mBank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Finmxpert 27. 6. 2020 21:20

tom brava píše:áááááááááá už vidím, to je třeba nejdřív navést cíl a pak teprve tlačítko vyjede...a to jsem myslel, že nic debilnějšího než obálky od ING nemůže okolo spoření vzniknout, a přece to mbaňka dala....( no čekám kdo/kdy trumfne momentálně (anti)lídra mBank)


Možná jste jen nepochopil charakter tohoto produktu. Spořím, když platím. Jednorázové nasypání není preferovaná varianta.
Finmxpert
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tom brava 27. 6. 2020 21:27

zřejmě ano, mám "pouze" osobní zkušenost se spořením v Anglii a Polsku, ale nikde jsem podobné cirkusy nezažil - to je doména Čezka. Ještě bych kvitoval, kdyby to bylo k účtu pro mladé do 18let "navlastnítriko", ty dnešní děcka nemaj o spoření páru, ale masírovat takhle dospěláky? Kdyby si radší odpustily ty vícenáklady s propagací a programováním těchto kampaní, a zvedli o něco ÚS proti té bídě co nabízej.....
tom brava
Diskutér

Odeslat příspěvekod minarjo 27. 6. 2020 21:54

Tak samosebou že je třeba nejprve vytvořit cíl, až tím to jedno konkrétní mSpoření s jeho parametry a stavem zůstatku vznikne (z těch maximálně osmi). Bez založení cíle (obálky) nebude pod záložkou mSpoření založeno nic (budou tam jen různé předpřipravené nabídky typu cílů jako Dovolená, Rozmary atd.), to mi zase tak nelogické jak zdůrazňuje @tom brava nepřijde :). Jen někoho může mást terminologie, že založení Cíle je v podstatě (zjednodušeně řečeno) založení nového spořícího účtu (s určitými parametry), kterých lze založit 0 až 8.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod tom brava 27. 6. 2020 22:20

já to myslel obecně jakože To nevymyslíš, jak se dá zkomplikovat tak prostá věc jako je spoření u nás...místo aby digitalizace vedla ke zjednodušení/zrychlení celkové obsluhy, mám někdy pocit že těmi "nadstavbami" v Čezku nabobtnalo spoření do nechutných komplikovaností a hlavolamů, a obsluha mě tím pádem stojí dost času neadekvátního přínosu. Ale už do toho tady nebudu vrtat, lidi jsou různí, někdo může vnímat spoření ala mBank/ING jako sympatické.
tom brava
Diskutér

Odeslat příspěvekod suram 27. 6. 2020 23:29

Je to šaškárna, to je jasné, ale sype to.
suram
Diskutér

Odeslat příspěvekod vlaju 28. 6. 2020 22:23

Trochu zmatek v těch kartách - nevěděl jsem, za co mi obnovili kartu, každá se jmenuje jinak, a když teď nemůžu požádat o Světkartu... ale už to chápu, když jsem to tady pročetl, díky za rady.

Objevil jsem v IB zřejmě chybu. V plánovaných operacích se mi nezobrazuje jedna pravidelná platba, která má proběhnout v červenci, ať nastavím filtr jakkoliv. Jde o trvalou platbu s roční periodou, tj. není častá, takže se ji asi nepodařilo odladit. V seznamu pravidelných plateb je, aktivní neomezeně, očekávám, že proběhne - ale budí to nejistotu (krom toho, že by člověk mohl nechat příliš nízký zůstatek, pokud by se spoléhal na "plánované operace" a jejich součet, do kterého se také nezapočítala.
vlaju
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tocassido 30. 6. 2020 11:58

Tak po doporučení zde jsem napsal mail na MBANK s číslem žádosti a do 4 dnů oběma stranám byl připsán bonus za doporučení, takže asi čekají kdo si nevšimne :)
tocassido
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Persbrandt 30. 6. 2020 22:26

Jeden Cil na Msporeni nelze zaroven plnit nastavenym pravidelnym mesicnim prevodem a odkladanim urcite castky pri kazde platbe, zrejme se musi vybrat jen jedno z toho, coz?

Ted mam vytvoreny jeden Cil a ten plnim pravidelnym mesicnim prevodem z Mkonta. Takze kdyz si chci nastavit i odkladani urcite castky na Msporeni pri kazde platbe kartou, abych mel jistotu, ze splnim podminky aktualni bonus. akce, tak bych si musel zalozit dalsi Cil, ze?

-- 1. 7. 2020 00:07 --

a ted jeste koukam, ze jako odkladanou castku po kazde transakci mi to nabizi minimalne 10 kc. taky to tak mate nebo jsem blbej? jen mne to trochu prekvapilo, protoze myslim, ze tady nekdo psal, ze se da takto odkladat i jen 1 kc..
Persbrandt
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Persbrandt 30. 6. 2020 23:33

PS myslim tim treba, jestli ta min. odkladana castka neni individualni, u kazdeho klienta jina, podle toho, jak Mbank nejakym svym algoritmem propocitava obvykle vydaje a vubec financni chovani kazdeho konkretniho klienta, s tim, ze pritom taky zohledni to, jake zakladni parametry daneho Cile klient predtim zadal .
Persbrandt
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod PetrXx2 1. 7. 2020 07:25

Odkladam 1 Kč mesicne na kazdy cil a funguje to.
PetrXx2
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Schwarzie 1. 7. 2020 09:47

Ja rovnez.
Schwarzie
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod PULPANM 1. 7. 2020 09:52

a k čemu to je? Koruna na spořák?
PULPANM
Diskutér

Odeslat příspěvekod Milos 1. 7. 2020 09:56

Jako minimální fixní částku po každé transakci mi to také nabízí 10Kč a nikoliv 1Kč jako některým jiným.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod vlaju 1. 7. 2020 09:59

10 Kč je minimum při odkládání při transakci, 1Kč je minimum při trvalé platbě.
vlaju
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Lol Phirae 1. 7. 2020 10:00

PULPANM píše:a k čemu to je? Koruna na spořák?


Eh. Např., ty lidi si tam převáděj peníze sami, a mají jaksi už "plno". Nic dalšího tam automaticky posílat nepotřebujou.
Chcete nějaký bonus? Kódy (Twisto 150 Kč, WorldRemit 500 Kč, Curve, Revolut, TransferWise, Xendpay...) viz můj profil.
Lol Phirae
Nadšenec

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků