Creditas (banka)

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Lafayette16 11. 5. 2020 14:04

Taky mám dojem, že poškození reputace Banky Creaditas je značné.
Ale kdo ví, možná jim to vyjde, třeba to takhle vidíme jen my tady a veřejnost nezareaguje negativně.
Lafayette16
Diskutér

Odeslat příspěvekod tom brava 11. 5. 2020 14:42

Každý to vidí jinak: U mě Creditas na spodní příčce (pod ním jen junk UCB a RB), ale mí rodiče Creditas=banka No.1 - vysvětlují to rodinnou atmosférou a lidským přístupem na pobočce ala "pokecáme u kávičky" zachovanou z dob kampeličky.
tom brava
Diskutér

Odeslat příspěvekod xls 11. 5. 2020 14:59

Jo, pokecáme u kávičky, nacpeme důchodcům nějaké "výhodné" fondy. Prostě taková druhá spořitelna, u té je okrádání důchodců taky pilířem příjmů.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod drkarel 11. 5. 2020 15:02

Tak spořka jim cpe alespoň fondy, Creditas dluhopisy firem spřízněných s majitelem a navíc to vydává za víceméně zajištěnou investici.
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod Delitzsch 11. 5. 2020 15:23

Češi jsou nepoučitelní, za pár týdnů to bude opět všemi oblíbená banka...
Delitzsch
Diskutér

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 11. 5. 2020 15:59

Jasně, že mě Creditas naštvala, ale zase bych jí nesrovnával s RB nebo UCB. Třeba kurzy měn má na kartě velmi dobré a v létě to bývá nejlepší místo ke koupi chorvatských kun (dokonce lepší, než arabské směnárny), pokud jste klienti a nakupujete za devizy.

Na druhé straně komunikaci (ať už krizovou nebo běžně na pobočce) moc zvládnutou nemají. Třeba o lepší kurz (devizový při výměně valut) si musím aktivně říct a to i když pracovnice ví, že jsem klient (těsně před tím vkládám nebo vybírám s předložením OP).
PatrikChrz
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod tom brava 11. 5. 2020 16:05

Nesrovnávám jednotlivé služby, ale celkový subjektivní pocit bankovní "reputace".

Kejkle s úroky vs. reklamština dělají víceméně všechny CZ banky, díkybohu nemáme systémové podvody typu mrtvé účty a manipulace s měn.kurzy apod. Dneska jsem se silně zasmál tomudle výroku o bance Well Fargo: "Tato zločinná banka je možná ze všech bank na světě zločinná nejméně."(autorem je Ladislav1. veřejně známý populizátor DGI). Taky velká schíza, asi ho život naučil apriori podezřívat všechny banky :-))
Naposledy upravil tom brava dne 11. 5. 2020 20:12, celkově upraveno 3
tom brava
Diskutér

Odeslat příspěvekod Fox21 11. 5. 2020 19:26

čulibrk píše:Jo termínovaný vklad s 2,9 % p.a. z roku 2016. :-)


To bylo na 10 let ?
Fox21
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod redhaven 11. 5. 2020 19:44

Myslím že ani RB není tak špatná, šla podojit o mobil za 6k a účet mě tam nic nestojí a nikdy nestál a smart banka ujde. Ten úvazek na 3R mě kupodivu naučil RB používat jako hlavní banku a samrt banku mají rozhodně lepší než je Richee, nebo UCB, co mám taky v mobilu a zdá se mi že i jak AB.
redhaven
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod retron 11. 5. 2020 19:53

tak tady pořád kritizovaná RB zatím drží 1,25% do 150tis na spořáku bez keců. Creditas se u mě zdiskreditovala především jejich implementací "okamžitých" plateb, kdy se mi několikrát stalo, že nešly buď vůbec anebo dokonce duplicitně, jak okamžitá tak standardní platba. Naštěstí všech x variant spořáků šlo zrušit online, ponechal jsem si pouze Richee, zatím.
retron
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod myšpulín 11. 5. 2020 20:42

redhaven píše:Myslím že ani RB není tak špatná, šla podojit o mobil za 6k a účet mě tam nic nestojí a nikdy nestál a smart banka ujde. Ten úvazek na 3R mě kupodivu naučil RB používat jako hlavní banku a samrt banku mají rozhodně lepší než je Richee, nebo UCB, co mám taky v mobilu a zdá se mi že i jak AB.

Mám to stejně, navíc jsem si mohl zvolit číslo účtu což taky není běžná záležitost.
myšpulín
Diskutér

Odeslat příspěvekod evelista 11. 5. 2020 22:15

ja mam ci mel jsem vsechno migruju to podle nalady, kazda banka byla u me aspon nekdy v zivote numero uno.
evelista
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod dr._lukas 11. 5. 2020 22:25

https://www.idnes.cz/ekonomika/domaci/c ... nomika_kou

A je to tady, pořád jenom, vláda musí zachránit to, vláda musí zachránit ono. Vláda měla udělat jediné, zrušit tu hovadinu v podobě voucheru a nechat vyčistit trh. Nebo snad za širení viru může taky současná vláda? Akorát ty tanečky kolem CK zase zaplatíme my všichni, z daní.
dr._lukas
Přeborník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod vlaju 11. 5. 2020 22:55

Případ s nedodržením garance 1,6 do 30.6. se pro mě uzavřel, nebudu dále pokračovat s fin.arbitrem. Po zamítnutí reklamace jsem byl kontaktován telefonicky k urovnání situace a po diskuzi jsme se dohodli, že mi úrok 1,6 vrátí, i zpětně. Jako kompenzaci (čas k řešení problému, nemožnost úročení již odčerpaných prostředků a pod.) zlatou kartu k běžnému účtu na 3 roky zdarma. Úrok aktivován on-line zásahem, pro kartu nutno navštívit pobočku (ještě ji nemám).

Samozřejmě bych byl rád, aby toto bylo nabídnuto všem postiženým klientům. Vzhledem k tomu, že to nedokáže zařídit ani arbitr, pak už mi další boj nestojí za námahu. Mohu jen předat informaci dál, že ozvat se proti tomuto postupu má smysl. A myslím, že pokud by Creditas hned reagovala v tom smyslu, že její marketingové oddělení odeslalo chybný email a vydalo chybné prohlášení o garanci úroku, které nebylo opřeno o závazné dokumenty, dokázalo by to dost klientů možná přijmout lépe, než urážející vysvětlování, že český jazyk zná mnoho významů čísla 1,6.
vlaju
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod evelista 11. 5. 2020 23:11

opravdu limitka 50ks ? https://www.creditas.cz/real-gold
evelista
Nadšenec
Uživatelský avatar

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků