala, že to není směroplatný.
A1rh- píše:bodyczech píše:...platby z 27.2. jen za 150 a ty jsou pod limitem 500, takže se z nich odměna nekoná...
Odkdy není za platby KK Hello pod 500 Kč počítána odměna 1% ? Nejsem si vědom, že bych to v nějakých podmínkách četl. Díky.
jir.vesely píše:drkarel píše:Co si pamatuji, není odměna počítána, pokud platby nedosáhnout za zúčtovací období 500,-.
Mmch, speciální vratka na KK Moto se asi počítá jinak (z jednotlivé platby se zaokrouhlením dolů?)než standardní vratka (ze součtu plateb), protože mi to na 3 platbách vychází o 2 Kč méně.
Tak tohle mě pobavilo, protože mně to tenhle měsíc taky vyšlo o 2 Kč víc než jsem dostal
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků