Nouzový stav, zavírání hranic, karanténa, vliv na .. všechno

Diskuse na témata, která se netýkají výše uvedených témat

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod treborit 26. 3. 2020 10:16

hannys85 píše:Zřejmě jste nepochopil, co jsem chtěl tím příspěvkem říci, ale to nevadí, každý nemůžeme mít stejný názor..
Jinak, ano úředníky, bych taky propustil (jsou zbyteční), alespoň by neměl, kdo vyplácet zbytečné sociální dávky, dotace, důchody a teď peníze podnikatelům (stát by alespoň ušetřil velké peníze)...To by bylo řevu, že jim stát chudákům nic nevyplatí, pak bych jim vrátil jejich medicínu s tím, že úředníci jsou zbyteční, tak jsme je propustili a smolíček..Každý by jsi mohl ve velkém postavit, kde chce bydlení bez povolení, katastr by se neřešil, lidi by jezdili bez řidičáků, protože by je neměl kdo vydat atd. atd. atd. Lidi by tedy nebyli zbytečně "buzerováni", akorát se obávám toho, že by zde poté zavládla, tak trochu anarchie..
No a IT by se nejspíše taky zeštíhlilo, protože by nebylo pro koho kódovat...


Chtel jsem tim vyjadrit prosty fakt, ze utrit zadek, odebrat krev nebo dezinfikovat a obvazat ranu se nauci opravdu skoro kazdy, napsat ovladac do Windows uz ne ..

Pokud jde o uredniky, velka cast jich je zbytecna, mame obrovskou prezamestnanost ve statni sprave, zaroven plno veci lze resit elektronicky a ... pozor extremni nazor :).... jsem pro stihly stat s minimem dotaci, davek a ulev ...

-- 26. 3. 2020 10:17 --

jednadva píše:Tys měl na kolejích nějaké zdravotní obtíže, nebo proč na tebe volali rychlou? To se u tebe už tehdy projevovaly tyhle nutkavé myšlenky a přitížilo se ti? :)


Jen jsem si vzpomel na spolecnou "druzbu" se sestrickami po vecerech a nocich :)
treborit
Diskutér

Odeslat příspěvekod saabik 26. 3. 2020 10:20

Myslím, že dnes nikdo nikomu nebrání být čím chce a za jakou mzdu bude dělat. Pokud má někdo pocit, že je finančně nedoceněný, v drtivé většině pro to může udělat více on sám. Pokud to nedokáže, ať hledá chybu nejdříve u sebe. Dnes je to běžné. Hledat chybu u druhých nebo v systému, ale každý by měl začít u sebe. Pak by v diskusích nemuselo být tolik nesmyslů. Nutná, nikoli postačující podmínka :).
Alpina B3 Touring 2023

Všichni skončíme u Porsche.
saabik
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod treborit 26. 3. 2020 10:24

Dobry prispevek od "dockalacek", dodavam, ze muzete byt klidne velmi hloupy a neuzitecny, pokud napriklad dokazete vyprdet Internacionalu, udelate o tom video a milion lidi vam za to zaplati na internetu dolar, jste bohac :)

Jen trochu mimo je volani po silnem statu v dobe krize (to prichazi vzdy), ne urednik na uradu prace nebo zbytecny urednik, co vydava jen razitko ted nepomaha v nicem ... a je velmi diskutabilni, jak efektivni stat ted je, neni to zadna vyhra, pomaha hromada konkretnich lidi, ale cenralni rizeni je teda hodne mimo ...
treborit
Diskutér

Odeslat příspěvekod hannys85 26. 3. 2020 10:32

saabik píše:Myslím, že dnes nikdo nikomu nebrání být čím chce a za jakou mzdu bude dělat. Pokud má někdo pocit, že je finančně nedoceněný, v drtivé většině pro to může udělat více on sám. Pokud to nedokáže, ať hledá chybu nejdříve u sebe. Dnes je to běžné. Hledat chybu u druhých nebo v systému, ale každý by měl začít u sebe. Pak by v diskusích nemuselo být tolik nesmyslů. Nutná, nikoli postačující podmínka :).


Ale ano, já nerozporuji, že každý může dělat, co chce, když je nedoceněný, jen chci říct, že teď nám bude horda IT na nic, když se může stát, že nám budou chybět sestry a doktoři...Já nehledám chybu u druhých, já se těch druhých zastávám, respektive se zastávám názoru, že pracující člověk (v jakékoliv profesi) by se měl mít lépe než celoživotní profesionální pobírač dávek. Jinak to, co Vám přijde jako nesmysl, nemusí přijít nesmyslné zase někomu jinému. Myslím, že nikdo nemá patent na rozum i když si to třeba dost lidí myslí, protože tím, že má třeba vyšší postavení ve společnosti, tak má hned neotřesitelný pocit, že je lepší něž někdo jiný...
Jinak ano, ať každý hledá chybu u sebe i podnikatelé..Tak jak zaměstnanec dle Vašeho názoru, když se mu jeho současný stav nelíbit udělat něco pro to, aby se měl lépe, tak i ten podnikatel může třeba začít šít roušky a mít se lépe...

-- 26. 3. 2020 10:40 --

treborit píše: ne urednik na uradu prace nebo zbytecny urednik, co vydava jen razitko ted nepomaha v nicem ...


No schválně, když je úředník na úřadu práce nepotřebným, tak je zavřeme a nevyplácejme dávky..Myslím, že nejpozději na začátku příštího měsíce tu pak začne pořádná "sranda" a jakmile nepřijdou našim profesionálním pobíračům dávky, tak už hlavní zprávou nebude koronavirus, ale něco úplně jiného...Ten úředník nemůže za to, že je ten systém nedokonalý a místo, aby se jelo na kvalitu, tak se jede na kvantitu...Když si 90% občanů nedokáže ani správně vyplnit formulář, tak to s tou elektronizací bude fakt těžké...
hannys85
Nadšenec

Odeslat příspěvekod dockalacek 26. 3. 2020 10:46

treborit píše:Dobry prispevek od "dockalacek", dodavam, ze muzete byt klidne velmi hloupy a neuzitecny, pokud napriklad dokazete vyprdet Internacionalu, udelate o tom video a milion lidi vam za to zaplati na internetu dolar, jste bohac :)

Jen trochu mimo je volani po silnem statu v dobe krize (to prichazi vzdy), ne urednik na uradu prace nebo zbytecny urednik, co vydava jen razitko ted nepomaha v nicem ... a je velmi diskutabilni, jak efektivni stat ted je, neni to zadna vyhra, pomaha hromada konkretnich lidi, ale cenralni rizeni je teda hodne mimo ...


Tím jsem nemyslel úředníky, ale sestry a doktory.
Athlon 200GE, Noctua NH-L9a Chromax, 2x8GB RAM DDR4 3000, Gigabyte B450-I, SSD Seagate Barracuda 120 500GB + SSD WD Blue 3D 500GB, Seasonic GX-550, Silverstone Sugo, 1x Noctua 140 mm (vpředu)
dockalacek
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod treborit 26. 3. 2020 10:52

verte tomu, ze napriklad minuly a predminuly tyden ve fakultni nemocnici Brno byli IT odbornici dost potreba :) Dnes ridi pocitace uz uplne vse a kdyz ne, tak nemocnice zavre na mesice a reinstaluje ..
treborit
Diskutér

Odeslat příspěvekod Radek.Hulan 26. 3. 2020 11:03

hannys85 píše:No doufám, že těm volům teď dochází, že třeba tučně honorovaný IŤák či třeba důležitý kinder manager je teď většině lidí, tak max. na dvě věci...


V krizi poptávka po IT roste, protože lidi se musí platit měsíc co měsíc, zatímco program se napíše jednou ;) Stejně tak roste poptávka po IT v konjunktuře, nejsou lidi, program je nahrazuje. IT je obor, kde za posledních 30 let byl jen růst.
Radek.Hulan
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod jednadva 26. 3. 2020 11:21

Proč roste poptávka, když program stačí napsat jednou?
jednadva
Diskutér

Odeslat příspěvekod Radek.Hulan 26. 3. 2020 11:24

Třeba jeden z klientů řešil ještě v únoru rozšiřování fyzické pobočkové sítě o další prodejny.
Teď řeší expanzi e-shopu do zahraničí, jako "Plán B", takže práce pro IT ;)
Jiní řeší lepší skladové hospodářství, které sníží závislost na lidech a zefektivní práci.
Další klient plánuje vyhodit asi 100 lidí a potřebuje aby jejich práci zastal částečně IT systém a částečně přesun na stávající lidi.
Pořád něco...

Logické je, že lidé co mají zavřené prodejny se spoléhají více a více na online a investují do něj.
Radek.Hulan
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod jednadva 26. 3. 2020 11:31

Ajťák... Já po tobě nechtěl výčet tvých zakázek. Jen jsem ti slušně naznačil, že jsi napsal nesmysl. :)
jednadva
Diskutér

Odeslat příspěvekod Radek.Hulan 26. 3. 2020 11:33

Ale nenapsal, akorát v krizi jsou ty IT potřeby jiné, ale prostě pořád jsou. ;)

-- 26. 3. 2020 11:36 --

Ale k věci, kdo si tipujete, že bude do měsíce € za 30 Kč?
Co US$?
Osobně jsem držení CZK / EUR / USD rozdělil na třetiny.
Není to strategie pro výdělek, ale pro minimalizace prodělků..
Radek.Hulan
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod jednadva 26. 3. 2020 11:38

Ale napsal. :) Pokud stačí udělat program jednou, tak už tě podruhé nikdo nepotřebuje. Leda že bys ho napsal tak špatně, jak to udělali v hackathonu nebo jako to slušně řečeno zvoral správce ve FN Brno. :)
jednadva
Diskutér

Odeslat příspěvekod Radek.Hulan 26. 3. 2020 11:40

V krizi jsou ty IT potřeby jiné (pro natvrdlé: programuje se něco jiného), ale prostě pořád jsou.
Radek.Hulan
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod redhaven 26. 3. 2020 11:50

https://www.zdravotnickydenik.cz/2020/0 ... o6IYbDk-q4

Hele ho Prymulu, to rozhodně není žádný troškař.. :D

Ono na programátory taky dojde, je to jen otázka času, kdy se podaří vytvořit nějakou obdobu hlasového programování atd., nic na tom není, jen forma pokus omyl, dokud hlasově apod. navržený sw uživatelem nebude fungovat dle jeho představ.
IT obor má tendenci sebe sama zboštit.
Navíc tyhle mašinky bez elektřiny budou stejně k ničemu. A že elektřina tu musí být stále ? Ale kdeže....Při ostrovní provozu dodávek elektřiny nebude fungovat ani net. To je stejný mýtus jako to, že ekonomika neustále poroste a Západ je technologicky nezranitelný.

https://faei.cz/tisice-vlastniku-invest ... -internetu

Myslím že s hlediska epidemií je velkoměsto ideální živná půda a proto bych se nedivil, že v Praze dojde k masivnímu poklesu cen "turistických hotelů"= investičních nemovitostí.
Aktuálně v čííně dochází k oživení čínské chřipky, v 2. vlně, a teplé počasí tento vir údajně neničí. |Nehledě na to že čína téměř jistě své statistiky fixluje, tj. snižuje počty. :D
Naposledy upravil redhaven dne 26. 3. 2020 12:35, celkově upraveno 3
redhaven
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod jednadva 26. 3. 2020 11:53

Radek.Hulan: Nebyl jsi náhodou taky na tom hackathonu? :) Vysvětli mi prosím bez použití hexadecimálních čísel, jak souvisí (i) růst poptávky po IT službách a (ii) napsání programu jen jednou. Alespoň ty jsi tyto dvě věci dal do souvislosti, tak nám to nějak osvětli.
Naposledy upravil jednadva dne 26. 3. 2020 12:19, celkově upraveno 1
jednadva
Diskutér

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků