Creditas (banka)

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Lol Phirae 9. 9. 2020 14:48

Ikonka vlevo od ikonky Ozubené kolečko
Chcete nějaký bonus? Kódy (Twisto 150 Kč, WorldRemit 500 Kč, Curve, Revolut, TransferWise, Xendpay...) viz můj profil.
Lol Phirae
Nadšenec

Odeslat příspěvekod flightmax 9. 9. 2020 14:50

Zřizoval jsem dva dětské účty. Jedno dítě s občankou druhé bez. Obě dcery musely na pobočku kvůli ověření identity. Sebou měly občanku nebo rodný list a zákonného zástupce. Jinak to založit nešlo.

Edit: nicméně teď to vypadá že by to jít mohlo jak jsem koukal do aplikace.
flightmax
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod y2key 10. 9. 2020 10:41

Tak doba zase pokročila a zajímalo by mi, jak pokračují spory u těch, co to řeší s FA. Je tam nějaký posun? Jak se to vyvíjí? Vím, že s FA je to nadlouho, ale přecijenom už by měli padat nějaké závěry.
y2key
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod dr._lukas 14. 9. 2020 12:13

Ja jsem zde celkem nedávno zmiňoval, že Creditas stojí v kurzech už za starou belu, tady je pouze potvrzení.

https://www.mesec.cz/clanky/kurzy-plate ... ret-ubyva/
dr._lukas
Přeborník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod xls 14. 9. 2020 14:49

Ještě že jsem si nestačil tu kartu ani udělat, byla by to ztráta času.

Jinak FA jsem volal, těch (analogických) stížností tam mají hodně, nějaké rozhodnutí by mělo padnout snad na přelomu měsíce. Creditas prý vůbec o nějakém kompromisu jednat nechce, poslal tam přes 30 příloh a trvá na svém. Dost se tomu divím, protože zpochybňovat své vlastní 3 jednoznačné řádky pomocí právníků mi nepřijde jako ideální řešení, hlavně když se jedná doslova o pár stovek. A to mluvím jen o kupeckých počtech, ne o ostudě a ztrátě dobrého jména (pokud nějaké měli). Teď si představte se s takovou pochybnou kampeličkou přetahovat o své vlastní peníze, kdyby o něco opravdu šlo. Už vidím, jak turborychlostí splácí podřízené dluhopisy.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod audiobullys 14. 9. 2020 16:43

Jim stačí splácet dividendovej úrok, jistina se splácí až na konci.
Takovéj leo Express za 10 mil dluhopisy s úrokem 9 procent a nemáj ani na čtvrtletní úroky. Na podzim to maj splatit, to se zas budou vymlouvat na chřipku a žádat odklad splátky.
audiobullys
Diskutér

Odeslat příspěvekod andre7 14. 9. 2020 19:49

xls píše:Ještě že jsem si nestačil tu kartu ani udělat, byla by to ztráta času.

Jinak FA jsem volal, těch (analogických) stížností tam mají hodně, nějaké rozhodnutí by mělo padnout snad na přelomu měsíce. Creditas prý vůbec o nějakém kompromisu jednat nechce, poslal tam přes 30 příloh a trvá na svém. Dost se tomu divím, protože zpochybňovat své vlastní 3 jednoznačné řádky pomocí právníků mi nepřijde jako ideální řešení, hlavně když se jedná doslova o pár stovek. A to mluvím jen o kupeckých počtech, ne o ostudě a ztrátě dobrého jména (pokud nějaké měli). Teď si představte se s takovou pochybnou kampeličkou přetahovat o své vlastní peníze, kdyby o něco opravdu šlo. Už vidím, jak turborychlostí splácí podřízené dluhopisy.


Děkuji za info, upřímně mě dost zaskočilo, když mi přišla žádost o doplnění návrhu (snad 11 bodů), na 2krát jsem doplňoval návrh, snad by to teď mělo být OK, a už by měli rozhodnout, upřímně se divím, že jim to u těch několik desítek klientů stojí za to riskovat xkrát 15 tisíc pokutu, přesně jak se psalo výše, nejsou schopní dodržet jednoduchý a jasný slib, jakmile půjde o větší balík u hypotéky / jejich vypečených dluhopisů tak s emožná nebudou klienti stačit divit, ještěže jsem již vše u nich zrušil :-D

-- 14. 9. 2020 20:53 --

Napadá mě ještě poté podat obecný podnět k ČNB na prověření postupu banky/klamavé reklamy. A určitě by to byl i pěkný námět do televize, třeba černé ovce?
andre7
Návštěvník

Odeslat příspěvekod fc70 14. 9. 2020 19:58

Podřízený vklad apod. mimochodem nedávno zmizel z hlavního menu.
fc70
Přeborník

Odeslat příspěvekod OnderCZ 14. 9. 2020 21:29

Netuším, kam tahle banka momentálně směřuje. Rok 2019 přitom byl u nich slušný. Pěkné spoření, dobré kurzy při platbou kartou v zahraničí, zdravé trumfování ostatních bank. Tváření se, že jsme česká banka, která se zajímá o lidi. A pak najednou prasárna s tím ukončením garance a od té doby nic. Nefunkční nové IB, nedodělek, bazmek. Spoření za houby. Zhoršení kurzů při platbách kartou. Kecy, žvásty ve stylu "je dobře, že se na nás obracíte". A pak zase týden bez odpovědi.

Taková MONETA, když udělala chybu při zakládání účtu mé mamce, tak jako omluvu dala 500 Kč. Za banální chybu a jen proto, že s tím bylo víc starostí. I když MONETA také není bez chyb, tak vždy co slíbí, tak zatím dodrželi.

Fakt to nechápu, Creditas by přišla o pár peněz, kdyby tu garanci dodržela. Ale nějaký balík by to nebyl. Ale tu reputaci už jim to nikdy nevrátí, rok 2020 to totálně podělali a ani bych se nedivil, kdyby příští rok zavřeli krám, pokud přijde ještě nějaká menší, či větší krize.
OnderCZ
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod vpe 14. 9. 2020 21:59

Banka nevydelava na tom, ze si k ni ovecky ukladaji korunky. Zvlaste, kdyz si od CNB muze ty penize (pokud je potrebuje na pujcky svym oveckam) vypujcit za lombardni sazbu, ktera je od kvetna 1% - takze tezko bude platit drobnym stradatelum na urokach vic, nez ma centrální banka, to se ji nevyplati...

Lombardni sazba klesala:
7.2.2020 3,25%
17.3.2020 2,75%
27.3.2020 2,00%
11.5.2020 1,00%
<- Patria kod 1000 - klikni na muj nick vlevo
<- Tipli 300 Kč bonus
<- Investown bonus 500-1000 Kč (nemovitosti, zhodnoceni až 11%)
<~ Allegro CZ 200 Kč za reg, 5 doprav zdarma a od 2. do 8.10. je tam slevovy kupon 300,-
vpe
Poslední varování
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod fc70 14. 9. 2020 23:17

Momentálně si může půjčit dokonce za repo sazbu! https://www.cnb.cz/cs/financni-trhy/pen ... o-operace/

I přes to snížení úroků byla letos za první pololetí Creditas ve ztrátě (a saabik říká, že jako jediná), tak se jim moc nedivím, že to nechtěli držet.
fc70
Přeborník

Odeslat příspěvekod y2key 15. 9. 2020 10:32

andre7: Podnět k ČNB jsem podal. Nevím, jestli to jde nějak hromadně, ale můžeš to udělat také. Pokud se toho tam sejde více, tak se tím spíš budou zabývat.
Jinak medializovat ten případ by bylo určitě dobré a pro banku hodně nepříjemné.

Jsem zvědavý, jak bude FA rozhodovat. Jestli individuálně a nebo nějak hromadně. Ale asi individuálně, když každý může mít trochu jiné požadavky na náhrady atd.
y2key
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod xls 15. 9. 2020 11:18

Já se taky na ČNB obrátil (ČNB má (i dle info od FA) na starost nekalé obchodní praktiky, což tohle rozhodně bylo. Funkčnost ČNB je ovšem na úrovni ostatních státních orgánů, tj. své mají jisté a není důvod, aby ještě k tomu vyvíjeli nějakou činnost. I v minulosti stížnost na jinou kampeličku neřešili, zato za pár měsíců, když tam byla díra jak blázen, tak jí sebrali licenci.

Medializace případu mě taky napadla, asi s tím obešlu všechny redakce. Byla by z toho zajímavá reportáž - ne snad že by to byl nějaký sofistikovaný ojeb, ale spíš že ani s tímhle není státní dozor si schopen rychle poradit.

-- 15. 9. 2020 12:22 --

fc70 píše:I přes to snížení úroků byla letos za první pololetí Creditas ve ztrátě (a saabik říká, že jako jediná), tak se jim moc nedivím, že to nechtěli držet.


Tak kdyby nebyl covid, slušně a bezpracně by se na téhle jednoduché akci napakovali. Někdy ale holt spekulace nevyjde, v jiné bance mám ještě doteď 2% termínovaný vklad a ta drží hubu a krok.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod Markil 15. 9. 2020 11:41

Richee karta předpokládám taky ztratila výhodné kurzy? Nikde to tu nemůžu najít, ale když se dívám do aktuálních podmínek tak i u ní je uvedena stejná formulace tj. převod na Eur a pak kurzem banky...
Pokud je to tak, je mi už Richee účet a spořák k ničemu. Podržel bych asi zatím jen Eurový účet, pokud ještě nezavedli poplatek za výběr hotovosti...
Ty účty jsou zrušit nějak přes IB či mail? (Na pobočku kvůli tomu nepojedu).
Markil
Nadšenec

Odeslat příspěvekod noi2 29. 9. 2020 01:26

Před chvílí jsem platil Richee kartou 1.29$ a bloklo to 30.16Kč, tak si spočítej, jestli je výhodný kurz. Řekl bych, že jo. Tedy pokud to při zaúčtování nezmění.
Jinak mne dost naštvali, protože to po mně chtělo ePin, který asi zavedli před týdnem, což jsem nezachytil a tudíž ho nemám nastavený. Takže při autorizaci platby rychle přihlásit do IB (MB to neumí), autorizovat přihlášení, tam nastavit ePin, autorizovat nastavení....no nestihl jsem to do vypršení limitu. Takže platbu jsem musel provést znova.
noi2
Nadšenec

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků