Sberbank CZ

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod bodyczech 9. 4. 2020 15:29

dr._lukas píše:Ode dneška je úrok na stejnou 3,14ču, jako všude jinde.

Ale pro stávající klienty zatím zůstává 1,7%, ne?
bodyczech
Nadšenec

Odeslat příspěvekod dala67 9. 4. 2020 17:19

nevím, u spořáku to ukazuje 0%

Obrázek

add: asi blbě hledám, nikde v podmínkách jsem nenašel limity platebních transakcí :-(
Naposledy upravil dala67 dne 9. 4. 2020 17:52, celkově upraveno 1
dala67
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod minarjo 9. 4. 2020 17:19

Tak nové internetové bankovnictví pro nové klienty konečně funkční, už žádná chyba načítání. Cca v 17h i teď jsem se už úspěšně přihlásíl. To je dost, online jsem účet zakládal 2.4. :).
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod čulibrk 9. 4. 2020 18:18

Mně teda to pořád nejede.
čulibrk
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod dala67 9. 4. 2020 18:22

čulibrk píše:Mně teda to pořád nejede.

SB nebo IB ?
dala67
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod minarjo 9. 4. 2020 18:42

Tak u nových klientů od 1.4. je nové IB/SB navázáno na stejné přihlašovací údaje, takže by to mělo být nastejno. Já zkusil první IB, pak tedy i ten nový SB na něj navázaný ("Sberbank online mobile") a jde obojí. Ale může to být tím, že reklamaci jsem podával už v pondělí emailem a v úterý na pobočce jsem to při zadávání mobility ještě zmínil (a pak jim i bankéř), možná to zprovozňují každému ručně no, dokud to nepůjde automaticky :)
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod čulibrk 9. 4. 2020 23:01

Já ještě nemám ani aplikaci, protože jsem se nedostal do IB. Zakládal jsem ve středu. V aplikaci to píše, že se mám přihlásit do IB tam jsem se ještě od založení nedostal. Parodie na banku, mohli by to na webu oznámit, že mají s IB problém, ale oni mlčí.
čulibrk
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod minarjo 9. 4. 2020 23:08

Tak to sis stáhnul možná tu starou aplikaci, svázanou se starým IB, které je od 1.4. nahrazováno (od prvního zkrátka změnili IB i appku naráz) - ta správná nová appka se jmenuje tak jak píšu v předchozím příspěvku v uvozovkách a narozdíl od staré není třeba ji v IB párovat/potvrzovat (jen se do ní poprvé zadávají stejné přihlašovací údaje jako do IB a pak se nahradí šesticiferným PIN, případně pak v nastavení i otiskem). Ale pokud nejde přihlášení do IB, nepůjde ani ta aktivace aplikace probíhající stejně, to je zřejmé.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod drummond 9. 4. 2020 23:54

minarjo píše:Tak nové internetové bankovnictví pro nové klienty konečně funkční, už žádná chyba načítání. Cca v 17h i teď jsem se už úspěšně přihlásíl. To je dost, online jsem účet zakládal 2.4. :).

Taky mi to už chodí :) Ale, že jim to trvalo, od 2.4. do 8.4. je teda otřesné. Trochu hlupáci, protože kdyby to rozchodili dřív, mohl jsem tam nalit prachy z Trinity... no nic holt až v úterý. Jsem zvědav, jak dlouho jim ten úrok vydrží....
drummond
Diskutér

Odeslat příspěvekod dala67 10. 4. 2020 10:33

zobrazuje se vám tam úrok, nebo taky 0 ?
dala67
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod minarjo 10. 4. 2020 12:26

@drummond:
Pořád lepší než starý Sberbank systém platný do konce března, kdy pokyny k IB (registrace, uživatelské jméno) posílali evidentně poštou. Aspoň tak jsem to pochopil z emailu, co došel po online zřízení účtu 2.4. - posílalo to chybně staré info platné nejspíš tedy do konce března, že se má na pokyny pro IB čekat až dojdou poštou. Až v dalším emailu byl potvrzen ten automatický přenos na nové IB a uvedeno uživatelské jméno k registraci. Takže možná si toto neuvědomili, že nově lze jejich IB aktivovat takto rychle po založení účtu (na základě info v emailu o přenosu, už ne dopis poštou) a IB tak rychle od zřízení prostě nebyl na nové účty připraven :). Snad to brzy pro nové klienty doladí (ty info v emailu a realita), takto je to matoucí.

@dala67:
Já zřizoval jen běžný účet (Fér plus), ten má úrok samosebou nula a tak ho zobrazuje. Jde mi o to Sberbank vyzkoušet a za to mít i tu odměnu 1234 Kč za 3 a 15 měsíců (mobilita, věrnost+aktivita). Slušný úrok 1,7% mám zatím stále u Wustenrot díky roční garanci.
Úrok SÚ to možná u Sberbank ukazuje až se zpožděním dle zůstatku (tedy při nulovém zůstatku i nulový úrok), tak to mají i některé jiné banky, třeba RB.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod čulibrk 10. 4. 2020 12:56

Mně IB stále hlásí
"Omlouváme se, při načítání se vyskytla chyba. Odhlaste se a opakujte přihlášení později."
To jsou amatéři ... garážovka.
čulibrk
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Surik4t4 10. 4. 2020 12:57

Zřídil jsem si předevčírem účet Fér plus a jen mi je divné, že v tom jejich IB se mi ukazuje, že se jedná o Fér účet, ale už nepíšou jestli mám Fér start, plus, nebo extra.
Surik4t4
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod minarjo 10. 4. 2020 16:27

@Surik4t4:
To je ok, také jako typ účtu mám Fér účet. Jeho jméno nicméně jde symbolem tužky změnit, tak si tam plus dopiš, pokud ti to vadí :). Nicméně pokud jsi zakládal online jako já, musí to být jedině Plus (jak jsem pochopil, ten základní a extra lze jen na pobočce, eShop nabízí Plus).

@čulibrk:
Jak píšu výše, jejich nový IB nejspíš není připraven na to, že nový klient má uživatelské jméno hned v den zřízení+aktivace účtu v emailu (dřív musel čekat na dopis). Já (a kolega co to zde také psal) jsme zakládali online 2.4., aktivace tentýž den a funkčnost IB od 9.4. večer, čili za 5 pracovních dní (doručení karty a PIN poštou ve dvou různých zásilkách mimochodem ten samý den, tedy toto celkem rychlé-akorát že obálku s PIN narozdíl od té s neaktivní kartou posílají doporučeně, tedy ho vyzvednu až v úterý na poště). Ty jsi asi zakládal déle, tak vydrž :) (nebo jim napiš jako já, ale oni už asi o tomto problému zpoždění vědí).
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod radoch1 10. 4. 2020 23:43

Má někdo zkušenost se zakládáním produktu FÉR účet EXTRA na pobočce spolu s migrací účtu v jiné bance? Jde mi o průběh, jestli to mělo nějaké komplikace, jestli řekli nějaké vysvětlující informace k pojištění atd. Předem díky za všechny reakce.
radoch1
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků