Investicia do zlata.

Podílové fondy, akcie, komoditní trhy, spekulace, aukce. Kam a jak nejlépe investovat volné finanční prosředky

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod gotesák 11. 4. 2020 08:28

Mufinmufi píše: Já dnes řešil kde koupit fyzické zlato

Psal jsem to sem před rokem, že není moc času na nákupy za levno, ovšem je pravděpodobné, že i dnešní ceny se budou zdát levnými za pár let.
Jak už to v investování bývá, budoucích variant vývoje je víc. Mnoho prognóz (banky a velcí hráči) pracuje s modelem, že momentálně jsme se zlatem na vrcholu a během pár měsíců bude následovat velmi hluboký pád (pod 1000 USD/Tr.) před následným růstem k 3000USD/Tr, další s korekcí k 1500 po dosažení USD1700/Tr. (nyní) a poslední s růstem bez zastávky na nová maxima a korekce až po dosažení nových maxim(graf pod textem). Rozhodnout se musí každý sám, co udělá(většina neudělá nic a pak skuhrá, že se o nás stát málo stará). Pro orientaci přikládám grafík. Modely mají jedno společné - nakonec zlato bude za 3000USD/Tr. Otázkou je, zda za půl roku nebo více let a jak to urychlí inflace a bezprecedentní ekonomické stimuly, kterým rozhodně není konec a již se staly novým normálem.
GOLD prognose to 2022.png
Život je příliš krátký na to, aby člověk chodil do práce.
gotesák
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod jednadva 11. 4. 2020 10:51

To dole není doufám první diference té horní řady. :)
jednadva
Diskutér

Odeslat příspěvekod gotesák 21. 5. 2020 14:22

That’s often true on short-term charts, but on this long-term quarterly bar chart, it’s clear that a rise to 70 is a massive buy signal. Historically, that buy signal is typically followed by gains of hundreds of percent!

GOLD 1970-2020.gif


Pokud překonáme 1800 jede se nahoru na nová maxima, výrazně vyšší maxima.
https://www.kitco.com/commentaries/2020 ... ignal.html

_______________________________________________________________________
_______________________________________________________________________


7.4.2010
konstruktiwa píše:zlato se prave dostalo nad 1150 Usd/Oz, absolutne nevyhodne ted nakupovat za takto nadnesenou cenu.

7.4.2010
gotesák píše:Přesně to samé jsem si říkal před 2lety a také před 5 lety.
Abychom si za 5 let neříkali: "Vzpomínáte, jak tenkrát bylo zlato za 1500/tr? Že jsme tenkrát nenakoupili!"


Jen pro připomenutí citáty před 10 lety na tomto vlákně.................. ;-)
Život je příliš krátký na to, aby člověk chodil do práce.
gotesák
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod gotesák 9. 6. 2020 13:19

I ČNB se probudila. Může dokoupit to prodané zlato, škoda, že za násobky cen, za které bylo prodáno............japak se asi má Pepa Tošovský, nevíte někdo, jestli na tom aspoň vydělal, nebo byl jen někomu "užitečný blbec"?
https://www.euro.cz/politika/cnb-meni-s ... .sznhp.box

Extrémní názory na zlato nejsou mezi vlivnými ekonomy vůbec výjimečné. Lze se totiž dočíst, že nákup zlata je jediným řešením současné ekonomické situace, kdy vygradovalo bezbřehé nafukování bilancí skrze tištění peněz, i že zlato je zastaralý nástroj, jehož držba nese jen náklady.

Dost důležitý fakt, o kterém se roky nemluví:

Český zlatý poklad už není státní. Nenápadnou novelou zákona o ČNB v roce 2013 se státní zlaté rezervy staly majetkem přímo ČNB. To má za následek to, že si s ním může de facto dělat, co chce, a především nemusí zveřejňovat podrobnosti o odprodeji zlata, tedy za kolik a komu.

Zákon nabyl účinnosti 1. července 2013, podepsáni jsou pod ním Němcová, Zeman, Rusnok. Ustanovení uvařil parlament za Nečasovy vlády a podepsal ho Rusnok coby premiér tehdejší úřednické vlády. :twisted:
Život je příliš krátký na to, aby člověk chodil do práce.
gotesák
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod saabik 9. 6. 2020 17:52

Jak souvisí objem drženého zlata se základním cílem ČNB? K čemu jim budou rezervy plné zlata při naplňování základního úkolu povinností ČNB?
Alpina B3 Touring 2023

Všichni skončíme u Porsche.
saabik
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod misem 10. 6. 2020 06:40

saabik píše:Jak souvisí objem drženého zlata se základním cílem ČNB? K čemu jim budou rezervy plné zlata při naplňování základního úkolu povinností ČNB?


Nevím, jaký má ČNB základní cíl, ale jestli je úkolem ČNB devalvovat korunu, tak to se jí s úspěchem daří. Pokud jde o zlaté rezervy, tak by jim třebas byly k tomu, k čemu jsou i ostatním centrálním bankám, které zlato dost nakupují. Zlaté rezervy slouží jako bezpečně rezervy, které nejsou ovlivňovány negativními ekonomickými vlivy. Ne všechny banky ale zlato nakupuijí, třeba taková Venezuela zlato prodává.
misem
Návštěvník

Odeslat příspěvekod suram 10. 6. 2020 06:52

Jediným cílem ČNB je inflace kolem 2%. :D
https://www.cnb.cz/cs/menova-politika/cilovani/
suram
Diskutér

Odeslat příspěvekod gotesák 10. 6. 2020 07:31

saabik píše:Jak souvisí objem drženého zlata se základním cílem ČNB? K čemu jim budou rezervy plné zlata při naplňování základního úkolu povinností ČNB?

Vzhledem k tomu, že ČNB se rozhodla začít nakupovat zlato, tak asi ví, proč to dělá a určitě si uvědomují, že spousta lidí se zeptá, proč až nyní, proč nenakupovali před 5 lety? Asi to jinak nešlo prosadit, vlivů je mnoho. Podle mě prostě spolkli hořkou pilulku, přiznali si, že udělali chybu(jejich předchůdci) a nyní to budou (snad) dělat lépe. Proč prodali tenkrát již zdůvodněno bylo a je mnoho lidí, kteří zdůvodnění věří a souhlasí s ním(třeba saabik) :-P
Život je příliš krátký na to, aby člověk chodil do práce.
gotesák
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod jednadva 10. 6. 2020 10:59

A jak se to projeví v reálné ekonomice? Není to v podstatě jedno?
jednadva
Diskutér

Odeslat příspěvekod ROlda78 10. 6. 2020 16:20

Ale ČNB nenavyšuju zlatý poklad, jen plánuje dokupovat množství, které běžně spotřebuje na výrobu mincí. Prodala (za posl. 30 let) cca 60 tun a teď bude možná stovky kg dokupovat. To je jako plivnutí do trezoru.
O chytré ženské je nouze. Konečně o chytré mužské zrovna tak. Jan Werich
ROlda78
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod gotesák 10. 6. 2020 17:02

jednadva píše:A jak se to projeví v reálné ekonomice? Není to v podstatě jedno?

A to zase jó. Je to opravdu jedno, oni nám nic nedají, ať bude prosperita nebo krize ;-]
ROlda78 píše:Ale ČNB nenavyšuju zlatý poklad, jen plánuje dokupovat množství, které běžně spotřebuje na výrobu mincí. Prodala (za posl. 30 let) cca 60 tun a teď bude možná stovky kg dokupovat. To je jako plivnutí do trezoru.

Taky souhlas, nejspíš nenakoupí tolik, co Rusko, když už zaspali dobré ceny, ale plivnutí bych napsal do rybníka nebo moře, plivat do trezoru není normální :pozor
Život je příliš krátký na to, aby člověk chodil do práce.
gotesák
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Lojzík17 24. 6. 2020 23:49

Přečetl jsem si zde články, a nechápu nic. Proboha, pokud nejedete obchodovat na burzu v milionech dolaru, je Vam preci uplne jedno jestli si koupite minci, slitek, nebo zlomky, hlavne ze to je Au, a je uplne jedno v jakem je tvaru, v jake je ryzosti, zlato je to porad, a kdyz si kupujete trapnych par gramu, nebo i par kilo, muze Vam to byt uplne fuk. Zlato preci lidi budou chtit porad, a i kdyz by jste se vubec nesnazili, nic nehledali, tak i ty blby neztaveny zlomky zvladnete prodat za 4% pod svet, ztaveny ve slitku za 3%, ihned, vyplaceno na miste a v hotovosti! Proste jen zapnete google a chvilku pohledejte, treba si napiste par emailu, a urcite skoncite i s lepsi nabidkou. A nakupovat mince nebo slitky, pokud Vam jde jen o zlato ( o žádnou sběratelskou cenu ) za více než 3% nad světovou cenu je podle mě také blbost ( platí pro všechny hmotnosti od 3,38g; proste to jde hrave sehnat, i lépe ) stejně jako to, dát někomu zálohu vyšší než 10% a čekat na to, až mi dovezou za týden nebo dva, mých pět kilogramových cihel. Nic tajemného na tom není, je to jen zlato a peníze.
Lojzík17
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod vpe 5. 7. 2020 07:50

gotesák píše:především nemusí zveřejňovat podrobnosti o odprodeji zlata, tedy za kolik a komu.


Muzes o informace pozadat. Anebo na cnb se nevztahuje InfZ?
vpe
Poslední varování
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Fireblade46 16. 7. 2020 15:08

Dobrý den, mám dotaz ohledně investování do zlata. Slyšel někdo o platformě Ibis Gold? https://ibisingold.com/index.php?lang=cs
Fireblade46
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod gotesák 3. 8. 2020 14:38

Aktualizace drahých kovů pro ty, kteří zaspali: Trend je stále nahoru a není důvod se domnívat, že se rychle změní. Krátkodobý cíl pro zlato je 2100 USD/Oz(prosinec 2020?), dlouhodobě výše. Stříbro s většími výkyvy taktéž nahoru. Je jasné, že v určitém okamžiku dojde ke korekci, ale prozatím to tak nevypadá, body obratu jsou hluboko pod současnými cenami.
Život je příliš krátký na to, aby člověk chodil do práce.
gotesák
Nadšenec
Uživatelský avatar

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků

cron