mBank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod PULPANM 22. 6. 2020 17:55

Tak mám účet čekám na kartu.Snad se dostanu k té odměně.Časem
PULPANM
Diskutér

Odeslat příspěvekod bigzachod 23. 6. 2020 19:17

Vaše platba ve výši 50000 CZK vykonaná .... byla zamítnuta z bečnostních důvodů. Zavolejte na mlinku, kde Vám platby odblokují.
Co je tohle za banku? od čeho jsou limity, potvrzeno přes 3D secure a ještě abych někam volal... to je u mbank normální?
bigzachod
Návštěvník

Odeslat příspěvekod minarjo 23. 6. 2020 19:24

To je normální u všech bank, pokud je jim platba kartou podezřelá, tedy zejména je o dost větší vůči běžným útratám (z historie), nebo jde o více plateb po sobě u stejného obchodníka apod. (mechanismy proti zneužití má každá banka jiné a samosebou tajné). Třeba Hello Bank při podezření na zneužití nejprve posílá SMS, pak volá, a když jim to nevezmeš, kreditku preventivně blokuje a vyzve tě ať jim zavoláš ty. Tak se mi to stalo u nich cca před rokem u platby tuším 20+20 tisíc (vadily jim dvě vyšší dobití Revolutu chvíli po sobě).
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod DrholecR 23. 6. 2020 21:35

Dnešní email z mBank:
S mSpořením šetříte snadno, chytře a efektivně

    - garantovaná sazba 1,2 % p. a. minimálně do 31. 11. 2020

    - přehledné zakládání a upravování cílů

    - neustále při ruce v appce nebo internetovém bankovnictví


Jsem nevěděl, že má listopad 31 dnů. To jsou amatéři :D
DrholecR
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tom brava 24. 6. 2020 10:22

ta prev.ochrana u DK - před DCC a před jednor. popl. za použití cizího bankomatu - to jde jen v mob.apce? nebo i v IB...pokud ano, kde? dík
tom brava
Diskutér

Odeslat příspěvekod retron 24. 6. 2020 10:30

Finance > Karty > vybereš kartu > více > Nastavení karty > Platby s převodem měny (DCC) resp. Bankomaty s poplatkem
retron
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod tom brava 24. 6. 2020 19:18

retron: pokud to má být postup pro IB,tak já tam ten krok "více" nemůžu najít...nemyslíš "detail"?, ten umím rozbalit ale tam funkce DCC/ATMblok nejsou...
tom brava
Diskutér

Odeslat příspěvekod minarjo 24. 6. 2020 19:36

Obávám se že @retron popisoval cestu k nastavení v Smartbankingu. Přesně jak to popsal to mám i já v Android appce. A pokud vím, tak mBank to do IB slíbila až dodatečně, tak to při zavedení této novinky prezentovali. Ono něco nového udělat do appky je snazší než do IB (viz třeba i Equa a fakt, že okamžité platby jdou jen přes appku).
Na druhou stranu: proč to dělat v IB, kde je zdlouhavější přihlášení i hledání v dané struktuře, když v appce je to všechno hned (já v IB nebyl už hodně dlouho, a to neplatí jen pro mBank).
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod tom brava 24. 6. 2020 20:18

já se dosud úspěšně bankovním apps vyhýbal, asi strach z hacku (android), resp. použití cizích wifi apod, prostě nějak podvědomě u mob. zařízení si nejsem jist úrovni bezpečnosti adekvátní PC s průb. akt. W10...nemám čas ani chuť a doted nebyl ani důvod se babrat s antiviry ve smartu (a vlastně celkově nemám potřebu bankovat z mobilu). Ale todle je snad první věc, která by mě donutila tu appku mbanky nainstalovat....
Naposledy upravil tom brava dne 25. 6. 2020 13:02, celkově upraveno 2
tom brava
Diskutér

Odeslat příspěvekod HankaDu 25. 6. 2020 00:36

tom brava píše:ta prev.ochrana u DK - před DCC a před jednor. popl. za použití cizího bankomatu - to jde jen v mob.apce? nebo i v IB...pokud ano, kde? dík


V IB to zatím není, prý brzo bude, ale na léto bych s tím nepočítala. https://www.penize.cz/debetni-karty/414 ... c-na-karte
HankaDu
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tom brava 25. 6. 2020 13:14

díky za doplnění...zatím s instalem apky vyčkám, snad si s doprogramováním IB pospíší, když funkcionalitu už jejich systém umí. A chválím mBank, konečně po čase vylepšení s reálným přínosem pro běžného klienta.
tom brava
Diskutér

Odeslat příspěvekod Finmxpert 25. 6. 2020 14:25

tom brava píše:díky za doplnění...zatím s instalem apky vyčkám, snad si s doprogramováním IB pospíší, když funkcionalitu už jejich systém umí. A chválím mBank, konečně po čase vylepšení s reálným přínosem pro běžného klienta.


Tyto funkce v IB ocekavam dostupne na konci cervence/zacatek srpna. :)
Finmxpert
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod A_Delarge 25. 6. 2020 15:10

PULPANM píše:Tak mám účet čekám na kartu.Snad se dostanu k té odměně.Časem


Taky jsem se nedávno zaregistroval, ale v té rychlosti si už nepamatuju. O vydání debetní karty se žádalo přímo při registraci nebo je potřeba ještě někde v IB nebo podobně?

Edit: Už jsem si to ověřil. O vydání karty se žádalo hned při registraci. Asi jen nejsou tak rychle po vytvoření účtu nahrány všechny infomrace (IB mi neukazuje ani kartu, ani založené mSpoření).
A_Delarge
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod bigzachod 26. 6. 2020 10:54

ta mbanka má zvláštní limity pro platby kartou... dneska platba 85k mi 3x neprošla, tak jsem to zkusil rozdělit na 2 platby a už to prošlo, samozřejmě denní limity karty mám k tomu nastaveny, ale vypadá to jak kdyby někde měli interně nastaveny limit 50k / platbu... u ostatních bank jsem se s tím nesetkal, přes čsob bezproblému 250k jsem platil, to upozorňuji ostatní, kdyby potřebovali zaplatit větší částku, aby na to nespoléhali...
bigzachod
Návštěvník

Odeslat příspěvekod fanyn3 26. 6. 2020 12:02

mBanka nemá jen denní limity, musíš si nastavit všechny.
fanyn3
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků