Raiffeisenbank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod treborit 23. 5. 2020 11:29

Me volala bankerka ted behem covid-volna, jako jak se mam a tuto informaci take rikala, zatim nevedela termin ... mam uz davno klic.
treborit
Diskutér

Odeslat příspěvekod suram 23. 5. 2020 11:31

To je ale standardní věc, že zaměstnanec banky lže klientům. Dokud to nebude v sazebníku poplatků, tak to řešit nebudu.
suram
Diskutér

Odeslat příspěvekod fc70 23. 5. 2020 15:14

minarjo píše:Přitom ani jedna banka neřeší, že potvrzování plateb je možná jednodušší, ale komplikace přijde, když smartphone s tou klíč appkou dotyčný ztratí nebo totálně přestane fungovat (celý mobil nebo jen klíč appka). Pak není jaksi změna appky z domova na jiný mobil možná (protože ke změně samotné nebo už k přihlášení do IB, kde to lze změnit, by byla třeba autorizace tou již nedostupnou appkou) a musí se s tím jít šaškovat na pobočku (kde nejspíš musejí klientovi dočasně nastavit staré dobré SMS, aby autorizace klíč appky na novém mobilu šla provést).
Ale houby.

https://www.csas.cz/cs/caste-dotazy#/hc ... m-zarizeni

https://www.rb.cz/osobni/ucty/sluzby-k- ... vi/rb-klic dotaz „Vyměnil jsem telefon nebo reinstaloval RB klíč. Co dělat?. (i když doufám, že používání SMS někdy půjde natvrdo zablokovat).

Každopádně ztracený mobil je neobvyklá situace a bude potřeba nějak zvláštně řešit (děti poradit/pomoct) v každém případě; obzvlášť pokud bude potřeba koupit jiný typ.
fc70
Přeborník

Odeslat příspěvekod fremantle 23. 5. 2020 16:22

Aktivace podepisovací aplikace na novém zařízení je právě záležitost, se kterou počítá každá banka a pokud vím ani u jedné není třeba chodit na pobočku - u dalších, jako třeba UniCredit Bank stačí zavolat na infolinku, po ověření totožnosti pošlou SMS s aktivačním klíčem aplikace. U ČSOB je aktivace klíče možná přes bankomat.

U RB klíč používám taky a že zpoplatní autorizační SMS je mi celkem putna, nicméně doufám, že banka umožní SMS úplně zablokovat, protože nyní se stačí ukliknout a SMS zprávu hned odešle, to by pak od rakouské kampeličky moc hezké nebylo)...
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod suram 23. 5. 2020 20:09

Banky ale moc nepočítají s tím, že klient třeba střídá mobily. Nevím jak ostatní banky, ale např. UCB neumožňuje instalaci té appky generující kódy na víc přístrojů zároveň.
suram
Diskutér

Odeslat příspěvekod Ezra 24. 5. 2020 09:12

ani RB se s tím nepočítá, viz stejný odkaz https://www.rb.cz/osobni/ucty/sluzby-k- ... vi/rb-klic “Mohu mít RB klíč registrován na více telefonech?” - nejde jen o to, mít více mobilů, mám třeba SMS synchronizované s počítačem a když něco nakupuji nebo platím, nemusím hledat mobil a opisovat kódy (samozřejmě mobil musí být nablízku přihlášený do stejně WiFi sítě nebo v dosahu Bluetooth)
Ezra
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod ROlda78 24. 5. 2020 09:54

je stavebko u RSTS vidět v appce RB (Mobilní eKonto Raiffeisenbank)?
O chytré ženské je nouze. Konečně o chytré mužské zrovna tak. Jan Werich
ROlda78
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod __Pavel 24. 5. 2020 10:08

ne
__Pavel
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod suram 24. 5. 2020 10:11

To není ani v IB.
suram
Diskutér

Odeslat příspěvekod ROlda78 24. 5. 2020 10:13

takže lze sledovat jen v extra "IB" pro stavebko (před lety jsem to tam měl)
nebo to už takto neplatí?
O chytré ženské je nouze. Konečně o chytré mužské zrovna tak. Jan Werich
ROlda78
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod suram 24. 5. 2020 10:23

Jo.
suram
Diskutér

Odeslat příspěvekod cipisekcz 24. 5. 2020 11:44

Stale mi ale unika jedna vec,kterou RB fubec nevysvetlila.Co nastane kdyz je tel. OFF-LINE.
Jasne v pripade prihlaseni do IB je to RB klicem nactu QR kod,
ale jak je to v pripade kdyz budu volat klientskou linku 800 900 900 ?????
Protoze RB klic musim pouzit k identifikace pri volani na klientskou linku.
cipisekcz
Návštěvník

Odeslat příspěvekod mate59 24. 5. 2020 17:35

Když volám na linku, paní se zeptá na část r.čísla,datum narození,tak ověří klienta.
mate59
Nadšenec

Odeslat příspěvekod minarjo 24. 5. 2020 17:53

@fc70:
Dobře, ČS či RB možná mají ošetřenou aktivaci klíče na novém mobilu, když klient přijde o starý. Ale co třeba Air bank? Tam po aktivaci podepisování přes appku je pak přes ní autorizované vše, třeba i přihlášení do IB. No a jelikož registraci (povolení) nového zařízení (mobilu) lze dělat jen odkazem z appky na autorizaci přidaného zařízení IB, do kterého by se klient bez původního mobilu (původní appky) ani nepřihlásil, tak je to slepá ulička... Zrovna nedávno mi to popisoval známý, že měnil mobily a aby mohl zprovoznit Air appku v novém, bylo třeba mít zapnutý i starý (s daty třeba přes WiFi, když už měl SIM v novém), aby se mohl skrz starý do IB dostat a autorizaci nového zařízení v něm povolit. Při ztrátě či nefunkčním původním mobilu by fakt asi musel na pobočku, jiná možnost nevím zda je - možná ještě po telefonu by mu dočasně povolili přihlášení do IB postaru přes SMS, je to ale komplikace asi nejen v Air bank.
A navíc je škoda, že banky jako RB či ČS mají klíč appku bokem (je nutné mít v mobilu jednu navíc) a ne v SB jako Air. A ještě do té další extra jednoúčelové appky (ikony v mobilu navíc) chtějí v RB nutit finančním nátlakem :(. Přitom bezpečnost to tedy moc nezvýší, pokud je pravda co píše @mate59, tedy že stačí zavolat do RB na infolinku a znát RČ klienta a je autorizováno, to tedy telefonní bezpečnost nic moc.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod milanBrno 24. 5. 2020 18:20

Zase pises pikoviny!!! Proc se proboha nepodivas na jejich stranky!?
To same ten tvuj znamy...

"Jestli jste přišli o mobilní aplikaci, třeba jste ji omylem smazali nebo se vám rozbil telefon, nezoufejte. Stačí, když budete mít k dispozici své původní telefonní číslo, na které vám můžeme poslat SMS s jednorázovým kódem."

Osobne vyzkouseno a to jsem to ani necetl (vyhledal jsem to specialne pro tebe - trvalo to asi 30s)
Telekomunikace: Neomezene volani a sms + 20GB za 666kc/mes.
FinTech: za vyuziti meho doporuceni nabizim odmenu (Revolut , SkipPay , Twisto , Curve , Plutus , Portu , RONDA , RB , Indigo , Coinmate , Anycoin , Trading212 atp.)
Zabava: HBO MAX za 50kc
milanBrno
Nadšenec
Uživatelský avatar

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků