Česká spořitelna

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod suram 12. 3. 2020 20:01

Nebo čas změnit mobil?
suram
Diskutér

Odeslat příspěvekod xls 12. 3. 2020 20:18

Já bych se spíš přimlouval za změnu banky. Mobily budou přicházet pořád novější a novější, přístup ČS k zákazníkům zůstává, já tam pořád cejtím ten socík.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod bodyczech 12. 3. 2020 20:55

yndezit píše:Čas změnit banku :)

Přesně. A to mám vcelku pochopení pro konzervy všeho druhu, ovšem bankovat se spořkou je čistej masochismus.
bodyczech
Nadšenec

Odeslat příspěvekod fc70 12. 3. 2020 21:15

Čas nešaškovat a urychleně upgradovat z 12.4.1 , https://googleprojectzero.blogspot.com/ ... art-1.html není žádná legrace.

Nebo, jestli jsi tak velký odborník, že dokážeš jailbreakované zařízení ochránit i bez oficiální opravy, tak by přesvědčení George, že běží na něčem dost novém, neměl být tak velký problém.

-- 12. 3. 2020 21:16 --

Pardon, o jailbreaku žádná řeč nebyla. Každopádně 12.4.1 fakt není OK.
fc70
Přeborník

Odeslat příspěvekod S474N 13. 3. 2020 13:26

Ja nejak nerozumim tomu, proc si nechavat dobrovolne na svem zarizeni starsi verzi iOS, nez co podporuje dany HW.
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod retron 13. 3. 2020 14:00

no pže 13ky a Catalina opravdu stojí za viliž*****
retron
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod suram 13. 3. 2020 14:16

Hlavně je už o Applu známé, že starší modely zpomaluje pomocí novějších verzí iOS. Zařazuje prázdné instrukce procesoru.
https://www.adsl.cz/clanky/apple-umyslne-zpomaloval-iphony-dostal-za-to-pokutu-25-milionu-eur
suram
Diskutér

Odeslat příspěvekod Lol Phirae 13. 3. 2020 17:23

Jojo, lepčí než si nechal zpomalit starý leštěný prd s vyřízenou baterkou je nechat si vykrást bankovní účet. To dá přece iOvčí rozum.
Chcete nějaký bonus? Kódy (Twisto 150 Kč, WorldRemit 500 Kč, Curve, Revolut, TransferWise, Xendpay...) viz můj profil.
Lol Phirae
Nadšenec

Odeslat příspěvekod S474N 13. 3. 2020 19:13

suram: ale to bylo o baterii a ne o zamernem zpomaleni. A navic si to v menu muzes sam vypnout nebo zapnout.
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod minarjo 17. 3. 2020 18:16

Mám novinku, která zde tuším ještě nepadla: do ČS je už možné posílat okamžitou platbu i na splátku kreditky, tedy na kreditní účet ke kreditce vedený! Právě teď odzkoušeno z ČSOB/PS Smartbankingu, připsání splátky do zůstatku kreditky svižné (za necelé 3 minuty od zadání platby, když jsem otevřel appku George ČS, už to na kreditce bylo). Připomínám, že doposud nešlo na účty kreditek okamžité platby vůbec zasílat, ČS je vracela s tím, že daný typ účtu okamžité platby neumí, a to už tedy neplatí.
Tedy za mě ČS palec nahoru, přesně toto v nedávném rozhovoru o okamžitých platbách slíbila a rychle i splnila. Takto rychle mezibankovně to jiné banky zatím neumějí. Třeba sběrný účet RB sice přijímá okamžité platby, zaúčtování na konkrétní kreditku trvá ale i jednotky hodin. A o jiných bankách s kreditkami, co okamžité platby zatím neumí vůbec (mBank, Hello) ani nemluvě.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod suram 17. 3. 2020 20:12

Ono jim ani nic jiného nezbývalo tedy, jestli opravdu neuměla ČS přijmout okamžitou platbu a vracela ji. Každý soud by bance zamítl vymáhání nespláceného úvěru, když by spotřebitel doložil, že hradil splátky včas a na správný účet, spotřebitel nemůže přece za to, že věřitel neumí splátky vůbec přijmout. Banka je mohla přijmout standardně, ne okamžitě a nemusela je vracet.
suram
Diskutér

Odeslat příspěvekod minarjo 17. 3. 2020 20:28

@suram:
Špatně to chápeš, ta vratka při pokusu zaslat okamžitou platbu na kreditní účet ČS byla vždy velmi rychlá (bez větších zpoždění) a pocházela přímo ze systému okamžitých plateb (clearingu ČNB), neboli do ČS to vůbec nedošlo (v ČS žádná +/- účetní operace neproběhla). Banka nemůže platbu přijmout jako standardní, když přijde skrz systém okamžitých plateb a ona to pro daný účet neumí, to se pak hned vrací! Transakce plus a mínus v bance odesílatele od sebe pak dělí jen vteřiny. Problém vzniká tím, že aplikace smart a internetbankingu většiny bank, které okamžité platby umí, nejsou stavěné na to, že by některá banka podporovala okamžité platby jen u některých svých účtů. Takže vyplněním kódu banky 0800, tedy ČS, automaticky online bankovnictví jiných bank předpokládají, že to Okamžitou platbou půjde (lze to zaškrtnout). Že jim to pak clearing ČNB od ČS hned vracel, to je jasné. Výjimkou je snad jen Fio (a možná i jiné banky s okamžitými platbami, nevím), kde když se to nepovede jako okamžitá, zasílá hned znova jako běžnou platbu, aniž by klienta zatěžoval výběrem.
Teď už to tedy není třeba řešit, kreditní účty ČS tedy už okamžité platby umějí. Jde mi spíše o tu rychlost navýšení zůstatku ČS kreditky: je to fakt v podstatě hned, což u jiných bank s okamžitými platbami u kreditek není (třeba RB).
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod vpe 17. 3. 2020 20:35

Banka prihlasena k okamzitym platbam ma povinnost prijimat okamzitou platbu na vsech svych uctech :-)

Jina vec je, kdy ze sberneho uctu preuctuje platbu dale, to ma imho povinnost udelat do konce bankovniho pracovniho dne, ale to neplati pro sberne ucty RB :-))
vpe
Poslední varování
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod minarjo 17. 3. 2020 20:39

@vpe:
Nikoliv, jen na běžných účtech pro FO je ta povinnost, už se to řešilo různě na netu i zde - že třeba právnické osoby o okamžité platby ani nestojí (nepotřebují je vzhledem k systému denních, nikoliv minutových fakturací) a proto je třeba nepodporuje ani ČNB (kód banky 0710), když tam převládají účty jiné než pro fyz.osoby.
ČS tu funkčnost OP tedy rozšiřuje na další typy účtů až teď dodatečně, ale povinnost to není, jen reaguje na podněty klientů.
Naposledy upravil minarjo dne 17. 3. 2020 20:42, celkově upraveno 1
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod vpe 17. 3. 2020 20:41

Proc by pravnicke osoby nestaly o okamzite platby??? Jakoze firma nechce vedet o platbe klienta, aby mu poslala zbozi? To se mi nezda, stejne jako moznost, aby banka rozlisovala ucty.
vpe
Poslední varování
Uživatelský avatar

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků