ING konto

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Ninaa 28. 4. 2020 10:19

Tazatel2 píše:Vycházím tedy z toho, že platba z ING Konta na ING Fond je výběrem prostředků. A myslím, že ani nepomůže nechat ležet den peníze z cizí banky na ING Kontu, nežli dojde k zaslání na ING fond, neboť to má banka ošetřeno jiným pravidlem:

"V případě, že klient vybírá finanční prostředky z ING Konta, v rámci kterého je mu poskytováno zvýhodněné úročení zvýhodněného vkladu, jsou finanční prostředky nejprve odčerpány z částky se zvýhodněným úročením a poté ze zbylého zůstatku daného ING Konta."


Někde v této diskusi je tento případ popsán - bylo to vloni - a bylo to přesně tak, jak píšeš. Hlava to sice nebere, já to vnímám jako nepřátelské vůči klientům, které se pro investice jinak horlivě snaží získat. Ale bylo to tak - ten, kdo pošle z ING konta cokoliv na jejich fondy nebo jiné produkty, má prostě smůlu, jde to z obálek. Protože s nimi neinvestuji, tak to neřeším, ale moc dobře si ten příspěvek pamatuji.

Příspěvek jsem našla:
viewtopic.php?mode=like&f=316&p=12319894#p12319894
Naposledy upravil Ninaa dne 28. 4. 2020 10:37, celkově upraveno 1
Ninaa
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod evelista 28. 4. 2020 10:24

jen pro jistou jen to overene ustne na ing lince,

nasypana obalka se 100k CZK pripsana do konce dubna se od kvetna uroci porad 2pa.
Je to posledni obalka, ktera jde podle starych cisel.
(takze stop vsem dalsim alternativam)
evelista
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod regin 28. 4. 2020 10:28

Luboš píše:Z peněz poslaných do konce dubna se 1. května vytvoří obálka s úročením 1%
Dobrá a lednová obálka se vytvořila z čeho? :-))
Z peněz poslaných v lednu se vytvořila lednová obálka úročená od února 2 % po 6 měsíců.
Z peněz poslaných v únoru se vytvořila únorová obálka úročená od března 2 % po 6 měsíců.
Z peněz poslaných v březnu se vytvořila březnová obálka úročená od dubna 2 % po 6 měsíců.
Z peněz poslaných v dubnu se vytvoří dubnová obálka úročená od května 2 % po 6 měsíců.
Z peněz poslaných v květnu se vytvoří květnová obálka úročená od června 1 % po 3 měsíce.
Naposledy upravil regin dne 28. 4. 2020 13:13, celkově upraveno 1
regin
Diskutér

Odeslat příspěvekod minarjo 28. 4. 2020 12:38

Však to tady @regine celou dobu tvrdíme, nevím proč to opakovaně někdo zpochybňoval, když to bylo z ING terminologie jednoznačné. A o příspěvek výše máme pro pochybovače i potvrzení této jasné věci z infolinky, takže není už důvod nic zpochybňovat.

Jinak ano, ING investice, když teď nově jdou od půlky května jen z ING konta a už tedy ne příkazem z jiné banky, budou čerpány z případných obálek (od nejstarší) coby čerpání z ING konta (pokud pro převod cíleně na jejich fondy neudělají výjimku). Jelikož u ING mám jen drobnou pravidelnou investici 500 Kč měsíčně (zbytek přímo na akciové burze), tak mě osobně to tolik nepálí.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod regin 28. 4. 2020 13:11

Jasně, já to beru. Za začátku jsem si taky nebyl jistý, ale teď už jsem (víceméně). To, co jsem napsal, byla reakce na @Luboše. A když jsem to psal, předešlý příspěvek tu ještě nebyl.
regin
Diskutér

Odeslat příspěvekod Tazatel2 28. 4. 2020 16:34

minarjo píše:Jinak ano, ING investice, když teď nově jdou od půlky května jen z ING konta a už tedy ne příkazem z jiné banky, budou čerpány z případných obálek (od nejstarší) coby čerpání z ING konta (pokud pro převod cíleně na jejich fondy neudělají výjimku). Jelikož u ING mám jen drobnou pravidelnou investici 500 Kč měsíčně (zbytek přímo na akciové burze), tak mě osobně to tolik nepálí.


Děkuji všem za vyjádření, drolení obálek investicemi mi dnes potvrdili i na infolince. Máš pravdu, že pokud člověk v brzké době neuvažuje jednorázovou větší investici, tak pravidelné drobnější investice v následujícím období 3-4 měsíců, které z pohledu akční 2% úrokové míry řešíme, nebudou mít až takový vliv na devastaci obálky, ale v mém případě je zásadním problémem frekvence možné trvalé platby na ING Kontu. Z ING Konta je možné investovat trvalým příkazem maximálně jednou měsíčně, ovšem já mám nastavené platby dvakrát týdně (nakupuji každé pondělí a čtvrtek - proč nevyužít statistická data, že;) ). Myslím si, že takových, jako já, je celá řada, kteří chtějí co nejpřesněji kopírovat indexy. A jestli budu mít trpělivost přihlašovat se dvakrát týdně do bankovnictví a zadávat příkaz, to nevím, spíš bych řekl, že ne. Fakticky se již začínám poohlížet po jiném dynamickém podílovém fondu, který by byl v CZK, umožňoval by pravidelné investice jednoduše trvalými platbami a byl by zaměřený na akcie celého světa (ideálně s nulovým vstupním poplatkem a co nejmenším TER) - pokud byste někdo měl tipy na takové fondy, se kterými třeba máte zkušenost, budu za ně rád.

PS Vím, že je celá řada jiných instrumentů, a mnoho jich využívám, ale každý má své plus a výhodou podílových fondů je i přes velmi vysoký TER jejich vedení v CZK a právě pasivní investování přes trvalé platby.
Tazatel2
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod xls 28. 4. 2020 17:25

Nechat se vědomě takhle při investování okrást na kurzu, tak bych se na sebe ani nemohl podívat do zrcadla. Tahle opravdu ne.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod slavo963 28. 4. 2020 18:03

Tazatel2, zaloz si Degiro a vy*er se na cele ING
slavo963
Přeborník

Odeslat příspěvekod Tazatel2 28. 4. 2020 18:53

xls píše:Nechat se vědomě takhle při investování okrást na kurzu, tak bych se na sebe ani nemohl podívat do zrcadla. Tahle opravdu ne.


To je věc názoru, respektuji to. Investuji mj. do ETF, akcií českých i amerických, a přesto také i do podílových fondů právě z důvodů, které jsem uvedl. A nejsem sám, jak je patrné z odpovědí v tomto vláknu. A právě proto, že jako hlavní klad podílových fondů vnímám možnou pasivní pravidelnost, narozdíl od minarjo, který investuje řekněme 500,- jednou měsíčně, já za stejnou dobu zainvestuji každý týden 125,- a v delším horizontu získám větší podíl. Jistě bych mohl pravidelně dvakrát týdně nakupovat ETF s TER 0,2% (předpokládám, že tam někam míříš), ale to je již aktivní přístup a nehodí se pro drobné pravidelné investice na týdenní bázi, protože Ti neumožní dosáhnout efektu průměrných nákladů. Zkrátka jsem přesvědčený, že i podílový fond má své přednosti a i s vědomím vyššího poplatku může dávat v portfoliu smysl. Proto jsem se ptal na doporučení nějakého podílového fondu. Investiční alternativy znám a celou řadu jich i mám.
Tazatel2
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod minarjo 28. 4. 2020 21:29

A to ti systém ING v něčem brání, aby sis založil tolik pravidelných investic (tedy v podstatě tolik trvalých příkazů z ING konta do libovolného fondu), kolik potřebuješ? Pokud jsi zvyklý investovat 2x týdně, tak těch trvalých pokynů k měsíční investici zkrátka zadáš 8-9, no :) (třeba pro investice prvního, pátého, devátého... atd. v měsíci). Ve výsledku to nebude jiné než trvalý příkaz z jiné banky, protože i u nich většina bank nabízí periodicitu měsíční a vyšší.. Ano některé pravda asi i týdenní, ale půltýdenní jsem tedy neviděl :).
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod libol 29. 4. 2020 04:35

Minarjo mu brání to, že ty investice půjdou z konta 2%, kdežto dosud je mohl posílat odjinud.

-- 29. 4. 2020 05:35 --

Minarjo mu brání to, že ty investice půjdou z konta 2%, kdežto dosud je mohl posílat odjinud.
libol
Diskutér

Odeslat příspěvekod radoch1 29. 4. 2020 14:51

minarjo píše:Však to tady @regine celou dobu tvrdíme, nevím proč to opakovaně někdo zpochybňoval, když to bylo z ING terminologie jednoznačné. A o příspěvek výše máme pro pochybovače i potvrzení této jasné věci z infolinky, takže není už důvod nic zpochybňovat.

Jinak ano, ING investice, když teď nově jdou od půlky května jen z ING konta a už tedy ne příkazem z jiné banky, budou čerpány z případných obálek (od nejstarší) coby čerpání z ING konta (pokud pro převod cíleně na jejich fondy neudělají výjimku). Jelikož u ING mám jen drobnou pravidelnou investici 500 Kč měsíčně (zbytek přímo na akciové burze), tak mě osobně to tolik nepálí.




To přesně mě napadlo hned jak jsem ten dopis otevřel. A další věc byla ta, že v rámci dřívější akce mám nákupy některých fondů bez vstupního 1% poplatku a myslel jsem si, že touhle změnou o to přijdu (zasílal jsem na ING fondy z jiné banky). Na infolince mi ale potvrdili, že tak akce je vázaná na číslo mé smlouvy a je jedno, odkud ty peníze přijdou. Takže jsem to naklikal jak většina lidí tady - v cizí bance trvalý příkaz na ING Konto a z něj pak rozesílání dalším trvalým příkazem na jednotlivé fondy. Obálky už na ING dlouho nevyužívám a od 1.5. nemají smysl vůbec.

-- 29. 4. 2020 15:52 --

slavo963 píše:Tazatel2, zaloz si Degiro a vy*er se na cele ING


Na Degiro jsou pozastavené nové registrace ;-)
radoch1
Návštěvník

Odeslat příspěvekod dr._lukas 29. 4. 2020 15:15

Zapomněl jsem dnes odeslat z Monety do ING platbu na dubnovou obálku. Mám to zadat ještě teď nebo mám nechat proběhnout už úrok za dnešní den v Monetě a zadat ji po půlnoci? Jaké máte zkušenosti s rychlostí vy? Když jsem zadával z Hellobank na začátku týdne, byla platba v šest ráno v Monetě.
dr._lukas
Přeborník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod drkarel 29. 4. 2020 15:22

Mám pocit, že Moneta posílá D+0 do určité hodiny, takže já bych to klidně zadal se zítřejším datem již teď. Ovšem určitá rizika (Murphyho zákony) tam jsou a zadat to s dnešním datem je jistota.
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod regin 29. 4. 2020 16:38

dr._lukas píše:Zapomněl jsem dnes odeslat z Monety do ING platbu na dubnovou obálku. Mám to zadat ještě teď nebo mám nechat proběhnout už úrok za dnešní den v Monetě a zadat ji po půlnoci? Jaké máte zkušenosti s rychlostí vy? Když jsem zadával z Hellobank na začátku týdne, byla platba v šest ráno v Monetě.
Já peníze poslal dnes brzo ráno (před 5. hodinou) a v pohodě ještě dnes došly. Moneta by měla mít D+0 při odeslání do 12:00, takže odeslat zítra ráno by mělo stačit, ale může se něco stát a přijít to nemusí. Já osobně bych to odeslal dnes. 100 000 Kč v Monetě za 1 den dá na úrocích 3,49 Kč. "Ztráta" v případě, že by peníze nedorazily zítra, by byla větší (podle toho, jestli by šly vrátit do Monety, nebo jestli by musely zůstat v ING, aby se "nepoškodily" obálky).
regin
Diskutér

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků