Osobni ucet zadarmo s neceskym cislem

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod yolo69 22. 12. 2020 21:20

Ahoj, mam ucet u Fia, ktery jsem zakladal pred nejakou dobou. Rad bych si osobni bezpoplatkovy zalozil ucet u jine banky avsak nemam ceske cislo - pouze nemecke (predvolba +49).

Existuje jina alternativa nez poridit nejakou free ceskou simkartu a po registraci zmenit cislo na neceske? V jakych bankach je toto mozne, krome Fia? mBank, Air, Equa?

Diky, yolo
yolo69
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Gordon_F 22. 12. 2020 22:56

Příbuzná má účty u RB a ČSOB. Vše zřízeno na dálku z D, na D telefonní číslo. Je to asi pět let. Ale má CZ OP!
Byl trochu problém s tím D číslem, protože CZ banky standardně nabízejí jen devítimístná telefonní čísla. Jak mi teď k tomu napsala: "... do textu jsem pak napsala číslo správně. Poradce mi volá, smsky chodí i všelijaké klíče..."
Gordon_F
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Mimonik 23. 12. 2020 12:26

S prichodem potvrzovacich aplikaci uz by to cislo nemusel byt zas takovy problem.
Cesky OP neni uz uplne nutny, v ramci EU ti ten zakladni ucet imho musi zalozit.
Mimonik
Nadšenec

Odeslat příspěvekod fremantle 23. 12. 2020 12:44

Potvrzovací aplikace jsou fajn věc, ale když ten smartphone klekne nebo je třeba aktivovat na jiném zařízení, tak je žádoucí ten problém vyřešit, aniž by bylo třeba cestovat stovky km a mít v systému platné číslo je docela vítané...

S tímto mají problém zpravidla nízkonákladové banky, takže je docela možné, že banky typu Equa, nebo Air Bank bude nutno vynechat (a nemusí pomoct ani registrace s českou SIM kartou - později jednoduše změnit na zahraniční ani nepůjde), u těchto bank na tohle neexistují procesy... U velkých kamenných bank nicméně typicky tohle problém není a mnoho z nich nabízí nějakou variantu běžného účtu i bez poplatku a dalších podmínek (třeba už i ČS nebo RB).

Osobně jsem sice měl u českých bank jen české telefonní číslo, ale měl jsem třeba účty i u několika slovenských bank (ale jen u těch kamenných) a ty jsem měl taky s českým číslem - nebyl to problém - třeba UniCredit Bank, ČSOB, Tatra banka (skupina Raiffeisen)...
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod shockerek 24. 12. 2020 11:01

No jedna věc je možnost u dané banky zahraniční tel. číslo vůbec zadat a druhá zda potom dané sms budou bezproblémů chodit. Protože banky opravdu neposílají sms ze SIM jako GSM ale nějak industriálně předpokladám přes nějaký webservices u daného operátora a ty sms se liší. Navíc se sms musí dostat někdy i přes více operátorů k tomu cílovému, za druhé někteří s tím mají problém, či ji hodnotí jako spam.

Proto taky často mají banky v obchodních podmínkách, že negarantují sms na zahraniční čísla.
shockerek
Návštěvník


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků