Creditas (banka)

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Lol Phirae 8. 8. 2020 21:35

Mnooo, to je opravdu kvalitka... :shock:

Screenshot_Creditas_trvaly_prikaz.png
Screenshot_Creditas_trvaly_prikaz.png (57.03 ) Zobrazeno 6397 krát
Chcete nějaký bonus? Kódy (Twisto 150 Kč, WorldRemit 500 Kč, Curve, Revolut, TransferWise, Xendpay...) viz můj profil.
Lol Phirae
Nadšenec

Odeslat příspěvekod mbodlak73 8. 8. 2020 22:15

Hahaha, to jsem teda nezkoušel. No co, agilní vývoj, přece... Ale vážně, tohle je dost pitomé, tak snad to napraví co by dup.
mbodlak73
Návštěvník

Odeslat příspěvekod vlazy 9. 8. 2020 01:04

Myslím, že tento zmetek (nové IB a mobilní aplikace) ani není příliš co opravovat. Z něčeho takového se už snad ani nic pořádného udělat nedá. Nejlepší by asi bylo nechat původní starou verzi a případně pracovat na ní přidáváním nových služeb a funkcí a toho co ty nové zmetky vymyslel a je za to zodpovědný okamžitě propustit aby nemohl páchat bance další škodu a ostudu.
Ze zpupnosti vzniká jen hádka, kdežto u těch, kdo si dají poradit, je moudrost.
Bible - Přísloví 13:10
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod slavo963 9. 8. 2020 08:23

Co jich nutilo vydat novou nefuncni verzi IB? Tohle nekdo podepsal? Resp neprebehl betatest? Fakt to nechapu
slavo963
Přeborník

Odeslat příspěvekod fc70 9. 8. 2020 09:58

Jestli se nepletu, Creditas stejně jako Air Bank postavila IB (a core systém?) kolem systému od Arbes. Air Bank někde v rozhovoru říkala, že někdy docela brzo na začátku (snad dokonce před spuštěním?) se rozhodli, že si to musí upravit/rozšířit (úplně nahradit?) sami něčím jiným místo jen nakupování produktu.

Tak možná Creditas jen došla k podobnému rozhodnutí.

Dokud to staré IB nechají spuštěné, tak přidat další, které toho teď umí 60–80%, není takový průšvih – naopak jim to umožní od klientů zjistit, které z těch zbývajících 20–40% jsou důležité a co se může vyhodit.

Ale klienti možná stěžují docela intenzivně, když už vydali https://www.creditas.cz/aktualita?articleId=4567464_R . Taková transparentnost o tom, na čem se pracuje, je fajn.

To, že to vypadá, jako by jedna další verze byla v řádu měsíců a další až někdy za rok, už fajn vůbec není. To snad radši ty každopáteční odstávky Air Bank.
fc70
Přeborník

Odeslat příspěvekod mbodlak73 9. 8. 2020 12:06

slavo963 píše:Co jich nutilo vydat novou nefuncni verzi IB? Tohle nekdo podepsal? Resp neprebehl betatest? Fakt to nechapu


Jenom podotýkám, že chybějící funkčnost není totéž, co chybná funkčnost.

Já a priori proti novým produktům nic nemám, svět se mění (poslouchej, Moneto!) a je-li možné dát uživateli víc funkcí, lepší kabátek, lepši UX, tak samozřejmě to je dobře. Proto zatím po prvním proklikání jsem opatrně optimistický. A když něco nejde a je to ve starém bankovnictví, půjdu tam.

Zase obecně mám rád jednoduché a přehledné UI, se kterým se dobře pracuje. Tohle nové IB od Creditasu je hodně barevné, ale jeví se mi vcelku přehledné - i když si dovedu představit něco, co by se mi třeba líbilo víc.
mbodlak73
Návštěvník

Odeslat příspěvekod vlazy 9. 8. 2020 15:20

mbodlak73:
Taky nemám nic proti novým produktům, ale za předpokladu, že nejsou horší než ty staré což o tom co nám nyní předvádí Creditas v žádném případě nejde tvrdit. Z něčeho takového bych rozhodně optimistický nebyl, protože to naznačuje, že to už lepší asi nebude a spíše to může být ještě horší. Jít do starého bankovnictví když něco nejde v novém je sice možné, ale koho to bude bavit přecházet mezi novým a starým bankovnictvím podle toho co zrovna tam bude potřebovat provést a také je otázkou jak dlouho nám to staré bankovnictví ještě nechají funkční než nám ho definitivně zruší. Tvrdit o těch nových zmetcích od Creditas, že je to přehledné může asi pouze někdo kdo to viděl asi z hodně velké dálky.

Nejlepší změnu bankovnictví udělalo FIO a myslím, že se při tom do jisté míry inspirovali návrhy a podněty klientů. To co nám tu předvádí Creditas svědčí o tom, že klienti jich vůbec nezajímají a chtějí aby se chovali tak jak chtějí oni a k tomu je také chtějí přinutit. To se jim, ale do budoucna nemusí vyplatit, protože bankovní konkurence v Česku je myslím dostatečná. Kdysi se mluvilo, že zákazník je náš pán, ale to už bohužel hodně dávno neplatí.
Ze zpupnosti vzniká jen hádka, kdežto u těch, kdo si dají poradit, je moudrost.
Bible - Přísloví 13:10
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod redhaven 9. 8. 2020 15:38

dunlope píše:
redhaven píše:FA mi vyloženě napsal mj., že chce doložit i mail z Craditasu o nabídce 1,6% úroku do 30.6. i hlavičkou odesílatel/příjemce.

>redhaven
Ten e-mail můžu přeposlat, pokud bys chtěl. Aby FA aspoň viděl, že to chodilo jako zpráva konkrétnímu člověku s oslovením příjmením (tedy ne 'Vážený kliente/zákazníku' apod.).
Bylo by dobré, pokud by se to podařilo dostat někam do televize nebo rádia, takhle si z toho dělají srandu...

Ještě k tomu podřízenému vkladu: už mají min. vklad 100 tisíc (dříve 1 mil., poté 500 tis.), procenta úroku taky přidávají. Z toho usuzuji, že se do toho asi moc lidí nehrne.


V životě každého člověka jsou situace, kdy je (naneštěstí či naštěstí) nucen neztrácet čas v boji s úředním šimlem. FA opravdu chce mj., mj., přímo osobní mail Craditasu, takže přeposlání mailu s jménem jiné osoby je jaksi kontraproduktivní.
Opravdu nebudu ztrácet čas hledáním VOP Craditasu a jejimi novelizacemi s možností jejich odmítnutí atd. atd. jak po mě chce FA.
Nakonec by FA možná rozhodl v můj prospěch, ale s tím, že 30.6. už uplynul, tak na faktické vyplacení úroků nemám nárok. :D :D :D
redhaven
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod dunlope 9. 8. 2020 17:31

Nevím, jakou odpověď na reklamaci poslali Tobě, ale v odpovědi na moji reklamaci zaslání e-mailu s potvrzením sazby 1,6 % přiznávají. Takže tak bys to mohl FA doložit.
Ale to jen tak na okraj...
dunlope
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod marvy 9. 8. 2020 17:50

mbodlak73 píše:
nebo Monety (haló, už nejsou devadesátá léta!)


No me se prave Monety IB zamouva,tim jak je funkcni a nepreplacane, nesouhlasim,ze to jsou 90ky. Ale stejne z 99 procent vyuzivam SB.
marvy
Diskutér

Odeslat příspěvekod vlazy 9. 8. 2020 19:37

Pokud jde především o mobilní aplikaci od Monety tak bych ji řadil spíše mezi ty lepší i když i tam by se dalo provést nějaké drobné změny. To co nám nyní předvádí Creditas s IB a mobilní aplikaci je po mBank asi ten největší hnus mezi bankami v Česku který kdy vznikl.
Myslím, že je blbost to porovnávat s devadesátými léty, protože v té době internet v Česku a v domácnostech teprve pomalu začínal a pokud už existovalo nějaké IB tak ho banky nechtěly běžným lidem příliš dávat nebo za nemalý poplatek a mobilní aplikace ty ještě asi nebyly vůbec.

-- 9.8.2020, 20:42:06 --

Ze zpupnosti vzniká jen hádka, kdežto u těch, kdo si dají poradit, je moudrost.
Bible - Přísloví 13:10
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod peliculiar 10. 8. 2020 23:24

vlazy píše:Myslím, že je blbost to porovnávat s devadesátými léty, protože v té době internet v Česku a v domácnostech teprve pomalu začínal a pokud už existovalo nějaké IB tak ho banky nechtěly běžným lidem příliš dávat nebo za nemalý poplatek a mobilní aplikace ty ještě asi nebyly vůbec.

mbodlak73 měl nejspíš na mysli pouze poněkud spartánskou grafiku IB / SB MMB, nic jiného. ;-)
Kdo má zájem o Twisto či Skip Pay a chce bonus 500 Kč mrkněte mi do zájmů v profilu. ;-)
peliculiar
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod PULPANM 11. 8. 2020 09:06

vlazy píše:Pokud jde především o mobilní aplikaci od Monety tak bych ji řadil spíše mezi ty lepší i když i tam by se dalo provést nějaké drobné změny. To co nám nyní předvádí Creditas s IB a mobilní aplikaci je po mBank asi ten největší hnus mezi bankami v Česku který kdy vznikl.
Myslím, že je blbost to porovnávat s devadesátými léty, protože v té době internet v Česku a v domácnostech teprve pomalu začínal a pokud už existovalo nějaké IB tak ho banky nechtěly běžným lidem příliš dávat nebo za nemalý poplatek a mobilní aplikace ty ještě asi nebyly vůbec.

-- 9.8.2020, 20:42:06 --


Já si kvůli odměně založil MB a nevím, celkem se mi SB líbí, byl jsem mile překvapen.
Je to lehce asi složitější ale nevadí.
Je fakt že mám jen kvůli té odměně takže moc nepoužívám.
PULPANM
Diskutér

Odeslat příspěvekod Ninaa 11. 8. 2020 11:31

SB u Monety je dobrý, to je ok. Zato na IB Monety mám stejný názor jako mbodlak73.
Ale protože MMB má historii transakcí jen 2roky, tak je mi to fuk, protože ji jako transakční banku stejně nepoužívám a používat nebudu.
To nové IB od Creditasu je v porovnání s IB Monety přehledné, já s ním problém nemám, na rozdíl od MMB se mi líbí.
Poznámka: nehodnotím neúplnou funkčnost, tu vychytají. Když funguje to staré IB, tak bych to nehrotila. Já u nich mám vynulováno, tak nic neřeším, jen hodnotím vzhled.
Ninaa
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod vlazy 11. 8. 2020 12:03

Ninaa píše:SB u Monety je dobrý, to je ok. Zato na IB Monety mám stejný názor jako mbodlak73.
SB od Monety není špatné i když některé věci by tam mohly být lepší. IB má Moneta trochu horší, ale není to žádná katastrofa a dá se na to zvyknout. Mám dojem, že Moneta má IB z před hodně let a nesnaží se ho nijak upravovat a modernizovat. To je možná i dobře, protože pokud by se s IB vydali cestou mBank nebo tak jak nyní Creditas tak by to určitě nebylo dobře.
Ninaa píše:To nové IB od Creditasu je v porovnání s IB Monety přehledné, já s ním problém nemám, na rozdíl od MMB se mi líbí.
To snad ani nemůžeš myslet vážně. IB Monety je "zlaté" v porovnání s tím co nám nyní předvedla Creditas.
Ninaa píše:Když funguje to staré IB, tak bych to nehrotila.
Je ale otázkou jak dlouho bude fungovat.
Ze zpupnosti vzniká jen hádka, kdežto u těch, kdo si dají poradit, je moudrost.
Bible - Přísloví 13:10
vlazy
Poslední varování

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků