Poštovní spořitelna

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod pezzay 10. 8. 2020 09:54

Zavolal jsem tam:..,,žádné zamítnutí nemáte, mělo by vám to fungovat,,..
tak nevím, kde udělali soudruzi chybu..
ještě mě napadá--měl jsem nákup za 150kč a 3000kč jsem chtěl vybrat a to bylo zamítnuto..že by se to sčítalo?..to by snad ta prodavačka věděla..
pezzay
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 10. 8. 2020 10:05

Nákup a cashback se při placení sečte, nicméně hodnota nákupu nijak neovlivňuje maximální limit 3000Kč pro cashback.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod filas81 10. 8. 2020 10:41

stačí koupit rohlík a 3000,- by mělo dávat. Ještě to funguje v Albertech a Jednotě, kde se to chystám vyzkoušet.
filas81
Nadšenec

Odeslat příspěvekod pezzay 10. 8. 2020 10:59

:grr: ..opravdu mě to štve jak nedokážou rovnou říct celou pravdu >:-( :pozor
..bezúročné období? ano,ALE...,ještě,že jsem nešel vybrat z toho bankomatu..bych se pak divil :pozor ..tady to neplatí...a jak je to bezúročné u toho CB , tak to pořád nevím...
..ano, přísahám: opravdu jsem nechtěl vybrat 100litrů z kreditky a odklonit je na spořák a získat tím mizerných 85 korun českých..k tomu bych se opravdu nesnížiul 8-) :mrgreen: ...Howgh..
pezzay
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod xls 10. 8. 2020 11:20

Tak ono je lepší si možná přečíst podmínky té kreditky a uvědomit si, jak vůbec tento nástroj funguje. Dle vašich představ to určitě nebude.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod pezzay 10. 8. 2020 12:14

Podmínky čtu vždy a důkladně...avšak vadí mi ta určitá zmatečnost..ale nicméně nyní uznávám, že jsem se nechal ovlivnit informací z měšce.cz:..,,Na peníze vybrané z bankomatu se nevztahuje bezúročné období,,...tudiž jsem opět kontaktoval helpdesk PS, kde jsem byl ujištěn,že :
-bezúročné období platí i při výběru z bankomatu(50kč) i při cashbacku(zdarma)
..omlouvám se za předchozí nesprávnou informaci.
pezzay
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod pezzay 18. 8. 2020 11:25

pezzay píše:Zavolal jsem tam:..,,žádné zamítnutí nemáte, mělo by vám to fungovat,,..
tak nevím, kde udělali soudruzi chybu..
ještě mě napadá--měl jsem nákup za 150kč a 3000kč jsem chtěl vybrat a to bylo zamítnuto..že by se to sčítalo?..to by snad ta prodavačka věděla..


..Ale samotné prodavačky byly zmatené, ikdyž k tomu měli návod, je to totiž poměrně složité a matoucí.

díky..to by mohl být ten důvod proč mi byl cashback zamítnut.
pezzay
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod pezzay 24. 8. 2020 06:59

prosím,poraďte:
od 20.7. kreditka na 100k, vyčerpáno 80k,
kolik, a jestli vůbec, dnes zaplatit? abych opravdu nic neplatil navíc..
žádný výpis mi nepřšel, jak se píše ve smlouvě..
..jestliže dnes zaplatím, kdy zas mohu vybrat?
v IB maám toto:
Celkový limit
100 000,00 CZK
Změnit
Aktuální úroková sazba
0,00 % p.a.
Minimální splátka
n/a
Plná splátka
n/a
Datum splatnosti
25.08.2020
Datum doporučené úhrady/splátky
24.08.2020
Úroky za běžné období
0,00 CZK

..děkuji za radu
pezzay
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod minarjo 24. 8. 2020 07:52

Toho 20.7. jsi kreditku založil resp. aktivoval? A kdy byla první platba podle historie plateb na ní zaúčtována, ještě v červenci, nebo až v srpnu? Z toho n/a v poli minimální/plná splátka to vypadá, že první výpis ještě nebyl vygenerován, protože nebylo za co ho vygenerovat. Když tam máš splatnost 25.8. (neboli obecně 25. v měsíci), tak to vzhledem k bezúročnému období až 55 dní znamená, že máš vyúčtování k 1. v měsíci (termín splatnosti a tím i vyúčtování šel zvolit asi z pěti variant při založení). Pak je naprosto v pořádku, že první vyúčtování ještě nebylo vytvořeno a výpis neexistuje, pokud žádná platba do konce července nebyla zaúčtována (vyúčtování by bylo prázdné na 0 Kč). Tedy první účetní období budeš mít do konce srpna, výpis bude zkraje září a zaplacení pak do 25.9. (buď zaplatíš celou dlužnou částku z výpisu bez úroků, nebo aspoň minimální splátku s úroky). Samosebou může jít i o chybu v systému s tím N/A, ale tipuji že má domněnka bude správná (nic nezaúčtováno v červenci), zvlášť když i výpis nebyl vygenerován.
Ani v historii výpisů kreditky výpis nevidíš? Pak o to spíše platí co uvádím výše. Jinak v nastavení v IB lze zvolit, zda mají výpisy chodit i emailem, nebo být jen k dispozici v IB online (Nastavení-Moje info-Účty a platby-nastavuje se pro každý účet v PS samostatně).
A pokud už máš na kreditce malý zůstatek a chceš ji dál používat, nic ti nebrání na to číslo účtu kreditky kdykoliv jakoukoliv částku odkudkoliv převést, tím dluh předčasně snížit, disponibilní zůstatek zvýšit a dál jí používat. To je hlavní výhoda kreditky před pevným úvěrem, to bezúročné období + možnost zaplatit kdykoliv dřív a čerpat opakovaně (i vzhledem k odměnám).
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod pezzay 24. 8. 2020 09:02

Děkuji za rychlou odpověď...Ano, pravda pravdoucí,, tak nějak tomu bude..
Založil jsem 20.7., první čerpání až 10.8.
V historii výpisu kreditky není nic.
Asi si sedím na vedení(-:,, mám dnes něco platit?..pro sichr..
..a ještě k tomu jak píšeš : ,,..do 25.9. (celá částka z výpisu bez úroků, aspoň minimální splátka s úroky),,>>>nerozporujou toto tyto věty z info ke kreditce? :,,..prvních 6 měsíců úrokové prázdniny,stačí hradit minimální splátku,úroky vám neúčtujeme..,,

..
pezzay
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod minarjo 24. 8. 2020 11:10

O té akci PS na 6 měsíců nevím (kreditku PS jsem měl kdysi, už zrušena). Pokud taková akce existuje, pak je to samosebou ten půlrok dle ní osvobozeno od úroků i jen při minimální splátce, ale to není běžný stav :) (normálně je úrok nulový jen při úhradě celého dluhu z výpisu do stanoveného data). Teď tedy není důvod nic platit, jen kdybys chtěl mít větší disponibilní zůstatek kreditky (chtěl bys víc z kreditky čerpat než je nynější zůstatek), pak má smysl tam vložit. Jinak se pak řiď výpisy. Jo a samosebou pozor na bankomaty, přímý výběr kreditkou z bankomatu je jednak zpoplatněn, jednak u valné většiny kreditek ihned úročen (bez ohledu na bezúročné období). Tedy používat jen na platby.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod pezzay 24. 8. 2020 12:15

Děkuji minarjo. Jasně a srozumitelně..
...mezitím jsem volal help PS, paní mi řekla: zaplaťte dnes...za hodinu tam volám znova, pán mi řekl: zaplaťte za půl roku..což se mi také zdálo podezřelé a tak jsem oponoval..šel se poradit, aby mi oznámil co už jsem věděl..:zaplatit 25.9...
...takže v kvalitě a rychlosti poskytovaných informací je jasným vítězem : minarjo
..ještě jednou díky..

-- 24. 8. 2020 13:28 --

ještě k těm bankomatům..potřeboval jsem 50k cash, poplatek je 50kč..co už,, a každý den vybírám 3k-6k u pokladny v Penny, zdarma.. a volal jsem před 2týdny help PS, kde mi sdělili, že u nich se výběry z atm do bezúr.období taky počítají..
..tak snad mě neuvedli v omyl )-:..
pezzay
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod minarjo 24. 8. 2020 13:22

Možné to je, některé banky to tak mají s těmi atm výběry, že už u nich okamžitý úrok není.
Jinak minimální splátku z výpisu je samosebou třeba uhradit vždy, bez ohledu na úroky (u tebe až v září, teď ji máš za platby červenec nulovou). V řadě bank se při zakládání kreditky i požaduje zřízení inkasa z účtu (nebo je zřízeno automaticky, když je to ve stejné finanční skupině), z něho by tu minimální splátku strhli sami, když by to klient neudělal příkazem sám. Nevím jak u PS (záleží i zda v PS máš i běžný účet, pokud ano strhli by minimální splátku z něj). Na to ale nespoléhat, to už může být kvůli zpoždění se sankcí, vždy raději hradit sám příkazem k úhradě.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod Zedna1 7. 9. 2020 23:46

Nova akce: 3x100 Kc za prihlaseni do SmartBankingu
https://www.postovnisporitelna.cz/porta ... 100-sb.pdf

- Akce probíhá v období od 1. 9. 2020 do 30. 11. 2020
- Do Akce se mohou zapojit všechny fyzické osoby s běžným účtem PS vedeným v CZK, které byly přímo osloveny Pořadatelem formou zprávy do Inboxu Internetového bankovnictví.

- Odměnu ve výši 100,- Kč obdrží každý účastník akce, který se přihlásí do aplikace Smartbanking alespoň jednou v měsíci září 2020.
- Odměnu ve výši 200,- Kč obdrží každý účastník akce, který se přihlásí do aplikace Smartbanking alespoň jednou v měsíci září 2020 a alespoň jednou v měsíci říjnu 2020.
- Odměnu ve výši 300,- Kč obdrží každý účastník akce, který se přihlásí do aplikace Smartbanking alespoň jednou v měsíci září 2020, alespoň jednou v měsíci říjnu 2020 a alespoň jednou v měsíci listopadu 2020.

- Odměna bude zaslána do konce měsíce následujícího po měsíci, ve kterém se Klient přihlásil do Smartbankingu.


Tohle vypada asi na nejsnadneji "vydelanych" 300Kc :D
Zedňa
Zedna1
VIP uživatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod suram 8. 9. 2020 04:40

No tak přímo oslovili asi jen ty, co Smartbanku nemají. A ti si kvůli třem stovkám smartfone kupovat nebudou.
suram
Diskutér

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků