Nikdy jsem žádný poplatek neplatil, přestože jsem vratky měl (a to i z minulého měsíce) a srovnal přesně na nulu, fakt snad stále platí že prostě není-li dluh na konci měsíce = vůbec se nespustí na daný revolvingový úvěr ty jejich systémy co počítají úroky a poplatky (karta je brána jako nevyužitá a tedy bezplatná). Ale stačilo by mít poslední pracovní den měsíce ráno byť jediný haléř dluhu a bylo by to jak píšeš, průser

. Mám pocit, že ten co zde psal že mu úroky či poplatky naúčtovali si za to mohl sám tím, že dluh srovnal až poslední pracovní den měsíce (kdy to ty systémy vyhodnocují) namísto předposlední (ten poslední den už tam prostě dluh nemůže být ani brzy ráno).
Jinak dobrá zpráva, připisování splátek v HB skutečně nadále zrychlují. Včera v 18:30 jsem zadával splátku z Air Bank (čili na sběrný účet HB do došlo až dnes ráno) a už teď, v půl šesté večer, vidím splátku připsanou v historii + zůstatek o ni navýšený (donedávna by to bylo vidět v lepším případě nejdřív zítra kolem 6-7h ráno, neboli noc po zaúčtování na sběrném účtu, v horším případě až pozítří).
-- 11. 11. 2020 18:28 --Ještě upřesním předchozí: to co píšu samosebou platí pro ty, co vždy vyrovnají zůstatek kreditky na konci měsíce tak, aby neplatili těch 50 Kč za vedení úvěrového účtu, neboli nevyužívají bezúročné období zasahující do dalšího měsíce. Pak každý měsíční výpis od HB má částku dluhu a tím i minimální a úplné splátky nulovou a tedy v dalším měsíci není povinnost něco splácet.
Pokud by ale někdo bezúročné období využíval, tedy by mu nevadil poplatek 50 Kč za měsíc (nebo by ho neměl účtován z jiného důvodu než je nulový dluh na konci měsíce), ten pak ve výpisu minimální a celkovou splátku má. Aby neplatil žádný úrok, musí pak tu celkovou splátku pro využití bezúročného období skutečně CELOU zaslat převodem na kreditku, nemůže si ji ponížit o případnou vratku co mezitím dorazila, jinak by to bylo bráno jako splácení jen části a ne celého dluhu a úrok by byl. Tedy v tomto je zásadní rozdíl, jak kdo kreditku využívá: pro nulový úrok a poplatky je třeba mít nejen nulový dluh poslední pracovní den měsíce, ale i zcela převodem zaplacenou úplnou splátku z minulého měsíce (tu, která u nás co dluh na zlomu měsíce nulujeme je vždy nula, u jiných ale nemusí).