Nouzový stav, zavírání hranic, karanténa, vliv na .. všechno

Diskuse na témata, která se netýkají výše uvedených témat

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod redhaven 16. 3. 2020 12:07

No uvidíme, jak budete klidně počítat, až takto policejně neprodyšně totálně uzavřou Prahu atd. Olomoucko je totálně ochromeno, všude navezení pojicajti- na sjezdech dálnic, křižovatkách, co neznají místní podmínky jen ví, že nikoho nepouštět ven z uzavřené oblasti z desítkami tisíc lidí, lidi nesmí ani do práce. V obchodech je část potravin vyrabována (maso, pečivo) Pouštějí jen tranzit a zásobování.
redhaven
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Inev 16. 3. 2020 12:11

Aldapo : výběr čeho? Peněz?

jednadva : nerozumím co tím chceš říci.

-- 16. 3. 2020 12:13 --

Redhaven : co klidně počítat?
Inev
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Aldapo 16. 3. 2020 12:24

Nejsou děngy,love,vata,keš. Aktuálně 2 banky se mi kroutěj snad 3+ dnů a to chci jen drobáky žádný kila míčů.

Jako nejsem paranoidní - do fyzického stříbra ani zlata jsem (bohužel) neinvestoval, ale elementální odhad mi říká že tlustý to tu časem zaplatěj. Babiš přeci říkal že máme na sebe mít teď ohledy... .
Naposledy upravil Aldapo dne 16. 3. 2020 12:43, celkově upraveno 1
Aldapo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod jednadva 16. 3. 2020 12:27

Inev: Pokud jsou na tom ostatní lidi podobně jako já, tak ceny nemovitostí nemají důvod růst: máme míň peněz než před měsícem a hodně lidí má horší vyhlídky na výdělek, protože nemůže chodit do práce (starají se o příbuzné, jsou v karanténě apod.). V takové situaci si člověk nemůže dovolit jít do banky pro hypotéku.
jednadva
Diskutér

Odeslat příspěvekod Inev 16. 3. 2020 12:45

Jednadva : mě to právě nedává smysl. Tady nikdo o růstu ceny nemovitostí nemluvil. A já jsem psal o hypotékách v tom smyslu, že pokud je lidí mají za cca posledních několik let po krizi, tak je mají už za přísnějších podmínek než před krizí. Čili já neočekávám, že by se většina z nich dostala do platební neschopnosti platit hypo = exekuce= výprodej = pokles cen nemovitostí. Navíc ta opatření o odložení splátek. Je zřejmé, že je snaha tomu všemu předejít. Takže si nemyslím, že by se nějak plošně nemovitosti dostali do veliké krize a propadu. Myslím teď přímo porovnání s krizí co byla. Ale je to jen můj pohled.
Inev
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Aldapo 16. 3. 2020 13:11

Tak jsem teď koukal tak golda,silver letí dolů a DAXík taky...svět se v prach obrací chytlo to i goldu. Já už momentálně věřím jen tomu zrní :) .
Naposledy upravil Aldapo dne 16. 3. 2020 13:12, celkově upraveno 1
Aldapo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod jednadva 16. 3. 2020 13:11

Inev: Popisuješ převis nabídky způsobený platební neschopností klientů. To by mohlo taky nastat. Já měl na mysli tlak na cenu směrem dolů kvůli poklesu poptávky (kvůli menšímu zájmu jít na trh jako kupující nebo kvůli menší ochotě bank půjčovat, tak jak to výstižně shrnul Aldapo).
jednadva
Diskutér

Odeslat příspěvekod Inev 16. 3. 2020 13:25

jednadva: jj chápu. Problém je, že u nemovitostí se to prostě neprojeví ze dne na den. Jako u akcií. Takže klidně se může stát, že trhy půjdou ještě dolů, za pár týdnů, měsíců se vše obrátí v lepší a půjdou nahoru a nemovitostí se to prostě nedotkne vůbec. Nemovitosti mají reakční dobu v měsících. Mám na mysli stále plošnou reakci. To, že v danou chvíli lidé nemyslí na hypo, ale na práci a zdraví je zřejmé. Ale na pokles cen nemovitostí je to podle mě málo. Pokud se prokáže, že vládní nařízení nesou ovoce a je znatelný pokles šíření, nemovitostí se koronavir nedotkne vůbec. Pokud se nic nezlepší, tak nechci ani domýšlet a pokles nemovitostí nás asi nebude zajímat vůbec.
Inev
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Aldapo 16. 3. 2020 14:04

Tak snad je jasné že jediné co teď poletí raketově nahoru je počet nakažených a v karanténě. Na tom nic tahle počáteční opožděná šaráda s karanténou už nezmění, ale přesto v řádech vyšších týdnů smysl má. A je jasné že nemovitosti až na výbuch atomky v sousedním městě či Wuhanem tu (zčásti virtuální)cenu podrží setrvačností déle než akciové papírky.
Naposledy upravil Aldapo dne 16. 3. 2020 14:12, celkově upraveno 1
Aldapo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Inev 16. 3. 2020 14:12

Aldapo : To je jasné. Jde spíše o to, zda budeme i tak kopírovat cca Itálii nebo zda ty opatření ukáží daleko menší následky. Na to určitě pak budou reagovat i trhy. Takže musíme čekat nějaký ten týden. A samozřejmě i o to, zda se jiné země poučí a včas zareagují. Prozatím máme v rovnici více neznámých.
Inev
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Aldapo 16. 3. 2020 14:17

Katastrofa to bude každopádně, snad to naše zdravotnictví dá na to nemám křišťálovou kouli, snad jen že já si zásobu ffp3,nanoroušek,polomasek,rukavic a chirurgických gelů zainvestoval v klidu 28.1. a to nemám za sebou žádný ancábl rozvědky o čínských dezinformacích jako naše vláda. No ono to stejně vůbec stačit nemusí, důležité je už aspoň 10 dní nevylejzat nebo být mladej... .
Aldapo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Persbrandt 16. 3. 2020 15:08

Tak si rikam, jestli menit cca 12000 Eur na Czk ted nebo jeste pockat....Od vcerejska se to hnulo z nejakych cca 26,1 na 26,8 Czk za Eur. To jsou ohromny skoky. Ted v posl. minutach zase jako by Czk prechodne posilovala. Tak fakt nevim. Vy menite?

-- 16. 3. 2020 15:11 --

REsp. menili byste v teto nejiste dobe vubec Eur na Czk? Tak ale predpokladam, ze Czk tak ci tak snad bude dlouhodobe posilovat a nezkrachuje... Spis jak nekde na foru nekdo strasil, jestli treba nebloknou vubec vklady v ceskych bankach, kdyz ja tomu neverim. No kazdopadne mam u ceskych bank Eur i Czk, tak to jej jedno
Persbrandt
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod chodovson 16. 3. 2020 16:06

Když už se tu bavíte o těch nemovitostech. V červnu mám refinancování a už mám smlouvu na novou hypo s jinou bankou. Ta smlouva byla sepsána s ročním předstihem a dost na hraně s bonitou, ale prošlo to. Teď je žena na mateřský, já OSVČ s poklesem tržeb. Když nemovitosti ještě k tomu klesnou, může ta nová banka říct “no víte my tu smlouvu s Váma rušíme a nerefinancujem Vám to i když už je vše dávno sjednáno”? A zároveň ta stará banka říct “my od Vás v červnu chcem okamžitě proplatit celou částku jinak nucenej prodej nemovitosti”?
chodovson
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Aldapo 16. 3. 2020 16:18

Tak doufej že i v těchto nejistých časech banka v budoucnu dodrží co jste si v klidných časech sepsali. Za běžné situace by ti snad někdo napsal že to nebývá problém, ale teď nikdo z nás moc nevíme co bude za týden a co vše to může ovlivnit :( .
Aldapo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod suram 16. 3. 2020 18:03

redhaven píše:No uvidíme, jak budete klidně počítat, až takto policejně neprodyšně totálně uzavřou Prahu atd. Olomoucko je totálně ochromeno, všude navezení pojicajti- na sjezdech dálnic, křižovatkách, co neznají místní podmínky jen ví, že nikoho nepouštět ven z uzavřené oblasti z desítkami tisíc lidí, lidi nesmí ani do práce. V obchodech je část potravin vyrabována (maso, pečivo) Pouštějí jen tranzit a zásobování.

Praha nejde uzavřít ze všech stran jako nějaké vesnice na moravě, kde jsou dvě silnice a tři polní cesty, to je snažší uzavřít celou ČR, přece jen je hraničních přechodů značně méně, než silnic vedoucích do Prahy.
suram
Diskutér

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků