Zpětně připojení přetržkou určitě není nutné dělat. To je výhodné pro nového obchodníka. S přetržkou jsem se zatím nesetkal, to se děje jen u rychlého odstoupení, ne? Za mě nejraději měsíc bez dodavatele

Napíšu to ještě jednou a polopatičtěji:
Obchodník se přihlásí k odběrnému místu u distributora v den D (to může udělat prakticky do hodiny poté, kdy uzavře smlouvu, dojde mu poštou, naskenovaná. *
Pokud by den D byl 29-30 den bez smlouvy, bylo by vhodné, aby spolu s objednávkou podal požadavek na zrušení demontáže měřidla.
Pokud den D nastane méně, jak dvacátý devátý den od ukončení předchozí smlouvy (kdy se skutečně původní dodavatel odhlásil - a on to často neudělá a vyčkává a toho můžete docela dobře využít, ale to je zase jiný příběh), tak seďte v klidu a popíjejte kávu, stres je zbytečný...
* u velkých to může trvat, než se smlouva z obchodního místa dostanne na backoffice a tam provedou ten úkon, malý obchodník typu Fonergy toto udělá typicky za 0-2 dny, kdy dostane do riky smlouvu. JE VHODNÉ MU SDĚLIT: “OM BEZ DODAVATELE, připojte k nejbližšímu datu”.
Neboli, skoro vždy mám mezeru - mezi změnou dodavatele a tak vím, že k odpojení dojít nemůže do 30 dnů od ukončení smlouvy

Lhůta jde prodloužit ( to jsem prodlužovak jen jednou, když se něco podělalo). Navíc ten nový dodavatel se bezpečně přihlásí 29 den, ale klidně s požadavkem na připojeni za 14 dnů... = žádný problém v tom není, distributor už vás neodpojí...
někdo by mohl chtít zaplatit, fakturovat to typicky 30-45 denní období bez dodavatele, třeba distributor? Se zatím mi nestalo. Spotřebu mu zaplatím a paušál, to je pod 999 Kč a tím se distributor nezabývá...
-- 2. 6. 2020 19:52 --chosta píše:Mám ,také u Fonergy elektriku jsem u nich spokojený vše bez problému i cenově akorát s plynem jsou dražší.
Však oni jsou v r.2020
dražší o polovinu (skoro 50%!!!) i s elektřinou (Cena za MWh - 1590 vs 1089 Kč)
Edit: Přesně 46%... Bohužel, náklady energie jsou trochu složitější výpočet.
Edit2: relevantnější by bylo srovnat 1540 vs 1089 = o 41,4% dražší... Díky možnosti 0 paušálu to je zhruba do 1,2 MWh za rok výhodnější