Creditas (banka)

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod xls 5. 4. 2020 13:04

Tak svého cíle už částečně dosáhli, a to čím víc oveček od nich peníze stáhlo.

1. varianta, že by zpětně upravili ceník (jako že na to zapomněli), by platila, pokud by se jednalo o slušnou banku - to jako pravděpodobné moc nevidím, už dříve ukázali, že jsou u nich prachy až na 1. místě (když dřív snižovali úroky na polovinu, snažili se natlačit do fondů nebo přicházeli s novými přejmenovanými účty), a tohle by je stálo dost.

2. varianta, že se vymluví na virus, jarní mrazy, atd. z právního hlediska asi moc fungovat nebude, to by mi mohly všechny banky zrušit jednostranně termínované vklady, kde ale např. při předčasné výpovědi vkladu účtují pokuty dál. Proti téhle variantě hotovoří i to, že jim kupodivu vyšší úroky pro nové vklady zbyly, jen by rádi vydělali na těch stávajících - častý způsob, jak vy**bat se stávajícími klienty.

3. varianta (podle mě nejpravděpodobnější) je čistě *****í přístup. Tj. zatloukat, zatloukat a ty úroky vyplatit individuáln jen těm nejotravnějším se zdůvodněním typu "víme, že máme se snížením pravdu a reklamaci neuznáváme, ale v rámci zachování bla bla bla vám úroky připíšeme".
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod Milan405 5. 4. 2020 13:10

OK, ja vychazel z oznameni o urokovych sazbach zaslanych v IB. Ze je nejaka akce s vlastnim dokumentem, kde je to popsano, jsem netusil. Ted uz vim, jak se veci maji.
Milan405
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Mimonik 5. 4. 2020 14:03

Kód: Vybrat vše
Banka CREDITAS umožní od pondělí 6. dubna v souvislostí s pandemií koronaviru odklad splátek hypoték a úvěrů zajištěných nemovitostí, které banka dříve nabízela, a to na půl roku.

Po dobu odložení splátek se úvěr nebude úročit, takže bance nezaplatíte nic navíc. Banka dosud nabízela tříměsíční odklad splátek, nyní možnost odkladu prodloužila na šest měsíců. Žádost s krátkým odůvodněním můžete vložit do zprávy ve svém internetovém bankovnictví, případně jej odeslat emailem na adresu hypotecni@creditas.cz.

Zdroj https://www.mesec.cz/aktuality/banka-cr ... tky-uveru/

Nedelas dobre Creditas, nedelas, v tomhle pripade totiz neni duvod odkladu nevyuzit a pripadne pak umorit vesi cast jistiny z penez usporenych za uroky.
Mimonik
Nadšenec

Odeslat příspěvekod peliculiar 5. 4. 2020 15:10

Milan405 píše:Pokud ten novy "Sporici ucet +" nabizi 1% na nove vklady, znamena to, ze chci-li teto nabidky vyuzit, musim penize ze stareho "Sporiciho uctu +" nejprve poslat do jine banky, zalozit si nove plusko a nasledne si na nej penize poslat zpatky?

Ne, odčerpal jsem v pátek všechny prostředky. Nový SÚ mi nabízí jen 0,3%, bonusovou 0,7% jen (nejspíš) pokud bych u nich v dubnu nic neměl. Zkrátka na bonus 0,7% nedosáhnu ... pravděpodobně to tak bude po celý zbytek dubna.
Kdo má zájem o Twisto či Skip Pay a chce bonus 500 Kč mrkněte mi do zájmů v profilu. ;-)
peliculiar
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod mate59 5. 4. 2020 18:24

Creditas vychází z datumu k 31.3.,tys odčerpal peníze až v pátek,proto nemáš nárok na 1%.Ze SU mi odešlo k 31.3.dost peněz a 1.4 se tam vrátili.I když jsem rozdíl /vlastně navýšení vkladu/ pak přesunul na nový 1% účet, bonusovú sazbu to neuznalo.V pondělí tam pošlu celou sumu /co tam teď je/z jiného účtu a ten púvodní pak vynuluju.Co už nadělám.
mate59
Nadšenec

Odeslat příspěvekod redhaven 5. 4. 2020 19:45

Nějak nechápu důvody doměnek kolem prašivých v součtu 1% u Créda, když dostatek jiných bank dává min o 50% více úrok.
redhaven
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod stepano 5. 4. 2020 20:56

Možná tak na týden. Všechny půjdou pod procento co nevidět.
stepano
Nadšenec

Odeslat příspěvekod A1rh- 5. 4. 2020 21:29

třeba Expo do 16.6. 1,6%
V profilu nebo SZ promo Revolut 700Kč, SkipPay 500Kč, AliExpress US $19, Raiff. 300Kč ...
A1rh-
Diskutér

Odeslat příspěvekod fc70 5. 4. 2020 21:50

Už ne pro nové klienty.
fc70
Přeborník

Odeslat příspěvekod Kamča 6. 4. 2020 07:47

Fungují vám okamžité platby?
Kamča
Návštěvník

Odeslat příspěvekod vlaju 6. 4. 2020 07:56

Už tady máme hanebnou odpověď na garanci 1,6, email, jehož části používají i na FB:

"ačkoliv nás to mrzí, okolnosti současné situace nás přiměly k úpravě úrokových sazeb od 3. 4. 2020. Reagujeme tak na vývoj trhu a snížení úrokové sazby Českou národní bankou, která úrok snížila již dvakrát. Snažili jsme se úrok udržet co nejdéle, proto jsme reagovali až na druhé snížení. Úrokový bonus 0,5 % p.a., který je garantovaný do 30. 6. 2020 zůstal zachován. Ke změně došlo u základní úrokové sazby, která je vyhlašovaná. Tuto změnu nemá banka povinnost oznamovat předem, jelikož je vázána na změnu repo sazby České národní banky.

Spořicí účet + má aktuálně úrokovou sazbu 0,8 % p.a., složenou ze základní úrokové sazby 0,3 % p.a. s bonusovým úrokem 0,5 % p.a.

Jelikož se našim klientům snažíme i v této nelehké situaci nabídnout co nejvýhodnější podmínky a zároveň si jako banka zachovat finanční stabilitu, vznikl Spořicí účet + pro nové vklady, na kterém získáte úrok 1 % p.a. Účet je v nabídce od 3. 4. 2020. K dosáhnutí na výhodnější úrok postačí si účet založit a vložit na něj finance, které se však doposud nenachází na běžných a spořicích účtech Banky CREDITAS. K získání úroku 1 % p.a. taktéž nedojde při převodu z účtů Banky CREDITAS do jiné banky a poté zpět na nový spořicí účet. Úročí se celý vklad, bez omezení jeho výše a vedení účtu je zdarma.

Tato situace je složitá pro každého z nás, avšak pevně věřím, že jakmile se situace uklidní, budeme moci našim klientům opět nabídnout zajímavé úrokové sazby. Předem Vám velice děkuji za pochopení."
vlaju
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod mate59 6. 4. 2020 08:31

Kamča píše:Fungují vám okamžité platby?


Nevím jestli fungují v IB,ale já to vždy přesunu a platím z Richee,kde mě to nikdy nezklamalo.

-- 6. 4. 2020 08:35 --

Ten jejich nový 1% účet i po navýšení peněz ukazuje jen 0,3%.Prý je to jen chyba a bonusová sazba se uplatní, pracují na opravě.
mate59
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Kamča 6. 4. 2020 08:56

Děkuji za radu. Z mobilu fungují.
Kamča
Návštěvník

Odeslat příspěvekod xls 6. 4. 2020 09:51

Ta odpověď je opravdu hanebná, to musela dávat dohromady nějaká vepřová hlava. Jakože stávajícím zákazníkům nejen sebrat slíbené úročení, ale ještě je znevýhodnit oproti stávajícím. Nic, FA to jistí.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod vlazy 6. 4. 2020 10:04

Kamča píše:Fungují vám okamžité platby?
Do FIO a MMB nefunguji. Jiné banky jsem nezkoušel.
Kamča píše:Z mobilu fungují.
Pokud máš na mysli Richee tak to nevím, protože tuto aplikaci nepoužívám. Z běžné mobilní aplikace Creditas okamžitou platbu ale nejde ani zadat, protože tam nikde není v nabídce.
Ze zpupnosti vzniká jen hádka, kdežto u těch, kdo si dají poradit, je moudrost.
Bible - Přísloví 13:10
vlazy
Poslední varování

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků