Raiffeisenbank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod bufalobil1 9. 7. 2020 15:24

24.6. jsem požádal o založení chytrého konta u usetreno.cz
1.7. se dostavil kurýr a odvezl si podepsané smlouvy
9.7. účet stále nefunkční

hned jak to bude možné a podaří se mi z nich ten litr vyklepat tak ruším učet i kreditku
příšerná banka

-- 9. 7. 2020 16:28 --

jediné co mě těší je položka odměny získané od vzniku smlouvy 76 377 Kč :)
akorát nevím jestli se to týká těhle *****ů nebo je v tom započtený i CITI Bank
bufalobil1
Nadšenec

Odeslat příspěvekod fc70 9. 7. 2020 15:58

Je to včetně Citi.
fc70
Přeborník

Odeslat příspěvekod mr.lukas86 9. 7. 2020 16:37

bufalobil1 píše:24.6. jsem požádal o založení chytrého konta u usetreno.cz
1.7. se dostavil kurýr a odvezl si podepsané smlouvy
9.7. účet stále nefunkční

hned jak to bude možné a podaří se mi z nich ten litr vyklepat tak ruším učet i kreditku
příšerná banka

-- 9. 7. 2020 16:28 --

jediné co mě těší je položka odměny získané od vzniku smlouvy 76 377 Kč :)
akorát nevím jestli se to týká těhle *****ů nebo je v tom započtený i CITI Bank


To ještě jde...já žádal 18.6., 26.6. přišel e-mail z RB, že žádost zpracovali a že mě do několika pracovních dní bude kontaktovat kurýr...no, ještě se neozval :-D
mr.lukas86
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod radecek 9. 7. 2020 19:19

Tak jsem si splnil "životní sen" a poprvé v životě navštívil Raiffeisen Bank. Říkal jsem si, že jestli mě někdy donutí k nim přijít, tak to bude nejen první návštěva, ale i poslední.
Přišel jsem tam odmítnout nové podmínky na "city life" kreditce a tím ji zrušit. A byl jsem mile překvapen, že to s úsměvem zvládli. Teď mi běží 14 dní výpověď, pak měsíc období, kdy si teoreticky mohou ještě nějací obchodníci vzpomenout a zaúčtovat platbu a pak snad o nich už nikdy neuslyším. I když...
Jen co jsem přišel domů, už mi volali s další nabídkou, byť mě bankéř v bance ujišťoval, že mají u mě poznamenáno, že mě nemají s nabídkama kontaktovat. Slečna ještě netušila, že jsem kreditku už zrušil. Ještě mě ale bankéř varoval, že mi určitě zavolají s retenční nabídkou, což jsem mu sice říkal, že nemám zájem, ale on říkal, že to nemá šanci nějak ovlivnit.
Původně jsem myslel, že se poohlédnu po nějaké jiné kreditce, která mi přinese nějaký bonus, ale když vidím nabídku na trhu, tak se na to vykašlu a vystačím si s debetkou. Šance, že bych někoho dalšího podojil o skoro 50 tisíc, se asi jen tak brzo nenaskytne, a řešit různé podmínky pro pár drobných se mi nechce.
radecek
Návštěvník

Odeslat příspěvekod suram 9. 7. 2020 19:28

Pořád ale RB Life dává bonus 1 % za transakce ne? 350 Kč měsíčně. To rušíš jen kvůli tomu, že tam nemáš účet?
suram
Diskutér

Odeslat příspěvekod radecek 9. 7. 2020 20:03

suram:
Kvůli neustále zhoršujícím se podmínkám. 350 měsíčně je fajn, ale 50 korun je poplatek za kartu (který mimochodem nemění, i když výše odměn klesla postupně ze 2 tisíc na 350 korun), Ve skutečnosti v průměru možná 35 tisíc měsíčně utratím, ale někdy je to 20 a někdy 50, takže ani ty 3 stovky to nejsou.
Nebo třeba výpisy. Dokud chodily mailem, bylo to v pohodě. Teď jsou v IB a mailem chodí jen upozornění, samozřejmě schválně dříve, než tam ten výpis je, aby na to člověk zapomněl. Typická hajzlovina.
Účet u nich nemám a ani ho nechci. Protože úplně vidím, jak si zřídím zdarma účet, který brzy zdarma nebude, nebo bude zdarma jen při nějakých podmínkách.
Ve skutečnosti bylo ale tou poslední kapkou zpoplatnění SMSek. Opravdu nemám zájem o žádnou mobilní aplikaci, která mi bude cpát další a další jejich produkty.
Nebo s tím voláním. Mám účet u mnoha českých bank, ale RB jednoznačně vede v otravnosti. Pořád mi volají. Pořád jim říkám, že si nepřeju, aby mě kontaktovali a za měsíc či dva opět telefonát. Nebo každý půlrok výhružná smska, že mám prošlou občanku a ať jim dojdu na pobočku nahlásit změnu (to jsem odmítal). Proč jiné banky takhle neotravují?
radecek
Návštěvník

Odeslat příspěvekod xls 9. 7. 2020 23:27

Mám to naprosto stejně, na odměnách jsem se dostal skoro na 70 tisíc, ale tohle je konečná. Ne, jim nestačilo, že člověk tou kartou platí a stačí 1x měsíčně poslat mailem výpis, pořád musí vymýšlet, jak to udělat složitější, horší, dražší, složitější, a tak pořád dokola. Ještě měli letos geniální nápad, že udělají měsíční poplatek za nálepku, tak jsem ji manželce, která tím roky platila, sebral a vyfasovala jinou od jiné banky. Rb a její služby mi určitě scházet nebudou, nevidím nejmenší důvod se dál otravovat.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod Lol Phirae 9. 7. 2020 23:47

A mě už to taky fakt nebaví. Původní O2 CIti karta, ušetřeno cca 45k, nicméně už jejich změna výpisů na tu kokotinu zaheslovanou jak trezor FBI a schovanou v IB byla celkem poslední kapka, vážně nevím, k čemu ještě jako BÚ, který už z principu na nic nepoužiju a k tomu aplikace na přihlašování. Otravní jak zimnice.
Chcete nějaký bonus? Kódy (Twisto 150 Kč, WorldRemit 500 Kč, Curve, Revolut, TransferWise, Xendpay...) viz můj profil.
Lol Phirae
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Persbrandt 10. 7. 2020 04:14

mr.lukas86 píše:To ještě jde...já žádal 18.6., 26.6. přišel e-mail z RB, že žádost zpracovali a že mě do několika pracovních dní bude kontaktovat kurýr...no, ještě se neozval :-D

No ja jsem zadal u usetreno 30.6. a kuryr zavolal tusim 8.7., i kdyz jsme se zatim nesesli.
Tak nevim, jestli na vas nezapomneli.
Persbrandt
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod fc70 10. 7. 2020 04:17

Nedělejme si iluze, oni se klientů jako my, na kterých dohromady prodělali, a kterým asi nikdy neprodají výdělečný produkt, koneckonců zbaví rádi.

Ale: známým, kteří do optimalizace bankovních produktů nejsou tak zažraní, můžu podle potřeby doporučit spoustu různých bank z různých důvodů (Moneta: dobrá a komplexní mobilní aplikace; Air bank: fakt se docela snaží být příjemní; Equa: multiměnová karta zdarma; Fio: API pro malé podnikatele; … koneckonců i ČS: jednoduchá mobilní aplikace, vše v jedné bance, reagují na maily rychle, jsou zvyklí vysvětlovat a pomáhat důchodcům). Je i pár bank, které teď vážně nedoporučím, ale doporučil bych je v minulosti a ještě není úplně jisté, že jsou špatné nenapravitelně (Trinity, Creditas).

Naproti tomu Raiffeisen jsem neměl důvod takovým lidem doporučovat nikdy, a nemyslím, že to v nejbližších deseti letech nastane. Hraje si na velkou univerzální banku, technologicky je to spíš malá kampelička, kde se musí se vším na pobočku, ale na rozdíl od těch kampeliček to je anonymní fabrika s frontou, žádné sousedské posezení a popovídání; neustále se snaží existující klienty natáhnout postupným zhoršováním podmínek výběhových produktů až k naprosto absurdním cenám; historie všelijakých drobných šmejdských chování, která žádná nebyla vyloženě nelegální nebo nepoctivá, ale evidentně nešlo o to najít vzájemně přijatelné nebo aspoň pochopitelné řešení.

Ano, dobře, my si tam pár výhodných produktů najdeme, a protože jsme to my, tak to nepohodlí přetrpíme a ta rizika si tu na fóru společně pohlídáme; ale nikdo jiný to nemá zapotřebí. A když už to teď nevydrží ani tohle fórum, nedokážu si moc představit, že to běžná populace vydrží o moc déle. Někdy v září zase uvidí reklamu Air Bank nebo koho…
fc70
Přeborník

Odeslat příspěvekod Persbrandt 10. 7. 2020 05:29

Muzu se zeptat, jakym zpusobem RB u akce Usetreno novemu klientovi potvrzuje realne zalozeni uctu?
Mailem? Pristupove udaje do IB prijdou taky mailem, nebo az postou spolu s platebni kartou?
Hlavne doufam, ze tu kartu posilaji obycejnou postou, abych nemusel na postu.
Kdybych si mohl vybrat, tak bych plateb. kartu vubec nechtel, zakladam jen pro bonus, ale asi si ji musim vzit, ze?
No snad ji aspon nemusim aktivovat, o tom v podminkach nic neni, i kdyz na druhou stranu je otazka, jestli neaktivovat kartu neni zbytecne pokouseni osudu, resp. banky.

-- 10. 7. 2020 06:45 --

fc70 píše:A když už to teď nevydrží ani tohle fórum, nedokážu si moc představit, že to běžná populace vydrží o moc déle. Někdy v září zase uvidí reklamu Air Bank nebo koho…


No jestli Airbank nebo nejaka jina banka da na podzim do reklamy sikovne neco jako "prece nebudete u RB platit poplatky za autorizacni smsky, prijdte k nam a budete to mit zdarma", tak by mohli mit zajem duchodcu zarucen...
Pokud se to jenom zmeni v ceniku, tak si toho bohuzel spousta beznych lidi nevsimne. Stacilo by se jenom podivat, kolik % klientu zatim ani nepreslo z podminene bezplatneho Ekonta na zcela bezplatny Chytry ucet, podle mne to urcite bude vysoke cislo...
Persbrandt
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod chrudimi 10. 7. 2020 06:30

Persbrandt: Ušetřeno hned po telefonátu poslalo e-mail s pokyny a informací o bonusu, to bylo 17.6., cca po týdnu přijel kurýr a 29.6. přišel e-mail od banky, že je účet založen a druhý den se na něj šlo přihlásit. Údaje pro přihlášení by měli být součástí dokumentů při založení, já ale měl přístup už založen pro kreditku. Karta přišla o pár dní později normálně do schránky, neaktivoval jsem.
chrudimi
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod bufalobil1 10. 7. 2020 06:55

Ale byli to hezký časy. Já měl dvě Lifky jednu teda manželka a dojit každý měsíc 2x2 litry bylo fajn. :) Co já jsem se všechno naučil abych ty prachy dostal :) Za celou dobu jsem jen 3x zapomněl zaplatit včas. Dvakrát ještě u CITI. Odměna 2 litry a na úrocích jsem měl zaplatit taky asi 2 litry. Napsal jsem prosbu, že se omlouvám a že mi neodešla připravená platba a že platím vždycky včas jestli by mi ten úrok prominuli. A dvakrát mi to vynulovali!! Bunus mi zustal. CITI byli frajeři. U *****ů RB se mi to stalo jednou, tak jsem napsal taky žádost a ti šmejdi mi prominuli jenom půlku. :( Jednu Lajfku jsem zrušil už před rokem a asi se naplnil čas i pro tu druhou. I když ty 3 kila na ulici taky nenajdu.
bufalobil1
Nadšenec

Odeslat příspěvekod suram 10. 7. 2020 08:50

Svoji vinu v tom má socialistická EU se svojí zbytečnou regulací bankovních poplatků.
suram
Diskutér

Odeslat příspěvekod Lafayette16 10. 7. 2020 10:44

suram píše:Svoji vinu v tom má socialistická EU se svojí zbytečnou regulací bankovních poplatků.


Ano.
Lafayette16
Diskutér

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků