Zkušenosti s nákupem z aliexpress.com

Jak, za co, kdy, kde a kolik nejlépe utratit

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Pravý Tomáš Marný 12. 8. 2020 09:14

Za zaslání na zásilkovnu. Pokud si něco nechávám doručit na zásilkovnu, tak mně normálně chodí mail + SMSka. Tady mně přišla jen SMSka, takže jsem měl za to, že se někdo spletl a uvedl u své zásilky špatný telefon.
Pravý Tomáš Marný
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ski1961 12. 8. 2020 09:33

@Pravý Tomáš Marný

zvláštní, já tedy zatím neměl se zásilkovnou problém..u obou zásilek mi přišel email ze zásílkovny, že zásilku převzalo do přepravy a po doručení na místo opět email + sms o uložení zásilky, navíc dokonce přišel email i od těch poláků s trasovacím linkem..
ski1961
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod petrmegac 12. 8. 2020 11:58

Přesně, mi dnes, email i sms. A Zásilkovna je lepší pro mě. Blíž než pošta, žádné fronty. Otázka jak to bude pokud se začne proclívat.
petrmegac
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod vlazy 12. 8. 2020 22:25

Mne pošta zásilky z Číny doručuje až domu. Co se vejde do schránky tak mi to dají tam a co je na to příliš velké tak mi zazvoní u dveří a předají mi to osobně nebo položí pod dveře. Na poštu pro to nemusím chodit.
Ze zpupnosti vzniká jen hádka, kdežto u těch, kdo si dají poradit, je moudrost.
Bible - Přísloví 13:10
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod ski1961 13. 8. 2020 12:33

Jen malá ukázka u mých posledních 2 zásilek, jak někteří prodejci posílají..jedna šla přes Estonsko ( na fotu je hezky vidět, že je tam nálepka původního čínského odesílatele a nová nálepka od nového odesílatele byla nalepena v Estonsku. Druhá je stejný případ, jen nový odesílatel vznil v Arménii. Estonsko přišlo přes zásilkovnu, Arménie normálně přes poštu. Tyhle přestupy mám pocit, že jsou mnohem rychlejší..Obě dorazily za cca 3 týdny.
Na druhou stranu stále mi nepřišly dvě zásilky už ze začátku června, ty mám pocit jdou běžnou cestou bez přestupu a jsou nekonečné(jen moje spekulace).
IMG_20200813_094728.jpg

WhatsApp Image 2020-08-03 at 19.29.55.jpeg
ski1961
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Nick Cave 13. 8. 2020 14:09

petrmegac píše:cca 1100 poště nebo cca 1400 dhl

těch 1100 poště by se platilo jak? běžně při doručení, nebo se musí vyplnit nějaký spešl formulář?
Nick Cave
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod ski1961 13. 8. 2020 14:35

@Nick Cave

ty jsi nevěřící tomáš vid :-)) nalajnoval jsem ti tu cestu, kdy nemusíš nějakou celní buzeraci podstupovat a za cca 14 dnů máš telefon doma bez celního řízení..

Pokud to objednáš z Ali a stopne ti to celnice, tak je postup cca následující : už jsem to kdysi dávno jednou absolvoval a už nikdy více..

Dostaneš dopis, kde se bude cca psát to, že ti byla zastavena zásilka a abys doložil její cenu pro případné celní náležitosti. Takže v tomhle případě screen z Ali, co jsem koupil..pokud bude poštovné free, počítej s tím, že ti dopočítají cenu dopravného dle jejich tabule z Číny, které je pár stovek..to doměření DPH případně cla, pokud to bude nad 150 euro se vypočítává z ceny včetně dopravy, takže je lepší, když je tam ofiko nějaké poštovné třeba pár dolarů, protože doložíš, že jsi měl dopravné toto a budou počítat toto, nikoliv to jejich předražené. Tohle jsem jim dokládal emailem a pak jsem musel zplnomocnit poštu, aby mě zastupovalo v tomto celním řízení za jejich výpalné cca 200,- Kč...pokud jsi z Prahy, můžeš tento poplatek ušetřit a vyřídit si to osobně sám na celní poště.
ski1961
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Nick Cave 13. 8. 2020 14:44

ski1961
Díky za vysvětlení. Vzhledem k tomu, že z Ali je to komplikované, Zgarbestu nevěřím a Bandgoodu taky moc ne, tak raději se objednávky ze zahraničí vzdám úplně
Nick Cave
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod ripper6 13. 8. 2020 21:40

vlazy píše:Mne vždy zásilky z Číny (AliExpress) a doposud stále doručuje Česká pošta a nemám s tím problémy. Je to asi tím, že si vše objednávám s doručením na adresu mého bydliště a ne na nějakou výdejnu např. zásilkovny. Chápu ale, že Číňané to asi ne vždy respektují a zasílají to tak jak je to pro ně výhodnější. Může to být i tím, že bydlím v obci kde zásilkovna nemá výdejnu.

Tak ted uz tomu vubec nerozumim :shock:
U me je zasilkoven XY kolem, vse vseho druhu... ale zasilka je vzdy dorucovana CS postou, bud co je male narvou do schranky, co je vetsi konci na poste.
Zasilkovna jen 1x mi prisel kod, ze tam to mam a od te doby zase nic. Takze ten system kdo urci a jak Cinan ze to posle na zasilkovnu, vubec netusim :hm
Vseobecne zasilky prisly, ale uz se taky stalo ze neco nedorazilo, proste reklamace a vraceni penez.
Lepe se mi ale resi pripadne problemy z ebay. AliExpress to je fakt nestesti uz jen ten web :roll:
ripper6
Poslední varování

Odeslat příspěvekod vlazy 13. 8. 2020 23:15

Taký netuším podle čeho určují jestli něco má přijít do zásilkovny nebo to má doručit pošta na adresu. Možná to ani tak nezáleží na čínským prodejci ale na dopravci kterému dalšímu dopravci v Evropě to předá na doručeni, ale to jsou pouze nijak neověřené dohady.
Na webu AliExpressu nevidím nic špastného i když trochu lepší by to být mohlo. Pokud jde o reklamace tak s AliExpress s tím nemám problémy. Prozatím všechny spory byly rozhodnute v můj prospěch tak jak jsem požadoval a dokonce letos se mi stalo, že za jedno nedělní odpoledne byl spor uznaný a na druhý den v pondělí jsem už měl peníze vrácené zpět na účtu v bance.
Ze zpupnosti vzniká jen hádka, kdežto u těch, kdo si dají poradit, je moudrost.
Bible - Přísloví 13:10
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Nick Cave 14. 8. 2020 04:18

já objednávám z app Aliexpressu a přijde mi přehledná a intuitivní
Nick Cave
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod ripper6 14. 8. 2020 10:10

vlazy: me casto neprochazi dobre firewallem a zabezpecenim, se web nekde tu a tam rozpadne a nebo se hodi rusky :( to treba u ebay nedela problem, takze mam z toho pocit ze to ma daleko lepsi zvladnuty :)
ripper6
Poslední varování

Odeslat příspěvekod vlazy 14. 8. 2020 11:24

Nick Cave:
Mobilní aplikace AliExpress mi také připadá být dobrá. Dokonce některé zboží je tam i o něco málo levnější než na jejích webu.

ripper6:
To, že ti to neprochází firewallem a zabezpečením může být tím, že to máš možná nějak příliš přísně nastavené. Stránky AliExpress by tam snad mělo jít dát do výjimek aby procházely bez kontroly.
Ze zpupnosti vzniká jen hádka, kdežto u těch, kdo si dají poradit, je moudrost.
Bible - Přísloví 13:10
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Nick Cave 14. 8. 2020 12:57

Na jaře mi vypršela platnost předchozí platební karty a tak při nákupu jsem z nové vždy zadával datum platnosti, ale dneska to po mě chtělo i CVV což jsem zatím z bezp. důvodů nezadal
Dají se někde nastavit údaje z nové platební karty natrvalo, tak abych nemusel zadávat datum platnosti a CVV?
Nick Cave
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod vlazy 14. 8. 2020 15:10

Nick Cave:
To CVV to chce zadat vždy. Pokud ho nezadáš tak platba kartou neprojde. Je to povinný údaj.
Údaje z karty se dají na AliExpres uložit. Je tam při platbě kartou na to políčko které je možné zaškrtnout a pak při další platbě by už tam měly být vyplněné. Možná ty údaje z karty půjde nastavit i někde v nastavení účtu pokud jsi tam registrovaný, ale to nevím určitě.
Ze zpupnosti vzniká jen hádka, kdežto u těch, kdo si dají poradit, je moudrost.
Bible - Přísloví 13:10
vlazy
Poslední varování

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků