Hello bank! (pokračujte v tématu Česká spořitelna)

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod bodyczech 22. 4. 2020 18:34

@Lafayette16: nejspíš jim systém nějakým algoritmem skenuje chování klientů a čas od času se jim někde na monitoru rozbliká nějaké jméno... sami nevědí proč, ale jednoduše to jméno raději na čas bloknou a teprve následně kontrolují proč. Prozatímní zkušenost by tomuto modelu chování odpovídala...
bodyczech
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Delitzsch 22. 4. 2020 18:43

Banque à la française... :-)
Delitzsch
Diskutér

Odeslat příspěvekod fc70 23. 4. 2020 14:41

https://spolu.hellobank.cz/t/zmena-urok ... uctu/13501

Hello spoření bude od 1. 5. 1% p.a. – ohlášeno přesně 15 dní po tom, co to formulovali tak, že „náš spořák je držák“. No, aspoň vydrželi zhruba o měsíc víc než Creditas.
fc70
Přeborník

Odeslat příspěvekod minarjo 23. 4. 2020 15:13

Rozšířím info od @fc70 o citaci emailu od Hello bank, co došel před pár minutami. Jejich držákem je tedy nakonec účet běžný, a ne spořící. Ale napsali to hezky, začátek emailu vypadá i optimisticky :D...:

INFORMACE O ÚROCÍCH NA BĚŽNÉM A SPOŘICÍM ÚČTU
Dobrý den, pane minarjo,
poslední slunné dny přinášejí konečně i dobré zprávy a plány, jak pomaličku začít vracet život do běžných kolejí.
Aby pomohla rozhýbat naši ekonomiku, snížila Česká národní banka základní úrokovou sazbu. Většina bank už na to reagovala výrazným snížením úroků, na běžných účtech třeba i na nulu.
Jak jsme se s novou situací poprali my?

DRŽÍME ÚROK NA BĚŽNÉM ÚČTU
Navzdory kroku ČNB na úročení Hello účtu nic neměníme. Dál tedy přináší úrok 0,6 % ročně do zůstatku 100 000 Kč bez jakýchkoli podmínek.
Pokud ho ještě nemáte, můžete si ho jednoduše založit on-line. Otevření a vedení účtu je samozřejmě zdarma, stejně jako poskytnutí debetní karty a platební nálepky od Mastercard.

ÚPRAVA ÚROKU NA SPOŘICÍM ÚČTU
Netěší nás to, ale i my jsme nakonec museli zareagovat na výrazné snížení úrokové sazby ČNB i referenční sazby na mezibankovním trhu PRIBOR.
S platností od 1. května 2020 proto měníme úrokovou sazbu u Hello spoření na 1 % ročně do výše zůstatku 300 000 Kč bez jakýchkoli dalších podmínek. Vše ostatní zůstává při starém.
Naposledy upravil minarjo dne 23. 4. 2020 15:18, celkově upraveno 4
minarjo
Inventář


Odeslat příspěvekod hopo.hopo 23. 4. 2020 15:28

V HB se taky hraje na bonusový úrok, nebo jak je možný, že to mění už od 1. 5.?

-- 23. 4. 2020 16:32 --

Už jsem si to našel...

Produktové podmínky pro běžný, spořicí a základní účet
4.9. Jsme oprávněni měnit výši úrokové sazby u účtu jednostranně bez předchozího oznámení v závislosti na vývoji referenčních úrokových sazeb, na vývoji trhu a našich nákladech na své financování a dalších
objektivních skutečnostech.
Za trvání Produktové smlouvy se nová výše úrokové sazby uplatní na všechny existující účty, včetně jejich debetních zůstatků, ode dne účinnosti změny, pokud nestanovíme pozdější datum
účinnosti změny úrokové sazby. Výši úrokové sazby z jiných důvodů a výši poplatků je možné změnit postupem podle Všeobecných obchodních podmínek pro poskytování bankovních produktů a služeb.
hopo.hopo
Nadšenec

Odeslat příspěvekod dr._lukas 23. 4. 2020 17:30

Sice tento krok nebude v úplném souladu se zákony v této republice, ale všechna čest, že dochází ke změně až za týden a ne v ranních hodinách, kdy změnu banka oznámí v nočním emailu. Každopádně se na těch necelých 14 dní asi nevyplatilo znovu otevírat účty v Hellobank, když mě od 1.5. bude úročit, jako v Airbank.
dr._lukas
Přeborník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod DrholecR 23. 4. 2020 17:51

Aspoň to oznámili férově několik dní dopředu. Ne jak u Creditas nebo Trinity. A 1 % je pořád solidní úrok.
DrholecR
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod chnapka_cz 23. 4. 2020 17:56

No tak aspon to jedno procento...
chnapka_cz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod elfin 23. 4. 2020 17:58

Tak francozskej "držák" nedrží slovo, to se teda nevyznamenal. Teď už jen 1,5% Moneta a 1,6 Hit. Koruna slábne a brzo zasáhne inflace , pak úroky zase všude porostou. Teď už nemá cenu furt někam přesouvat, vyčkejte času.
elfin
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ROlda78 23. 4. 2020 19:14

ta Moneta má 1,5 % (mám) do jakého zůstatku?
O chytré ženské je nouze. Konečně o chytré mužské zrovna tak. Jan Werich
ROlda78
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod MirekM. 23. 4. 2020 19:17

1 MKč
MirekM.
Diskutér

Odeslat příspěvekod jichaj 23. 4. 2020 19:32

minarjo píše:Mirku, tebou zmíněné varianty jako Gbit až v dalším měsíci atd. využívám, kreditku HB už nám téměř 2 roky. Nikdy jsem poplatek/úrok neplatil, vždy jsem byl na konci měsíce v plusu či na nule. Gbit by vadilo při využívání bezúročného období, pak by ta vratka nebyla splátkou části ani celého dluhu (viz dlouhý pokus ostatních vysvětlit to Zajochovi výše).


Od začátku roku dělám GBIT v ten samy mesic (vratka je tedy pouzita pro splatku), poplatek 0.
Takže to co tu bylo řečeno zajochovi, nemusi byt uplně pravda (min, při použití Curve).
jichaj
Diskutér

Odeslat příspěvekod wit.cz 23. 4. 2020 19:36

Jenže zajoch to právě nejede v rámci daného měsíce.
<- Pod obrázkem najdete odkaz na platformu Portu, kde po registraci získáme oba 3 měsíce bez poplatků. Díky, kdo jste využil.
wit.cz
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod minarjo 23. 4. 2020 21:31

@jichaj, je to jak píše @wit.cz. Tedy když v tebou citovaném mém textu píšu, že "Gbit by vadilo při využití bezúročného období" (tedy splacením až další měsíc, do data pro neplacení úroků, když někdo to bezúročné období chce tedy využít a ne splatit celý dluh už koncem měsíce), tak tím je logicky myšleno, že Gbit by byl další měsíc po platbě. Tato částka karetní vratky z Gbit (třeba platba 20.3., Gbit vratka 6.4.) by dluh kreditky pro využití bezúročného období pak nesnížila. Částka celkového dluhu z výpisu (když není nulová splacením do konce měsíce) musí být pro bezúročné období splacena PŘEVODEM (klasický převod se správným variabilním symbolem), to jsme zde @Zajochovi opakovaně psali, že není důvod hledat jiné cesty...
minarjo
Inventář

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků