Akcie na stálo pro dividendy = důchod = 2. pilíř

Podílové fondy, akcie, komoditní trhy, spekulace, aukce. Kam a jak nejlépe investovat volné finanční prosředky

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod gotesák 13. 11. 2020 21:03

Inev píše:Gotesák : A kam jsi se za těch 13 let posunul? Jen pro zajímavost. Jinak Ladislav je sice zkušený, ale jeho výsledek jsem shrnul nějakou tu stránku zpět, takže je pro mě celkově zklamáním. Nemyslím to zle.

Já jsem udělal tak obrovský posun, že bych to spíše nazval "skokem do stratosféry". Ale ne tak, že bych pohádkově zbohatl - něco lepšího O:-) Tady to nejde moc vypisovat a ani se mi nechce, ale pokud by tě to opravdu zajímalo, napiš mi do sz. Zásadní změna byla na úrovni vlastního zdraví a vztahů, nastartování samoléčebných procesů a stát se tvůrcem vlastního života. Je mnoho koučů, kteří rádi(za peníze) pomohou, např.: https://www.janvojacek.cz/
Hodně mi dala i životní kapitola obchodování a tradingu, kde zjistíš, že cokoli v životě a na světě se děje v cyklech, vycvičení disciplíny, pokora a spousta životních hodnot, které se dnes moc nenosí a na tomto fóru nikoho nezajímají. Hrát si s akciemi, fondy a podobnými produkty už mě moc nebaví, ale je potřeba nějak vydělat a udržet finance, takže to, co jsem se naučil, praktikuji, a když se podívám na svoje portfolio, tak vidím, že dost úspěšně. Ale recept nečekejte - je to opravdu individuální a každý to má jinak. Já už spíše jen vyzobávám podhodnocené akcie a když se k tomu jako bonus připíše nějaká ta dividenda, tak mi to dělá stejnou radost jako Láďovi :lol:

A abych nezapoměl na svoje oblíbené aktivum, které zde diskutuji a doporučuji od 2009:
viewtopic.php?f=312&t=1068279
Momentálně vyprodávám a užívám si vrcholu po těch letech, ale osobně si myslím, že toto není konec růstu a zlato ještě ukáže velkou svíci nahoru..........
Psal jsem to tady a dával obrázky a grafy před 2 lety a kdo se nechal inspirovat, tak vydělal, ale osobně si myslím, že na toto fórum chodí jen pár teoretiků a žvanilů(včetně mě), takže nejspíš nikdo :mrgreen:
GOLD prognose to 2022.png
Život je příliš krátký na to, aby člověk chodil do práce.
gotesák
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Ladislav 1. 14. 11. 2020 11:28

Lidé se často strachují, že by ztratili jejich akcie na kontě u Fio nebo jinde, kdyby banka nebo broker zkrachovaly. Buďte tak laskavi a zeptejte se v ČNB, KB, ČSOB, jestli u nich mají milionáři akcie na kontech za víc jak 10 milionů korun, nebo kde jinde mají na kontě akcie za miliony a jestli je tam konto zadarmo, nebo za kolik korun měsíčně a jestli je poplatek za nákup akcií na Xetra (Frankfurt) a Tradegate (Berlin) kolem 300 kč nebo kolik!!!
Jistě se čeští milionáři nestrachují o jejich miliony korun v akciích, kdyby broker Robinhood, Lynx nebo banka Fio zkrachovaly. Asi mají akcie jinde.
A jestli vaše portfolio akcií bude mít stále hodnotu vyšší než 50.000 €, dostanete zadarmo konto v mnohé bance v Německu (já mám u Targobank.de konto zadarmo, protože akcie na kontě stále za víc jak 50.000 € ) a pak se smiřte s tím, že nákup akcií online za 1.000 € bude mít poplatek kolem 10 €!
A pak sem napište, co vám v ČNB, KB, ČSOB odpověděli.! Vždyť máte ČNB, KB, ČSOB jen 2 kilometry daleko a zeptání nic nestojí.
Přílohy
100-euro-2b.jpg
Ladislav 1.
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod jednadva 14. 11. 2020 11:42

gotesák píše:
Inev píše:Gotesák : A kam jsi se za těch 13 let posunul? Jen pro zajímavost. Jinak Ladislav je sice zkušený, ale jeho výsledek jsem shrnul nějakou tu stránku zpět, takže je pro mě celkově zklamáním. Nemyslím to zle.

Já jsem udělal tak obrovský posun, že bych to spíše nazval "skokem do stratosféry".

gotesák: Jedním z příznaků výškové nemoci je otok mozku.
jednadva
Diskutér

Odeslat příspěvekod treborit 14. 11. 2020 12:11

Chci te Ladislave informovat, ze Lynx je jen reseller jednoho z nejvetsich svetovych obchodniku Interactive Brokers , a ano, par miliardaru tam ucet ma :)
treborit
Diskutér

Odeslat příspěvekod radecek 14. 11. 2020 12:23

Ladislav 1. píše:Lidé se často strachují, že by ztratili jejich akcie na kontě u Fio nebo jinde, kdyby banka nebo broker zkrachovaly. Buďte tak laskavi a zeptejte se v ČNB, KB, ČSOB...
A jestli vaše portfolio akcií bude mít stále hodnotu vyšší než 50.000 €, dostanete zadarmo konto v mnohé bance v Německu...

Z vás by člověk zaplakal. Nejste schopen pochopit rozdíl mezi tím, kdy jsou akcie na účtu vedeném na mé jméno u nějakého centrálního depozitáře cenných papírů, a tím, když ty moje cenné papíry jsou v tom centrálním depozitáři ve skutečnosti vedené na obchodníka, a já mám u obchodníka jen účet, který se tváří, že na něm ty akcie mám. Takhle se totiž liší účet toho vašeho "milionáře" a obyčejného "malého" investora. V případě krachu společnosti pak v prvním případě není žádný problém, v druhém případě je problém dost velký. Ostatně proto taky existuje nějaký Garanční fond obchodníků s cennými papíry. Kdyby nebylo žádné riziko, byl by fond naprosto zbytečný.
Navíc je tu pořád riziko toho, že ten obchodník ty akcie vytuneluje naprosto záměrně.
Vykládat v Čechách o tom, že v Německu musíte mít kvůli účtu zdarma portfolio akcií ve výši 50 tisíc euro, je jaksi zbytečné. My tu máme účty zdarma prakticky ve všech bankách i bez takovýchto podmínek, případně s podmínkami výrazně měkčími.
radecek
Návštěvník

Odeslat příspěvekod xls 14. 11. 2020 12:24

Vaše problémy na mou hlavu. České akcie obchoduji přes Fio, leží na účtu v CDCP. Co bych měl řešit s nějakou bankou?
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod volnicko 14. 11. 2020 13:00

tom brava píše: (... )Pevně doufám, že prosinec nezklame a dostaví se tradiční pokles US trhů iniciovaný účetně-daňovou optimazací v ptf zejména fondů, popř. Robinhoodů....


Mas k tomu nejaka data? Podle tohodle to asi moc nevychazi. Nebo myslis, ze jde o novy fenomen a je nutno to omezit pouze na posledni roky? Nebo skrtnout extremy?

Mne prijde, ze se prumeruje hazeni kostkou.
Přílohy
priloha.PNG
volnicko
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod gotesák 14. 11. 2020 14:10

gotesák píše:Tady to nejde moc vypisovat a ani se mi nechce, ale pokud by tě to opravdu zajímalo, napiš mi do sz.

Protože se mi do sz ozvalo nečekaně hned několik z vás, nabyl jsem dojmu, že by mohlo být přínosné dát sem jeden časově omezený odkaz. Je to pro lidi, které zajímají alternativy, ostatní to ignorujte a prosím se zdržte uštěpačných komentářů. Slibuji, že to je první a poslední odkaz tohoto druhu, co sem vkládám. Stačí zadat křestní jméno a email dostanete zdarma přístupy k česky dabovaným krátkým přednáškám velmi zajímavých lidí. Je to pouze od 13.11. do 18.11.2020, každý den jiné.
https://flowsummitcesko.com/optin/
Život je příliš krátký na to, aby člověk chodil do práce.
gotesák
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Ladislav 1. 14. 11. 2020 15:09

Fungl nový obraz mého portfolia ze 28 akcií pro dividendy.
Prosím, neurážet mne pro nějakou hloupou akcii!
Přílohy
Circle15eu.jpg
Circle15eu.jpg (173.65 ) Zobrazeno 2567 krát
Circle15us.jpg
Circle15us.jpg (186.59 ) Zobrazeno 2570 krát
Ladislav 1.
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod tom brava 14. 11. 2020 20:02

volnicko píše:
tom brava píše: (... )Pevně doufám, že prosinec nezklame a dostaví se tradiční pokles US trhů iniciovaný účetně-daňovou optimazací v ptf zejména fondů, popř. Robinhoodů....


Mas k tomu nejaka data? Podle tohodle to asi moc nevychazi. Nebo myslis, ze jde o novy fenomen a je nutno to omezit pouze na posledni roky? Nebo skrtnout extremy?

Mne prijde, ze se prumeruje hazeni kostkou.


Data k tomu nemám, ale je to všeobecně známý fenomén a) výroby umělých daňových ztrát v USA proti nasbíraným ročním ziskům b) kešování za účelem výplaty dividend podílníkům fondů. Samože síla těchto efektů do ceny akcií bude odviset od trendu trhu - pokud se to trefí do podobně silného býka jako byl poslední týden, nic z popsaného efektu neuvidíš. Jinak já si průměruju na svoje průměrky a žádnou kostku k tomu nepotřebuju, ale každý jak je zvyklý...
Naposledy upravil tom brava dne 15. 11. 2020 08:24, celkově upraveno 1
tom brava
Diskutér

Odeslat příspěvekod radecek 14. 11. 2020 20:32

tom brava:
Smutné je, jak dokážete obhajovat bez jakýchkoliv dat zcestný názor a ještě se ohánět drze žvástem o všeobecně známém fenoménu. Tímhle můžete krmit primitivy v hospodě a možná vám ještě zatleskají, ale tady to zkoušet, je trochu trapné.
Když si vezmeme index S&P 500, který ten US market celkem slušně charakterizuje, tak za posledních 5 let tu máme za měsíc prosinec: 2019 -0,16 %; 2018 +7,87 %; 2017 +5,62 %; 2016 +1,79 %; 2015 -5,07 %.
Tedy dva poklesy, tří růsty. Průměrně růst 2,01 %.
Taky je hezké, jak vyjmenováváte vlivy, které mají vliv negativní, ale úplně ignorujete vlivy pozitivní. Roční výnos je číslo k chlubení. Jednotlivé fondy se ho snaží mít co nejvyšší, protože přelétaví investoři jsou nepoučitelní a primárně směřují tam, kde vidí vyšší minulé výnosy.
Výplata dividend u fondů většinou neprobíhá tím, že by fond rozprodával své investice, ale že na dividendách vyplácí hotovost, co získává od nových investorů. Je hloupost, aby tu vybranou hotovost na jednu stranu investoval a na stranu druhou prodával své investice, aby hotovost naopak získal na výplatu dividend.
radecek
Návštěvník

Odeslat příspěvekod fc70 14. 11. 2020 21:10

Stejně tak není vůbec zřejmé, že tax loss harvesting působí na pokles ceny – typický tax loss harverster prodá existující investici a co nejdřív koupí něco jiného.

(To tedy záleží na konkrétních daňových zákonech v dané zemi a individuální strategii - USA mají hodně striktní pravidla o “wash sale”.)
fc70
Přeborník

Odeslat příspěvekod Ladislav 1. 15. 11. 2020 20:00

Tedy by mne zajímalo, zda je konto u banky vůbec zadarmo, nebo za kolik korun měsíčně,
když požádal klient o uložení všech zahraničních akcií na individuálním účtu u centrálního depozitáře CDCP Praha.
A zajímalo by mne, zda někdo z vás má akcie na individuálním účtu u CDCP a přes jakou banku.
Naposledy upravil Ladislav 1. dne 15. 11. 2020 20:11, celkově upraveno 1
Ladislav 1.
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod peliculiar 15. 11. 2020 20:11

Pokud je mi známo, tak investovat do akcií lze jen přes Fio banku, která je také broker. Jiné ústavy to přímo neumožňují.

Edit: Dodal jsem odkaz.
Naposledy upravil peliculiar dne 15. 11. 2020 20:21, celkově upraveno 1
Kdo má zájem o Twisto či Skip Pay a chce bonus 500 Kč mrkněte mi do zájmů v profilu. ;-)
peliculiar
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Ladislav 1. 15. 11. 2020 20:16

Nás ale zajímá jen individuální účet pro akcie u CDCP přes Fio a jeho cena.
A nezajímá nás sběrný účet, kde mají všichni klienti Fia akcie smíchané dohromady.
Ladislav 1.
Diskutér
Uživatelský avatar

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků