Prémiové účty u českých bank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod suram 15. 3. 2020 19:43

To nešlo chtít náhradu po všech, když to máš pojištěno u více pojistitelů?
suram
Diskutér

Odeslat příspěvekod alfas123 15. 3. 2020 19:54

To funguje u životného, ak mas 3, tak vyplatoa všetky
U ostatných ak mas viac ako jedno poistenie, plnia len do výšky škody. Ak by skoda bola vyssia ako limit prveho, tak druhe by platilo nad limit prvého az do výšky skody :-)
Ak by si to zatajil, azda by to brali ako podvod
alfas123
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Lafayette16 16. 3. 2020 10:20

Přesně tak. To je rozdíl mezi pojištěním škodovým a obnosovým.

Škodové = náhrada reálné škody (plnění nesmí přesáhnout reálnou škodu) - typicky pojištění havarijní, domácnosti, odpovědnosti...

Obnosové = získání obnosu v případě pojistné události (plnění ze všech smluv) - typicky pojištění životní, úrazové, atp., kde většinou nejde stanovit reálnou škodu
Lafayette16
Diskutér

Odeslat příspěvekod vklatil 23. 3. 2020 23:09

PatrikChrz píše:Už je to přes rok, takže si ty odpovědi tak nepamatuji. Prostě ČSOB napsala, že zrušení letu je pojištěno, odpověď z KB mi přišla taková nejúplnější.

Tak ČSOB už zrušení letu neplatí, zrušili mi zpáteční let tak jsem jim dnes volal zda mi zaplatí hotel na 3 dny, než mi poletí další spoj a řekli mi, že uhradí jen zpoždění, nikoliv zrušení ať uplatním nárok u letecké společnosti.
vklatil
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod alfas123 24. 3. 2020 05:34

Klasika, clovek musi všetko dopodbrobna študovať, inak s nim bude chcieť poistovna/banka vyj***t ;-)
alfas123
Nadšenec

Odeslat příspěvekod pino 24. 3. 2020 09:57

vklatil: U ČSOB jsem uplatňoval pojistnou událost v rámci pojištění odpověnosti občana (v rámci ČR), plnili. Uplatňoval jsem i pojištění stornopoplatků (sploluúčast 20%) a také plnili. Vše bylo vždy tak, jak je v podmínkách. To, že existují podmínky, výluky, to je všude, někde to je víc kostrbaté (=vyj...b:), s tím také souhlasím, ale zrovna ČSOB má podmínky, které mi přijdou cajk. ČSOB pojištění zrušení letu nikdy neměla. Je tam pouze pojištění zpoždění letu: "Pojištění zpoždění letu uhradí náklady za občerstvení, ubytování nebo úschovu zavazadel, pokud dojde ke zpoždění letu o více než 6 hodi"
https://www.csobpremium.cz/portal/docum ... -karty.pdf
+ detail v rámci článku 37 VPP
https://www.csobpremium.cz/portal/docum ... -karte.pdf

Nevím, zda Patrik byl v situaci zrušení letu či zpoždění letu, ale doporučil bych zdokumentovat tvoji situaci, zkusit vyžádat potvrzení na "zpoždění" letu (článek 37 5a - "doložit pojistiteli písemným potvrzením leteckého dopravce dobu zpoždění letu") a to předložit po návratu pojišťovně. Píšeš "další spoj", usuzuju, že tě přebookovali na jiný spoj a tento "další spoj" sis nekupoval jako one way. Ta hranice mezi "zrušeným" a zpožděným letem může být opravdu tenká a pokud ten hotel na 3 noci nebu pětihvězda za ranec, třeba tu likvidaci pojistné události bude řešit jen jeden člověk a bude to hladké. Good luck
pino
Návštěvník

Odeslat příspěvekod čulibrk 24. 3. 2020 10:10

To snad dělají všechny pojišťovny. Když jim člověk dlouhodobě něco platil a pak nahlásí pojistnou událost, tak obdrží automatickou odpověď, že "na tuto událost se bohužel Vaše pojistka nevztahuje. Pokud s našimi závěry nesouhlasíte, můžete se obrátit na soud." :-)
čulibrk
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod aRTies89 24. 3. 2020 12:56

Zdravím. Chci se zeptat ohledně hypotéky od Erste nebo v rámci CSOB Premium. Je ta výhodnější sazba opravdu výhodnější než nabídka v rámci “normálních” služeb? Díky
aRTies89
Návštěvník

Odeslat příspěvekod alfas123 24. 3. 2020 13:04

CSOB je stratený prípad, Erste závisí na šikovnosti bankera... pomôže konkurenčná ponuka, ktorú vedia dorovnat.
alfas123
Nadšenec

Odeslat příspěvekod vklatil 24. 3. 2020 20:03

Díky pino.
Zkusim uplatnit nárok za zrušeny let u KLM se kterými jsem měl letět, podle pokynů EU o právech cestujících má ubytování a stravu uhradit letecká společnost. Případně zkusím když to neproplatí dopravce tak ČSOB, je fakt, že je to sporný zda je to zpoždění, nebo zrušení. Přijel jsem na letiště a zkrátka let neletěl tak jsem volal na zákaznický servis a dali mi nové letenky s odletem za 3dny, které jsem pochopitelně neplatil.
vklatil
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod suram 25. 3. 2020 05:40

To máš jedno, jak je to ve skutečnosti, pojišťovna to vyhodnotí vždy tak, jak se jí to bude hodit.
suram
Diskutér

Odeslat příspěvekod xls 25. 3. 2020 07:47

Já jsem s letem v podobné situaci, let zrušili (nevím z jakého důvodu), ani se nenamáhali mi dát vědět a dovolat se tam nedalo. Na letišti mi nabídli jiné letadlo, kterým jsem odletěl, ale podle těch pravidel odškodnění mám nárok na 600 EUR. Až přiletím, tak to z letecké společnosti určitě zkusím dostat.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod tmx643 25. 3. 2020 09:20

Nic z ní ale nedostaneš. Koronavirus byl uznaný za vyšší moc a aerolinky nemusí kompenzovat dle 261/2004.


The European Commission has stated that cancellations due to measures by public authorities intended to contain the pandemic, to protect the health of crew or even for the reason that flights would otherwise depart empty all fall under the “extraordinary circumstances” definition.

This means that almost all cancellations as a result of COVID-19 will, unfortunately, rule passengers ineligible for compensation from airlines.
tmx643
Diskutér

Odeslat příspěvekod snowman16 25. 3. 2020 10:57

aRTies89 píše:Zdravím. Chci se zeptat ohledně hypotéky od Erste nebo v rámci CSOB Premium. Je ta výhodnější sazba opravdu výhodnější než nabídka v rámci “normálních” služeb? Díky


V ČSOB jsem dostal někdy v listopadu nabídku která byla uplně mimo. Se slevou za Premium učet, sleva za uzavření životka (jak jinak než povinně u nich), sleva za bonitního klienta a já nevím co jsem se na hypo v částce přes 7 mio nedostal na urok pod 2,4 (bez ižp a pod to bylo téměř ke 3%). Plán byl zastavit další nemovitost v odhadu kolem 3 mega a čerpat tak "100%" hypotéku. S tím že celkové LTV vycházelo pod 80%. Nebyla ochota se na čemkoliv domluvit nebo upravit. Oproti tomu KB nabídla bez historie jako člověku z ulice urok 2,29, bez pojištění, bez nutnosti mít ižp, vlastní učet u KB a jiných obezliček.
Tak jen pro info jak ta premiérova hypotéka v csob vypadá, nebo spíš vypadala k závěru loňského roku.
>>> Válka jednou skončí, ale mí vojáci jsou věční <<<
snowman16
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod dr._lukas 25. 3. 2020 11:31

Já v roce 2018 refixoval, takže jsem oslovil co by klient premioveho bankovnictvi i CSOB a chtel se dostat pod nabidku soucasne banky. Borec z hypotecniho mi rekl, ze se pod to nedostane a ani ji nedorovna a ze odjizdi na dovolenou, tak nema ani cas. Takze v CSOB urcite na to, kdo ma jaky ucet nehraji a mimo tech pojisteni a ctyr vstupu do salonku je to obycejny ucet.
dr._lukas
Přeborník
Uživatelský avatar

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků