@chosta:
To už jsem zde zmiňoval několikrát, že blokace z plateb kartou se v historii zobrazují se zpožděním klidně i víc jak den, zvlášť ty víkendové. Někdy i zůstatek klesne o blokaci se zpožděním několik hodin, zvlášť u plateb z noci. Pak se blokace zobrazí, ale po jejím zaúčtování změní daná transakce datum ze dne blokace na den zaúčtování, opravdu vtipné IB

.
@__Pavel:
Spěchat jsi nemusel, snad žádná banka vyžadující podmínky pro vedení účtu na nich netrvá hned v měsíci založení. To by klient, který neměl účet celý měsíc, byl znevýhodněn oproti jiným. Tedy kdo Fér účet založil v dubnu, tomu skutečně stačí plnit podmínky až teď v květnu, také mi to tak řekli při zadávání mobility.
K mobilitě: tak samosebou že se první dny jakoby nic neděje. Ke dni, který je stanovený ve formuláři mobility (nejdřív tuším třináctý pracovní den, pokud jste nedohodli pozdější) se v původní bance zruší trvalé příkazy a inkasa a zůstatek je převeden na nový účet. Až od téhož dne začíná běžet výpovědní doba původního účtu, ta bývá typicky měsíc (u některých bank kratší). Až pak účet z původní banky zmizí (já převáděl Creditas, na pobočce Sberbank jsem byl 6.4, převod příkazů a zůstatku proběhl 24.4., v Creditas účet ještě žije, nejspíš tedy cca do 24.5., čímž bude mobilita završena). O víkendech a svátcích toho samosebou neprobíhá, tedy po neděli se jistě dočkáš té první etapy migrace trvalých příkazů/inkas

.