Sberbank CZ

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod mate59 18. 12. 2020 20:35

Určitě něco velice "výhodného".
mate59
Nadšenec

Odeslat příspěvekod minarjo 2. 1. 2021 00:59

Před chvílí (v 0:25h) mi došla tato SMS:
Vas ucet (-10 ) je v nepovolenem debetu . Zaslete prostredky prevode
a to z čísla 736 350 606. Google toto číslo našel a patří Sberbank. Amatérský přístup této banky mě tedy nepřestane snad nikdy překvapovat: vypuštěné nové IB plné chyb, problémy mnohých nejen odsud s Mobilitou, teď tohle... Tu SMS cituji doslova, takže jednak místo čísla účtu je tam nesmysl -10, jednak je věta nedokončená před koncem slova a není ani poznat, že je to ze Sberbank, jen googlením čísla to tedy lze zjistit. Jinak jde samosebou o situaci, kdy na zlomu měsíce poplatek 199 Kč za Fér účet plus naúčtují a následně ho vrací další den s valutou tak, že úrok z toho není (v SB nechávám jen pár desítek Kč, takže tu chvíli jsem v mínusu, s tím zatím nebyl žádný problém ani úrok). Ale SMS tohoto typu jsem dostal prvně, navíc takto amatérskou... Dostal ji ještě někdo?
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod rafael58 2. 1. 2021 01:15

Taky přišla v 0:42 (u mě tedy -99 Kč) a už jsem pátral jestli někde nezměnili podmínky "aktivního využívání"....ale asi tedy ne.
rafael58
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod mlrs 2. 1. 2021 08:32

mam 7 bezaku u 7 bank (vcetne Sberbank) a na kazde mam zustatek alespon 500kc a vic - proc? -> prave proto, abych nemusel nekde porad dokola fnukat, ze se neco nejak zauctovalo / nezauctovalo, ze mi dosla SMS se nejakym zustatkem nebo nedosla a v jakem tvaru a z jakeho cisla...

Je to fakt takovy problem si tam tech par stovek nechat (resi se to tu po 150te)?
Pokud jo, doporucuju ten "zakladni ucet" co musi kazda banka nabizet a kde nic s tim vracenim penez neni...

A ano SMS by asi mohla byt podepsana lip no :-).
mlrs
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod mareka 2. 1. 2021 09:35

Mají to celé nějaké rozbité: vždy na začátku měsíce stáhnou platbu za vedení účtu a tentýž den ji vrátí (při splnění podmínek) - teď poprvé se tak u mne nestalo.
Současně mám navedenou trvalou platbu k 1. v měsíci - ještě včera byla v plánovaných operacích, dnes není (navýšil se i zůstatek o tuto sumu) a mám ji v plánovaných až na 1.2.
mareka
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod minarjo 2. 1. 2021 10:21

@mlrs, Sberbank žádný požadavek na minimální zůstatek nemá, tak bych byl blázen, abych tam držel 500 Kč, když je to účet plný chyb, který se hodí fakt jen pro to splnění podmínky (5x platba kartou a příchozí platba 12345 Kč) a tím roční vydojení 1234 Kč. Když podmínky splním, nechám tam pak typicky řádově nižší jednotky desetikorun, když pak zbytek měsíce je mi účet na velké H :D, tak proč než úroků bez využití tam něco víc mít.
A ta SMS co jsem psal je evidentní chyba z jejich strany, protože u mě k žádnému porušení nedošlo, to oni jen každý měsíc neumí poplatek rovnou neúčtovat, ale o naúčtování ho vrací. Zatím nikdy to ale nevadilo a žádná SMS nechodila, to je chování jejich systému, které mě jako klienta nemusí zajímat. Teď se sešla kombinace svátku a hned víkendu, takže k tomu dorovnání poplatku dojde asi až v pondělí, proto ta nepovedená SMS. Navíc těch (-10) v textu SMS nijak nesouvisí se zůstatkem ani dluhem, vždyť zůstatek jsem měl +60 a teď tam tedy je než poplatek vrátí -139 Kč, tedy -10 je nějaké hausnumero banky, navíc za textem Váš účet, kde bych čekal číslo účtu a ne částku :). A tím že SMS není ani podepsaná, ano číslo není na přední pohled jasné komu patří, bral jsem to nejdřív jako pokus nějakých podvodníků něco ze mě vymámit za bankovní údaje následným telefonátem, což dnes frčí... Co je to za banku, když neumí klientům ani poslat SMS, kde se pozná že jde o ně? Zde fakt nejde o fňukání, spíš o zhrození se z toho, jak to má vše Sberbank dělané...
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod drkarel 2. 1. 2021 12:35

Takže jsi identifikoval, co je problém, a máš dvě reálné možnosti: 1) nechat tam zůstatek ve výši poplatku, 2) smířit se s tím, že Ti budou chodit SMS. Pak se ještě sice můžeš snažit donutit s tím něco udělat banku, ale to nevidím jako reálné. :)
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod minarjo 2. 1. 2021 14:12

Možná si nerozumíme: mně nejde o to, že poslali SMS, to dejme tomu. Ale jednak ji poslali poprvé (i když záporný zůstatek tam vzniká na 1-2 dny zkraje každého měsíce už cca půl roku) a hlavně z té SMS nelze vůbec poznat, že se to týká Sberbank, vždyť oni neumí napsat ani smysluplnou větu a podepsat se! V tom vidím ten problém: nebýt Google vyhledávače, nevím doteď kdo a proč tu SMS ptal. A to mě na bance působící v ČR mrzí, že jejich systémy mohou takový paskvil co cituji výše vůbec poslat.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod drkarel 2. 1. 2021 15:04

Ale já Ti rozumím, ty možnosti jsou ve všech případech Tvých problémů furt stejné. Taková ČS třeba u kreditky posílá výstražnou SMS, že nemáš zapomenout splatit, a to bez ohledu na to, zda máš splaceno, či ne. Jiné banky posílají podobně nesmyslné SMS, až jako Sberbank a klidně taky bez podpisu a dokonce z jiného čísla, než jiné SMS (z toho čísla chodí SMS i od jiných společností). Takový Twisto na začátku měsíce napíše e-mail "právě jsme přijali vaši platbu za období XY", i když platbu přijali už v průběhu měsíce ... Taky mi to vadí, ale "smířil" jsem se s tím, že se s tím nedá bojovat. Maximálně se jim pokusím napsat. Jo, samozřejmě, nadávat na fóru je dovoleno. :) Ale tady bych řekl, že klidu člověk dosáhne za pouhých Kč 199,- nechaných ležet na účtu, což já v minulosti udělal už jen proto, abych nemusel řešit záporné jednodenní zůstatky.
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod Vasek06 2. 1. 2021 19:45

Držet 500 na každém BU, který mám ... no potěš, to by bylo peněz ... proboha proč ?
Vasek06
Nadšenec

Odeslat příspěvekod radoch1 5. 1. 2021 22:50

Zdravim vsechny priznivce teto tragicke banky. Chtel bych se zeptat, jak to ted mate s migraci na novy IB a smartbanking - dela se to automaticky nebo je nutne o to pozadat? A je to uz vychytane nebo je lepsi zustat u toho stareho, ktere me tedy mimochodem dost irituje. Co me take dostalo je to, ze u bezneho uctu FER Extra, kde je povinny obrat 50 tis., je maximalni limit na prevod penez pres smartbanking pouhych 20 tis. Ciste ze zvedavosti by me jen zajimalo, jestli nekdo muze tuhle banku pouzivat jako hlavni.... :-)
radoch1
Návštěvník

Odeslat příspěvekod jir.vesely 5. 1. 2021 23:23

Starý už jsem nezažil, tak nemůžu srovnávat, ale ty současné jsou pořád dost nespolehlivé. Je to lepší než třeba v létě, ale zrovna minulý měsíc jsem měl problém ze SB poslat platbu. Prostě to pořád ještě překvapí. IB na tom bude o něco líp - používám ho, když něco zrovna v SB nefunguje a tam to asi zatím vždycky prošlo.
jir.vesely
Nadšenec

Odeslat příspěvekod saabik 5. 1. 2021 23:49

Ve starém IB jsem měl zprávu, abych si aktivoval nový. Tak jsem to aktivoval v pár krocích a do druhého dne mi dali zprávu, že vše připraveno a už jedu jen v novém. Nikdy jsem u Ivanů problém s IB neměl.
Alpina B3 Touring 2023

Všichni skončíme u Porsche.
saabik
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod fremantle 6. 1. 2021 00:10

Taky jsem přecházel ze starého na nový (zpráva v IB, tak jsem si zažádal a přepli mi ho) a jsem za to rád - ten starý byl zoufalý a nutnost nošení tokenu strašný vvopruz, původní smartbanking byl naprosto nepoužitelný, v tom současném lze vyřídit prakticky všechno bez nutnosti přihlašování se do IB - poskytne všechny potřebné informace (což je dost praktické pro klienty s hypotékou nebo úvěrem), plateb tam mám ale jen minimum, jako hlavní účet bych to nechtěl ani předtím ani nyní...
Vasek06 píše:Držet 500 na každém BU, který mám ... no potěš, to by bylo peněz ... proboha proč ?
Taky si udržuji osobní "minimální zůstatek" po tisíckoruně, nicméně jen na účtech s podmínkami - a to právě z důvodů, abych se vyhnul podobným překvapením a kvůli nějakému poplatečku (který může být naúčtovaný i náhodně, jak se stalo tuším někdy vloni snad v RB - naskočil poplatek za debetku mimo balík) měl účet v nepovoleném debetu, než si toho všimnu (což může být klidně i zbytek měsíce)... Jde s těmi penězi vymyslet snad něco lepšího? Pokud by ležely v optimálním případě na spořicím účtu, tak i pokud by šlo o deset účtů, tak to na úroku v současnosti neudělá ani 10 korun...
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod bodyczech 6. 1. 2021 09:09

Záhady u této banky pokračují. Od začátku ledna jsem provedl několik GBiT přes CRV na Sberbank, platby se ihned odečetly (ostatně jako vždy, dosud) a samozřejmě se snížil zůstatek na účtu. Dnes všechny tyto platby zmizely z výpisu? Zůstatek sice stále ukazuje snížený stav o výši těchto plateb, ale v žádném přehledu plateb již nejsou zobrazeny? To opravdu začíná být parodie...
bodyczech
Nadšenec

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků